Gå videre til innhold
Nå er nye Ford Edge klar for Europa

Pressemelding -

Nå er nye Ford Edge klar for Europa

Nye Ford Edge er Fords teknologisk mest avanserte SUV noensinne. Den er også blitt enda mer komfortabel og sportslig å kjøre. Nå er den store og tøffe SUVen klar for Europa.

- Nye Ford Edge har våre mest avanserte førerassistanseteknologier, blant annet det nye systemet for køkjøring med automatisk start og stopp. I tillegg har den en fornyet og svært drivstoffeffektiv 2.0-liters EcoBlue dieselmotor med 8-trinns automatgirkasse - noe som gjør nye Ford Edge enda mer attraktiv for den økende gruppen av europeere som ønsker en SUV, sier Vice President for marketing, sales and service i Ford Europa, Roelant de Waard.

For flere bilder, video og mer informasjon: KLIKK HER

Smart SUV tilpasset en smart verden

Nye Edge har en rekke kamera- og sensorbaserte førerassistanseteknologier som er bygd for å gjøre kjøreturen så komfortabel og sikker som mulig. De inkluderer blant annet:

  • Adaptiv cruisekontroll med køassistent og filsentrering: Systemene hjelper sjåføren med å holde avstand og å holde plassen i feltet. Den nye køassistenten gjør det også mulig for nye Edge sin adaptive cruisekontroll å automatisk bremse ned til full stopp, for eksempel ved kø, og deretter selv starte opp igjen i løpet av tre sekunder.
  • Unnamanøvreringsassistent: Oppdager bilen et saktegående eller stillestående kjøretøy i veibanen, hjelper systemet sjåføren med å styre slik at et sammenstøt blir forhindret. 
  • Nedbremsing etter kollisjon: Dette systemet sørger for at bilen automatisk bremser etter at et sammenstøt har inntruffet. Den reduserte farten kan redusere risikoen for skade på bil og passasjerer.

Andre førerassistanseteknologier som leveres på nye Edge er blant annet adaptive frontlys, blindsoneovervåkning, blendingsfrie fjernlys, intelligent fartsholder, trafikkskiltgjenkjenning, fotgjengeroppdagelse og varsel om kryssende trafikk.

Den nye, store familie-SUVen kommer også med parkeringsassistent for parallell og vinkelrett parkering, samt utkjøringsassistanse.

Online hele tiden i komfortabel kupé

Nye Ford Edge blir også tilgjengelig med FordPass Connect. Dette er en innebygd modemteknologi som gir deg muligheten til å styre en rekke av bilens funksjoner fra en app på mobiltelefonen. Du kan for eksempel låse opp og igjen bilen, fjernstarte den dersom du velger den nye 8-trinns automatgirkassen, sjekke kjøretøystatus som drivstoff- og oljenivå, samt lokalisere bilen.

Hele 10 enheter kan kobles på internett fra nye Edge WiFi-hotspot. Du får også live trafikkoppdateringer i navigasjonssystemet og hjelp til å finne raskeste alternative rute til ankomststedet dersom det oppstår kø foran deg.

Nye Ford Edge kommer med muligheten for trådløs lading for kompatible enheter i bilens midtkonsoll. Fords infotainment-system SYNC3 er kompatibelt både med Apple Carplay og Android Auto, og kan stemmestyres med norsk tale.

Kunder kan oppgradere bilen med et eksklusivt og spesialbygd B&O PLAY bilstereoanlegg som leverer hele 1000 Watt gjennom 12 høyttalere. En surround-funksjon leverer en enda mer imponerende lydopplevelse.

I nye Edge kan du også personalisere det digitale instrumentpanelet og velge blant hele 7 fargedesign. Du får nye Edge med panoramatak, både varme og kjøling i forsetene, oppvarmede bakseter og oppvarmet ratt.

Midtkonsollen i den nye Ford-SUVen er redesignet, blant annet med en ny girvelger for automatgir. Dette frigjør dessuten mer plass i midtkonsollen.

Sterkere og mer drivstoffeffektiv

Nye Edge sitt intelligente firehjulstrekksystem bedrer fremkommeligheten. Ved hjelp av kunstig intelligens som mottar signaler fra sensorer rundt bilen, blir det i løpet av bare 10 millisekunder avgjort om det er behov for trekk på alle fire hjulene. Dette gjør at bilen bare trekker på to hjul, og således bruker mindre drivstoff når det ikke er behov for firehjulstrekk.

Den nye 2.0-liters Ford EcoBlue biturbo dieselmotoren som kommer med nye Edge er en 238 HK-variant som har drivstofforbruket til langt mindre motorer, men samme ytelse som langt større motorer. Motoren har mye dreiemoment ved lave turtall, og samtidig jevn akselerasjon for en mer komfortabel kjøreopplevelse.

En helt ny 8-trinns automatgirkasse er tilgjengelig i kombinasjon med 238 HK-varianten. Den nye automatgirkassen bidrar både til å gjøre kjøreturen mer komfortabel og reduserer drivstoff-forbruket.

Nye Edge tilbys også med en 2-liters EcoBlue dieselmotor med 190 HK, 6-trinns manuell girkasse og firehjulstrekk.

Nye Edge vil komme som en sporty ST-Line, en mer luksuriøs Vignale og en stilig Titanium-variant. Med de forskjellige variantene vil både eksteriør og interiør i bilene endre karakter.

Den store og tøffe SUVen er klar for Norge i løpet av første halvår 2019.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no