Gå videre til innhold
Ford  vinner “Oscar” for beste  småbilmotor for 5. år på rad, 1 av 5 Ford-biler solgt i Europa er med 1.0-liters EcoBoost-motor

Pressemelding -

Ford vinner “Oscar” for beste småbilmotor for 5. år på rad, 1 av 5 Ford-biler solgt i Europa er med 1.0-liters EcoBoost-motor

For flere bilder og mer informasjon se; http://ecoboost.fordpresskits.com/.

-------------------------------

Fords lille men likevel meget kraftige 1.0‑liters EcoBoost-motor er kåret som klassevinner i Årets Internasjonale Motor for 5. år på rad. Dommerne la spesielt vekt på kombinasjonen av kjørbarhet, ytelser og økonomi.

Den sparsomme 3-sylindrede EcoBoost-motoren ble kåret til “Beste Motor Under 1.0-liter” av en jury på 65 motorjournalister fra 31 land. Det betyr at denne motoren har vunnet priser hvert år siden den ble lansert. I år passerte den målstreken foran 32 konkurrerende motorer, 19 flere enn den konkurrerte mot i 2012. I 2015 opplevde vi også økt konkurranse fra globale bilprodusenter med motorer mindre enn 1.0-liters, turbomotorer med direkte drivstoffinnsprøyting.

I 2014 ble 1.0-liters EcoBoost den første motoren som ble kåret til Årets Internasjonale Motor for tredje år på rad, og ble i 2012 kåret til “Beste Nye Motor.”

- 1.0-liters EcoBoost lagde nye standarder for små motorer, men til tross for at andre har fulgt i fotsporene våre er denne motoren fortsatt etter fem år normgiver i denne klassen, sier Joe Bakaj, ansvarlig for produktutvikling i Ford Europa. - Innovasjonsånden fortsetter å inspirere oss idet vi har brukt den samme smarte tenkningen til å konstruere en rekke effektive, rene og kraftige dieselmotorer med lite sylindervolum.

1.0-litersmotoren er tilgjengelig med 100, 125, 140 hestekrefter og med den kraftige180 HK EcoBoost-motoren i rallybilen Ford Fiesta R2. 1.0-liters EcoBoost-motoren driver for øvrig i dag kjøretøy i 72land på verdensbasis. I 140 HK-utgaven leverer den mer effekt pr. liter enn en Bugatti Veyron.

11 modeller, inklusive Fiesta, EcoSport, B-MAX, Focus, C-MAX, Grand C‑MAX, Mondeo, Tourneo Connect, Transit Connect, Tourneo Courier og Transit Courier er tilgjengelig i Europa med den multiprisvinnende motoren. En av fem nye Ford-kjøretøy solgt i Europa i 2015 var utstyrt med 1.0-literen, inklusive nesten to av fem for Fiesta.

Teknologien i Fords EcoBoost-bensinmotorer blir nå tatt i bruk i de nyeste dieselmotorene fra Ford, som for eksempel 2.0-liters EcoBlue-motoren, som nylig ble lansert i Ford Transit. Den nye motoren leverer 13% økt drivstoffeffektivitet og 20% mer dreiemoment enn den forrige 2.2-liters motoren den erstatter.

Globalt finnes det i dag en rekke kraftige - men likevel drivstoffeffektive EcoBoost-motorer, inklusive 1.5-, 1.6-, 2.0- og 2,3-liters firesylindrede og 2.7- og 3.5-liters V6-motorer. Sistnevnte driver den nye superbilen Ford GT som senere i juni vil delta på 24-timersløpet på Le Mans.

- At den vant «Årets Motor uansett klasse» tre ganger på rad og at den fortsetter å få jurymedlemmenes stemmer viser hvor spesiell Fords 1.0-liters EcoBoost-motor er, sier Dean Slavnich, styreleder for den 18. Internasjonale Årets Motor-prisutdelingen og sjefsredaktør for magasinet Engine Technology International. - Det er en fantastisk dokumentasjon på hvordan mindre motorer og bedre drivstoffeffektivitet ikke betyr å måtte gi avkall på andre kvaliteter som motorstyrke, raffinement og kjørbarhet.

# # #

*Oppgitt forbruk og utslipp er målt i henhold til nyeste EU-direktiv 715/2007 og 692/2008. Standard testprosedyre som er brukt muliggjør sammenligning mellom forskjellige kjøretøytyper og produsenter. . .

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no