Gå videre til innhold
​Ford-ansattes donasjonsprogram gir over 1 million dollar til COVID-19 hjelp globalt

Pressemelding -

​Ford-ansattes donasjonsprogram gir over 1 million dollar til COVID-19 hjelp globalt

Ford Motor Company annonserte i går at Fords ansatte, deres familie og venner, til sammen har bidratt med 1,13 millioner dollar til COVID-19 relaterte hjelpetiltak rundt i hele verden.

Programmet «The COVID-19 Donation Match» ble lansert i april. Målet var å gi Fords ansatte, deres venner og familie en mulighet til å hjelpe til i kampen mot den stadig voksende globale pandemien, samtidig som de oppholdt seg hjemme og var ute av stand til å delta i vanlig frivillig arbeid.

– Å gi tilbake til samfunnet har alltid vært en av Fords viktigste verdier. Det er også viktig for våre ansatte. Vi fikk så mange henvendelser fra dem om hvordan de kunne hjelpe til i kampen mot pandemien. Dette programmet ble en bra løsning for hvordan ansatte kunne bidra, også i perioder hvor de måtte oppholde seg hjemme, sier styreformann i Ford Motor Company, Bill Ford.

Programmet er et samarbeid mellom Ford Motor Company Fund og Ford Motor Companys styreformann Bill Ford hvor donasjoner på 500 000 US dollar fra de ansatte vil bli matchet med like mye fra Ford Fund og Bill Ford personlig.

47 ideelle organisasjoner i 20 land har fått støtte

Nå har hele 47 ideelle organisasjoner og lokalsamfunnsgrupper i 20 land og 14 amerikanske delstater fått midler fra fondet. Prosjektene er i markeder hvor behovene for hjelp etter koronaviruspandemien og antallet Ford-ansatte har vært stort. Den største delen av pengene har gått til å gi folk helt livsnødvendig mat, drikke og husly. En andel har også gått til utdanning og helserelaterte prosjekter. Også kulturprogram har fått støtte fra fondet.

– Denne pandemien har hatt stor innflytelse på dagliglivet vårt. Mange ideelle organisasjoner har også hatt utfordringer med å hjelpe i de lokalsamfunnene de vanligvis er tilstede. Takket være våre ansatte og andre har vi kunnet hjelpe mange gode prosjekter rundt i hele verden - som nå kan fortsette å legge ned en helt avgjørende innsats, sier president i Ford Motor Company Fund, Mary Culler.

Hjulpet til med penger til mat, drikke, husly og handlehjelp over hele verden

Programmet, som blir administrert av Fords langvarige partner for donering i nød- og krisesituasjoner, GlobalGiving, har blant annet tildelt midler til disse prosjektene:

  • I Tyskland har Deutsches Rotes Kreuz fått midler fra programmet slik at helsearbeidere og andre har kunnet dele ut mat, hygieneartikler og medisin, i tillegg til å handle mat og andre nødvendigheter for eldre i karantene.
  • I Brasil har Obras Sociais Irmã Dulce hjulpet nesten 1200 familier med mat en måned. De har også delt ut lunsj til 20 000 hjemløse.
  • I Ontario I Canada har David McAntony Gibson Foundation distribuert 35 000 hygienesett, 150 000 kilo med mat og 26 000 små gaver til hjelparbeidere som takk for deres innsats for å hjelpe de svakeste i deres lokalsamfunn.
  • I Italia har midlene gjort at Mission Bambini kunne hjelpe mer enn 600 familier med lav inntekt med elektronisk utstyr som har gjort barna deres i stand til å følge hjemmeundervisning over internett.

«The COVID-19 Donation Match» er bare ett av mange eksempler på hvordan Ford Fund hjelper lokalsamfunn med kritisk hjelp til pandemirelaterte utfordringer. Så langt har de delt ut nesten 3 millioner dollar til ideelle organisasjoner over hele verden. Les mer om Ford Funds innsats mot COVID-19 her: www.fordfund.org/covid19

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 58.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide anlegg og 7 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no