Følg Ford Motor Norge AS

Her er nye Ford Focus ST stasjonsvogn

Pressemelding   •   mai 16, 2019 10:01 CEST

Ford viste i dag frem de første bildene av den helt nye råtassen Ford Focus ST som stasjonsvogn.

Focus ST, som er utviklet av Ford Performance, ankommer Norge i løpet av sommeren. Bilen kombinerer rå kjøreopplevelse med praktiske og familievennlige egenskaper i en sporty innpakning.

Den nyeste generasjonen av Fords 2.3-liters EcoBoost-bensinmotor er med sine 280 HK den sterkeste motoren som noensinne har blitt levert i en Focus ST. Den kan fås enten med en 6-trinns manuell girkasse eller som 7-trinns automatgirkasse.

Kommer også som diesel

Ford har også utviklet den sterkeste dieselmotoren som noensinne er levert til en Focus i den nye ST-varianten. Den 190 HK sterke 2-liters EcoBlue dieselmotoren leverer maksimalt med krefter ved 3500 o/min.

  • 190 HK diesel-utgaven koster fra 452 000,- som 5-dørs og 466 100,- som stasjonsvogn.
  • 280 HK bensin-utgaven koster fra 546 000,- som 5-dørs og 560 100,- som stasjonsvogn.

Nye Focus ST kommer også med flere kjøremoduser: glatt, normalt eller sport. Velger du Performance-pakken kan du også velge «Track mode».

Større og mer praktisk innvendig

Nye Focus ST har også blitt større og mer praktisk innvendig enn den forrige generasjonen. Den økte akselavstanden til nye Focus ST gir passasjerene langt bedre plass. Også bredden foran er blitt langt bedre. Focus ST er også for første gang tilgjengelig med tilhengerfeste, som gjør den mer anvendelig for familier.

Bilen er også utstyrt med flere avanserte sportsteknologier som gjør den perfekt, både som familiebil, men også til banekjøring.

For mer informasjon, bilder og videoer av nye Focus ST: KLIKK HER

Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Konsernet har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 196 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Company, vennligst besøk www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.49.000 ansatte ved sine heleide fasiliteter. De har 63.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 23 produksjonsenheter (hvorav 16 er heleide eller konsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.