Gå videre til innhold
Ford tester lyden av skritt og sykkelringeklokke for smartere førervarsling

Pressemelding -

Ford tester lyden av skritt og sykkelringeklokke for smartere førervarsling

Ved å sende ut en varsellyd til bilføreren fra det området rundt bilen hvor andre trafikanter eller fotgjengere befinner seg, håper Ford nå å ytterligere gjøre deres smarte førerassistanseteknologier enda bedre.

Lydene, som ligner en ringeklokke på en sykkel, lyden av skritt, eller en forbipasserende bil, avhengig av hva slags hindring det er snakk om, skal også gjøre det lettere for bilføreren å konkret identifisere hva som beveger seg rundt bilen.

De første forsøkene med systemet «Directional Audio Alerts» viser at bilførerne ble klart bedre til å nøyaktig identifisere mulige farer i trafikken og hvor disse befant seg.

– I dag er gjerne de hørbare advarslene i en bil brukt til å informere førerne om at de skal være ekstra påpasselige. Med morgendagens teknologi kan vi bli advart både om hva en potensiell fare er og hvor den kommer fra, sier Olivier Kirstein, SYNC programvareingeniør, Enterprise Connectivity i Ford Europa.

Sender føreradvarsler til bilhøyttaleren nærmest hindringen

Fords modeller har allerede en rekke førerassistanseteknologier som ved hjelp av en rekke sensorer, kan fange opp når fotgjengere, syklister eller andre biler er i nærheten. Disse teknologiene advarer deg både ved hjelp av synlige varsler i bilen og lyd - og kan ved behov - foreta en nødbrems.

Directional Audio Alert tar disse advarslene ett steg videre. Ved hjelp av Ford-utviklet programvare brukes informasjonen fra sensorene for å spille av den riktige lyden gjennom høyttaleren som er nærmest den potensielle faren eller hindringen.

I tester utført i et simulert miljø identifiserte bilførere både hva slags type hindring det dreide seg om, og hvor den befant seg i hele 3 av 4 tilfeller (74 %) med det nye varslingssystemet.

Vil ta i bruk «kinolyd» for enda bedre lydadvarsler

Forsøkene ble også utført på en testbane hvor en bil rygget ut fra sin parkeringsplass og med fotgjenger som kom. Deltakerne i testen reagerte positivt på lyden av skritt, spesielt når den intuitive advarselen ble spilt av gjennom den riktige høyttaleren.

I fremtiden tror Fords ingeniører at føreradvarselsystemet gjøres enda bedre ved å ta i bruk 3D-romlyd, tilsvarende den som i dag benyttes på kino, og elementer fra gaming.

Se hvordan "Directional Audio Alerts" virker i videoen her:

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 41.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no