Pressemelding -
Ford deltar i sårt tiltrengt respiratorproduksjon i Storbritannia
Ford har på rekordtid bygd om en tom fabrikkhall i England for å levere deler til sårt tiltrengte respiratorer for koronasyke pasienter.
Ford-ansatte har de siste tre ukene jobbet døgnet rundt for å få den høyteknologiske produksjonen opp og stå. Fabrikken er en del av VentilatorChallengeUK Consortium, et samarbeid mellom teknologi og industriselskaper for å levere 15 000 Penlon Prima ES02 respiratorer til britiske National Health Service (NHS).
– Det har vært mye hardt arbeid de siste ukene, men dette viser også hvordan en krise får frem det beste i folk. Det gjør meg stolt når jeg vet hvor mye våre ansatte har forsaket for å hjelpe til å produsere disse livsviktige enhetene, sier Graham Hoare, styreformann i Ford Storbritannia.
Lagerhallen på Fords Dagenham-motorfabrikk ble omgjort til en ISO-sertifisert produksjonsenhet som kan produsere deler til respiratorer. Det måtte blant annet utvikles en produksjonslinje for å lage komponentbokser og 8,4 tommers skjermer som er avgjørende deler i de ferdig monterte respiratorene.
650 frivillige Ford-ansatte deltar i produksjonen
3D-printing ble tatt i bruk for å lage nøkkelkomponenter til de 200 arbeidsstasjonene som er plassert - med trygg avstand - i henhold til kravene om sosial distansering. De frivillige fra Ford - som har jobbet med prosjektet - er hentet inn fra en rekke forskjellige avdelinger. Her jobber alt fra produktutviklere til teknikere og ingeniører. I alt vil hele 650 Ford-ansatte jobbe tre skift på fabrikken.
Ford er en del av Consortium Executive som også Airbus, McLaren, Penlon og Siemens er med i. For å samarbeide med Penlon, som holder til i Oxford, har Ford-teamet tatt i bruk HoloLens 2 virtuelle headset. Da kan teknikere og andre spesialister følge med på hva brukeren ser på en dataskjerm, og gi innspill og hjelp i sanntid til disse.
– Ved å jobbe tett med Penlon og andre som produserer medisinsk utstyr greide vi raskt å snu om fra å lage motorer til respiratorer. Sammen med partnerne våre produserer vi nå flere tusen av et produkt som det vanligvis bare lages mindre kvantiteter av, sier fabrikkansvarlig for Fords motorfabrikk i Dagnham Martin Everitt.
Produserer beskyttelsesutstyr i stort globalt initiativ
Som et ledd i Fords globale initiativ «Project Apollo» skal Ford produsere personlig beskyttelsesutstyr og respiratorer for å hjelpe til i kampen mot koronaviruset - både lokalt og nasjonalt.
Ford Research and Innovation Centre i Aachen i Tyskland bisto nylig i utviklingen av en ny heldekkende maske med egen pustehjelp for de som jobber i helsetjenesten, en såkalt PAPR. Denne blir nå produsert på Fords fabrikk utenfor Flat Rock i Michigan i USA. Ford produserer også beskyttelsesutstyr til sine egne ansatte på fabrikker over hele verden.
Emner
Om Ford Motor Company
Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com
Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 59.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.
Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.