Gå videre til innhold
​Fords nye Perfomance-SUV, Puma ST i duell med radiostyrt kopi på bane

Pressemelding -

​Fords nye Perfomance-SUV, Puma ST i duell med radiostyrt kopi på bane

Det ble et tett og jevnt oppgjør da Fords første Performance-SUV i Europa, Puma ST, utfordret en radiobilkopi av Puma ST til duell på bane.

I en ny film som Ford har sluppet, «Puma ST vs Puma RC» blir den nye kompakte råtass-SUV-en Puma ST kjørt av rallystjernen Louise Cook. Den radiostyrte varianten av Puma ST, i skalaen 1/10, blir kjørt av den profesjonelle føreren av radiostyrte biler, Lee Martin.

– Det var helt rått å kjøre Puma ST for første gang. Den føltes ikke som en SUV, mer som en sporty kombi, og jeg hadde det så morsomt på banen, sier WRC-sjåfør Louise Cook.

De to duellantene møttes for et oppgjør på den legendariske banen, Brand Hatch i Storbritannia. De sportslige egenskapene som blant annet omfatter raskere styrerespons, større bremser og stivere fjæring gjør at den nye ST versjonen av Puma tar svingene svært godt, og kan klare den 1,9 km lange banen på rundt 60 sekunder, om den blir kjørt optimalt.

Den lille radiostyrte Puma ST skal samtidig fullføre tre runder på Brand Hatch kart track – en akkurat lik, men mindre bane, med seks utfordrende svinger. Kjørt perfekt skal denne klare hver runde på rundt 20 sekunder. Alt lå med andre ord til rette for en konkurranse der både fører og bil må levere alt for å komme seirende ut av duellen.

– Kanskje vi bytter bil neste gang

– Det var morsomt å se hvordan en radiostyrt bil greide seg når den møter den virkelige Puma ST. Den radiostyrte utgaven er så lik originalen som mulig og løpet var kjempemorsomt. Neste gang bytter kanskje Louise og jeg bil, sier føreren av den radiostyrte bilen, Lee Martin.

Under panseret på Puma ST sitter det en 200 HK sterk 1,5-liters EcoBoost bensinmotor som leverer 0 –100 km/t på 6,7 sekunder. Styreresponsen er hele 25 % raskere enn på en vanlig Puma. Maksimalt dreiemoment på 320 Nm når du mellom 2500 o/min og 3500 o/min.

Differensialbrems sørger for forbedret grep i svinger

Puma ST er tilgjengelig med en differensialbrems (MLSD) som hele tiden jobber sammen med det helmekaniske systemet som fordeler motorens dreiemoment til hjulet med best grep. Det forbedrer bilens kjøreegenskaper på veien og reduserer understyring ved å bremse ned det innerste hjulet når du kjører i en sving. Nye Puma ST kommer også med flere kjøremoduser, inkludert Track-mode, som optimaliserer bilen for raskest mulig rundetider på bane.

For å gjøre vinnersjansene for Puma ST størst mulig blir den kjørt av britiske Louise Cook. Hun har blant annet vunnet FIA Production Car Cup for 2WD og British Rally Championship for kvinner.

80 km/t med 402 W elektrisk motor

Den unike radiobiletterligningen av Puma ST er utviklet av Designworks, spesielt for denne duellen. Bilen er basert på en ARC R12FF plattform og har en 402 W elektrisk motor med en toppfart på 80 km/t. Akkurat som originalen har radiobilen forhjulstrekk. Karosseriet er bygd i ekstra hardført polystyren og er utformet nøyaktig likt en fullskala Puma ST.

Den har også en rekke detaljer, inklusive Mean Green lakk, tilsvarende den som vanlige Performance-SUV-en kommer med.

Lee Martin, som styrer radiobilen, har vunnet seks europamesterskap og 13 britiske mesterskap med radiobil.

Puma ST Puma RC
Motor: 200 HK 1.5 liter Ford EcoBoost-bensinmotor 402 W børsteløs elektrisk motor
Girkasse: Forhjulstrekk, 6-trinns manuell Forhjulstrekk, 1-trinns
Akselerasjon: 0-100 km/t på 6,7 sek. 0-80 km/t på 3 sek
Toppfart: 220 km/t 80 km/t
Hjul: 19-tommer 1.9-tommer
Lengde: 4,226 mm 420 mm
Høyde: 1,533 mm 155 mm
Vekt: 1.358 kg 1,3 kg

Se duellen her: 

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide anlegg og 7 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no