Gå videre til innhold
Nytt Ford-system fjerner automatisk dugg

Pressemelding -

Nytt Ford-system fjerner automatisk dugg

Setter du deg inn i bilen etter en treningsøkt om vinteren, dugger gjerne frontruten igjen. Med et nytt Ford-system som automatisk oppdager og fjerner fukt i kupeen, slipper du at duggen tar sikten din.

– Har du vært på en joggetur og setter deg inn i bilen vinterstid så dugger gjerne frontruten igjen, og du må vente med å kjøre til den klarner opp. Denne teknologien forutser problemet som kan komme, og gjør noe med det før du i det hele tatt har merket det, sier supervisor, Climate Controls and Attributes i Ford Europa, Igor Krolewski.

Fjerner fukt før den blir en utfordring

Fords værsensor i frontruten er plassert der bakspeilet er festet. Her registreres fukt og rutetemperatur, som er årsaken til den duggete ruten, og aktiverer bilens klimaanlegg automatisk ved behov. Systemet velger også riktige innstillinger for å forhindre at frontruten din blir full av dugg som ødelegger sikten din.

Værstasjonen er bare 5 x 3 cm stor, og består av en rekke sensorer. Den siste versjonen er allerede introdusert i nye Ford Kuga og den store ladbare SUV-en Ford Explorer. Den hjelper deg i tillegg med å redusere drivstofforbruk og CO2-utslipp ved å redusere bruken av kompressoren som driver klimaanlegget.

Oppvarmet frontrute og varm kupe om morgenen

Med flere av Fords elektrifiserte biler kan også kundene benytte seg av FordPass- appen på mobiltelefonen sin for å tine frontruten og sette seg inn i varm bil på kalde vinterdager.

For å fjerne is på frontruten har de fleste nyere Ford-modeller oppvarmet frontrute: Bare trykk på en knapp og ultratynne tråder vil varmes opp for å fjerne is og dugg fra frontruten, samt hjelpe til å fjerne is fra viskerne. Systemet virker på sekunder, selv om det er minusgrader ute.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 58.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide anlegg og 7 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no