Gå videre til innhold
​Fords første Performance-SUV i Europa: Her er nye Puma ST

Pressemelding -

​Fords første Performance-SUV i Europa: Her er nye Puma ST

Med nye Ford Puma ST får du for første gang de berømte kjøreegenskapene fra Ford Performance i kompakt-SUV-segmentet i Europa.

– Selv om livssituasjonen din tilsier et mer fornuftig bilvalg, er Puma ST utviklet for at den skal levere akkurat like mye kjøreglede og ytelse som en hvilken som helst annen ST-modell, samtidig som den er like fleksibel og praktisk som standardutgaven av Puma. Den kommer blant annet med det største og smarteste bagasjerommet i segmentet, sier markedsdirektør i Ford Motor Norge, Geir Haugaard.

Under panseret på Puma ST sitter det en 200 HK sterk 1,5 liters EcoBoost bensinmotor som leverer 0–100 km/t på 6,7 sekunder. Styreresponsen er også 25% raskere enn på en vanlig Puma.

– Kjører klart best i sitt segment

– En optimal styring er helt avgjørende, spesielt på våre ST-modeller. Dette er nøkkelen til en morsom og engasjerende kjøreopplevelse. Puma ST er helt eksepsjonell i så måte. Den er direkte og presis samtidig som den oppleves som helt trygg. Vi mener at Puma ST er den som kjører klart best i sitt segment. Den er en sann fryd å sitte bak rattet på, sier manager i Ford Performance i Europa, Stefan Muenzinger.

Bremsene er også optimalisert for en ST-kjøreopplevelse. Mens bremseskivene foran med sine 324 mm, er 17% større i diameter enn i den vanlige Pumaen, er bremseskivene bak 271 mm.

For flere bilder, video og teknisk informasjon: KLIKK HER

Bruker prisvinnende 200 HK EcoBoost-motor

Den sofistikerte 200 HK 1,5-liters EcoBoost-bensinmotoren, som ble introdusert i den prisvinnende Fiesta ST, kommer med en avansert turbolading og bensininnsprøytingsteknologi under høyt trykk.

Maksimalt med krefter leverer Puma ST ved 6000 omdreininger i minuttet. Maksimalt dreiemoment på 320 Nm når du mellom 2500 o/min og 3500 o/min. Dette bidrar til en rask akselerasjon og bedret respons. Spesialutviklede Michelin Pilot Sport 4S dekk gir sammen med et optimalisert chassis og demping den råeste kjøreopplevelsen i en SUV fra Ford til nå.

Nye Puma ST har også hele 50% mer vridningsstivhet enn en standard Puma.

I tillegg til et spesialtilpasset luftinntak og oppgradert eksosanlegg for maksimal ytelse, har også Puma ST motorfester som minimerer uønskede bevegelser spesielt i skarpe svinger, men også for mer komfort på hverdagsturene.

Den aktive eksosventilteknologien sørger også for å forsterke lyden fra den naturlige sportslige 3-sylindrede motoren, og gir en enda morsommere kjøreopplevelse.

Puma ST kommer med den samme direkte 6-trinns manuelle girkassen som også er å finne i Fiesta ST. Toppfarten er på 220 km/t med de medfølgende standard 19 tommers aluminiumsfelgene.


Unike systemer forbedrer kjøreegenskapene ytterligere

Puma ST er også den eneste mindre Performance-SUV-en i Europa som kan fås med differensialbrems (LSD). Denne forbedrer ytterligere bilens kjøreegenskaper, understyring og stabilitet i svinger.

Det helmekaniske systemet distribuerer motorens dreiemoment til hjulet med best grep, reduserer hjulspinn og gir sjåføren mulighet til fullt ut å bruke all motorytelsen til enhver tid.

LSD-systemet jobber hele tiden sammen med et system som forbedrer bilens oppførsel på veien og reduserer understyring ved å bremse ned det innerste hjulet når du kjører i en sving. Balansen mellom disse to systemene er blitt fininnstilt av Ford Performance for å levere optimalt, enten du kjører på vått eller tørt underlag.

Nye kjøremodus og mulighet for Launch Control

Nye Ford Puma kommer også med flere kjøremoduser. Her kan du velge mellom «Track» som setter opp SUV-en for den maksimalt underholdende kjøreopplevelse eller Øko-modus. Det er første gang en Ford Performance-modell har blitt tilbudt med et modus for maksimal drivstoffeffektivitet.

Kjøremodusene, som også inkluderer Normal og Sport, påvirker en rekke av bilens systemer, gasspådrag, lyd og styring. Kjøper du en ekstra «Performance pack» til 10.000 kroner kan du også få nye Puma ST med «Launch Control». Dette er et system som gjør at Performance-SUV-en kommer seg raskest mulig ut av «startblokken» ved kjøring på bane. 

Performance-packen inneholder for øvrig differensialsperre (LSD), og egen girskiftindikator som lyser i dashbordet for å vise optimalt tidspunkt å skifte gir. 


Råtøff styling og eksklusivt interiør

Pumaens allerede sportslige styling har blitt enda råere og mer ekstrem på Puma ST. Den Ford Perfomance-pregede frontspoileren er integrert i støtfangeren og sørger for å øke marktrykket med hele 80%. Dette gir både bedre stabilitet og mer kraft til hjulene. Den store bakspoileren sørger også for enda bedre aerodynamikk. Den todelte ST-signaturgrillen er også utvikler for å levere tilstrekkelig med kjøling til motoren.

Puma ST kommer, i tillegg til en rekke andre lakkfarger, også med den eksklusive fargen «Mean Grean». Sammen med det sortglansede taket, den spesielle grillen og en rekke andre større og mindre eksteriørdetaljer er det en bil som står ut i mengden.

I det du åpner opp bilen blir også ST-logoer projisert i bakken fra undersiden av dørspeilene. Innvendig er den utstyrt med polstrede Recaro-seter med setevarme. Disse kommer i et Miko Dinamica materiale som sørger for at passasjer og fører sitter godt på plass i setene. Det er også Ford Perfomance beskyttelsesplater, et sportsratt i lær og en ST-merket girkule. Seter, girspak og dørmatter har også ST-logo og sømmer i Metal Grey.

Klassens største og smarteste bagasjerom

Nye Ford Puma ST kommer også med det største og smarteste bagasjerommet i klassen. Du har opptil 456 liter til rådighet som kan utnyttes på en rekke måter. Geniale Ford MegaBox gir et dypt vaskbart og drenerbart oppbevaringsrom på opptil 80 liter under gulvet i bagasjerommet. Dette oppbevaringsrommet gjør at du kan frakte produkter tilsvarende to golfbager på høykant, eller planter som er 115 cm høye.

Se en gjennomgang av nye Puma ST i videoen under:


Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 58.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide anlegg og 7 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no