Gå videre til innhold
Nye Ford Kuga får ros av Euro NCAP for sine førerassistanseteknologier

Pressemelding -

Nye Ford Kuga får ros av Euro NCAP for sine førerassistanseteknologier

Nye Ford Kugas avanserte førerassistanseteknologier er helt i tetsjiktet i den aller første vurderingen EuroNCAP har gjort av systemene som automatisk hjelper sjåføren både med å holde avstand, holde seg i sitt felt og følge de gjeldende fartsgrensene.

– Ford Kuga viser at vurderingen «god» også kan oppnås med en familie-SUV i volummarkedet. Ford imponerte oss i vår første vurdering av assisterte kjøreteknologier, og leverer bra på alle områder samtidig som systemet har en god balanse mellom førerengasjement og førerassistanse og har en robust sikkerhets-backup, sier teknisk direktør i det uavhengige kollisjonstestprogrammet Euro NCAP, Richard Schram.

I løpet av en to ukers lang testperiode hvor en rekke modeller ble vurdert, scoret nye Kuga bedre på en rekke testkriterier enn flere konkurrerende modeller.

– Kjøring på sterkt trafikkerte veier kan være en stressende og krevende øvelser for mange. Disse teknologiene skal redusere stresset og hjelpe sjåføren med å ha enda mer fokus på veien. Med nye Kuga har vi jobbet hardt for å få disse førerassistanseteknologiene til å virke så intuitive og naturlig som mulig i bruk, sier director, Safety Engineering i Ford Europa, Stuart Southgate.

Ford Co-Pilot360-teknologier- level 2 selvkjørende egenskaper

Nye Ford Kuga kommer med Ford Co-Pilot360-teknologier som er utviklet for å gjøre kjøreopplevelsen tryggere og mer komfortabel. Disse inkluderer Adaptiv Cruise Control (ACC) med køassistent, trafikkskiltgjenkjenning og filsentrering (level 2 selvkjørende egenskaper). Ved å bruke en kombinasjon av radar og kamera til å overvåke veien og trafikken foran bilen, kan systemet automatisk holde følge med trafikken og tilpasse seg fartsgrensene.

Køassistenten kommer sammen med Kugas 8-trinns automatgirkasse. Systemet stopper motoren automatisk i inntil tre sekunder og starter opp igjen om bilen står stille i kortere enn tre sekunder. Stopper køen lengre, kan sjåføren forsiktig trykke på gasspedalen eller en knapp på rattet for å fortsette kjøreturen.

Med trafikkskiltgjenkjenning blir bilens fart automatisk regulert ved at den leser trafikkskiltene langs veien. Systemet bruker i tillegg informasjon fra bilens navigasjonssystem for å registrere fartsgrensene.

Med filsentreringsteknologien på nye Kuga vil veimarkeringer bli kontinuerlig overvåket og forsiktig gi litt motstand i rattet for å holde bilen midt i kjørebanen. Føreren kan slippe rattet i opptil 15-sekunder, før han får en advarsel om å holde i rattet igjen.

Systemet gir også fra seg en hørbar lyd og en visuell advarsel om det merker at sjåføren ikke bruker rattet. Det virker i hastigheter opptil 200 km/t.

Flere systemer for å forhindre kollisjon

Nye Kuga kommer også med flere avanserte førerassistanseteknologier for å forhindre kollisjon og minske skadene. Hvis sjåføren gjør seg klar til et filskifte på motorveien mens en bil kommer inn i blindsonen, vil rattet automatisk trekke bilen tilbake for å unngå sammenstøt. Den er også utstyrt med en unnamanøver-assistent og et antikollisjonssystem med fotgjenger- og syklistoppdagelse.

Ny bremseteknologi bidrar også til at bilen automatisk bremser etter et eventuelt sammenstøt for å redusere risikoen for påfølgende skader

Nye Ford Kuga er bare en av mange nye Ford-modeller som har fått 5 stjerner og toppscore i det uavhengige kollisjonstestprogrammet Euro NCAP.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 58.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide anlegg og 7 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford tester lyden av skritt og sykkelringeklokke for smartere førervarsling

Ford tester lyden av skritt og sykkelringeklokke for smartere førervarsling

Ved å sende ut en varsellyd til bilføreren fra det området rundt bilen hvor andre trafikanter eller fotgjengere befinner seg, håper Ford nå å ytterligere gjøre deres smarte førerassistanseteknologier enda bedre.
Lydene, som ligner en ringeklokke på en sykkel, lyden av skritt, eller en forbipasserende bil, avhengig av hva slags hindring det er snakk om, skal også gjøre det lettere for bilførere

Nye Ford Kuga ladbar hybrid får enda lengre helelektrisk rekkevidde

Nye Ford Kuga ladbar hybrid får enda lengre helelektrisk rekkevidde

Den helelektriske rekkevidden til den nye 2022-modellen av Ford Kuga ladbar hybrid øker nå til opptil 64 km ved kombinert kjøring og opptil hele 88 km ved bykjøring.
– Dette vil gjøre en allerede svært praktisk og populær ladbar hybrid enda mer attraktiv for flere kunder. Du kan utføre det aller meste av hverdagskjøringen på ren elektrisk drift. Samtidig får du en SUV som også har svært god pla

Her er nye Ford Kuga: Europas mest solgte ladbare hybrid med bedre ytelse, fornyet design og som ny og tøff Active-variant

Her er nye Ford Kuga: Europas mest solgte ladbare hybrid med bedre ytelse, fornyet design og som ny og tøff Active-variant

Ford avduket i dag nye Ford Kuga ladbar hybrid. Europas mest solgte ladbare hybrid de siste årene kommer nå med et fornyet design, klasseledende tilhengervekt, forbedret drivlinje og for første gang som en tøffere og mer hardfør Active-variant.
– Med nye Kuga tar vi kvaliteten - som har gjort dette til Europas mest solgte ladbare hybrid to år på rad, og på god vei til å bli det også i 20231 - t

Europas mest solgte ladbare hybrid kjørte elektrisk nesten halvparten av kjørelengden

Europas mest solgte ladbare hybrid kjørte elektrisk nesten halvparten av kjørelengden

Nesten halvparten av distansen (49 %) som er kjørt i Europa med nye Ford Kuga ladbar hybrid så langt i år, har skjedd på ren elektrisitet.
Det viser anonymiserte kjøretøydata fra det som er den mest solgte ladbare hybriden i Europa* i første halvår i år.
– Disse dataene viser at våre Kuga ladbar hybrid-kunder bruker bilen sin i elektrisk modus så mye som mulig. Vi er i ferd med å skape en e

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no