Gå videre til innhold
Ny Ford-teknologi gir nyttekjøretøyeiere full kontroll på eget verktøy

Pressemelding -

Ny Ford-teknologi gir nyttekjøretøyeiere full kontroll på eget verktøy

Ford Pro har gjennomført et pilotprosjekt med en ny teknologi som gjør at du til enhver tid vet om du har fått med deg verktøy og annet utstyr tilbake i bilen etter endt arbeidsdag.

Testprosjektet ble gjennomført i Aachen i Tyskland, og det ble tatt i bruk bluetooth-teknologi og GPS-sporingsbrikker som plasseres i verktøykasser eller på utstyr. Disse ble deretter koblet opp mot bedriftens kjøretøy og en sentral server.

Ford Pro er Fords nye globale salgs- og serviceenhet som har som mål å forbedre produktiviteten til sine nyttekjøretøykunder – både ved hjelp av klasseledende nyttekjøretøy, men også det siste av produkter og tjenester som kan bidra til dette.

Sporingsbrikkene gjør at hvert enkelt kjøretøy kan minne føreren på at verktøyet eller utstyret ikke er lagt inn i bilen når arbeidet er avsluttet, og de skal forlate arbeidsplassen. Brikkene gjør det også mulig for de ansvarlige i bedriften hele tiden å ha kontroll på hvor maskiner, utstyr og annet verktøy befinner seg.

– Alle kan glemme igjen en verktøykasse etter en lang arbeidsdag. På steder hvor mange arbeider sammen, kan du også risikere at andre tar med seg ditt verktøy. Tap av utstyr kan skape problemer for en bedrift, og alle forsinkelsene koster gjerne både tid og penger, sier Supervisor, CV Ecosystems, Research and Advanced Engineering i Ford Europa, Walter Pijls.

Taper årlig 4500 kroner pr. varebil på tapt eller stjålet verktøy

Hvert år koster gjenglemt eller stjålet verktøy og annet utstyr i gjennomsnitt 450 euro*, nærmere 4500 kroner, pr. varebil. Det viser utregninger gjort av RWTH Aachen University.

Teknologien gjør også at den enkelte fører sparer tid på å lete etter utstyr, og det blir enklere for de som har utstyrsansvar å sørge for at rett verktøy og annet utstyr er i de riktige varebilene for dagens jobber.

Full oversikt over alt utstyr på mobil, PC og i bilens egen skjerm

Sporingsbrikkene er vanntette og tåler ekstreme temperaturer. De festes på eller plasseres sammen med verktøyet/maskinen/utstyret. Denne kobles opp mot en sentral server som alle i bedriften har tilgang til, enten via bilens skjerm, en dedikert app på mobiltelefonen eller fra en PC.

Verktøyet kan søkes opp og finnes fra de forskjellige enhetene, både basert på «kjøretøy», «lagring», «verktøytype» og «verktøynavn.» Når varebilen blir tømt på en arbeidsplass kommer det også opp informasjon om verktøyet befinner seg inni eller utenfor bilen.

Testet systemet: Har løst en seriøs utfordring for oss

- Tidligere har vi brukt både loggbøker og utstyrslister for å ha oversikt over utstyret vårt, men har hatt seriøse utfordringer med å ha kontroll på alt utstyret. Nå kan vi følge med på hvor alt er til enhver tid. Vi har også data på  hva slags verktøy som blir benyttet hvor og hvor ofte det blir brukt. Det kan si oss noe om type verktøy vi har behov for mer av og hva som må byttes ut, sier prosjektansvarlig for vedlikehold i gartnerfirmaet Demel Garten- und Landschaftsbau, Dennis Schmidt-Demel.

De var en av tre bedrifter i Køln-området som hjalp til med å teste teknologien. Ford Pro vil gjennomføre ytterligere undersøkelser i andre markeder før tjenesten skal gjøres tilgjengelig for våre kunder i nær framtid.

1 Sparepotensiale er kalkulert av RWTH Aachen University. Det er anslått til å være rundt 38 euro per kjøretøy pr. måned. Det er også estimert at arbeidere sparer en time pr. uke på å slippe å sjekke og lete etter verktøy. Administratorer av verktøy og utstyr sparer også nesten to timer med arbeid ukentlig på den mer effektive koordineringen av verktøy og varebiler.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 35.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 54.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 8 er heleide anlegg og 6 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no