Gå videre til innhold
Ford Kuga ladbar hybrid salgsvinner i Europa

Pressemelding -

Ford Kuga ladbar hybrid salgsvinner i Europa

Ford Kuga ladbar hybrid er den klart mest solgte ladbare hybriden i Europa første halvår 2022. I dag annonserte Ford at bestselgeren kan fås med en eksklusiv «Black Package» – en stylingpakke som gir Kugaen et helt unikt preg.

Mer enn 23 000 nye Kuga ladbar hybrid er levert ut til europeiske kunder i første halvår – noe som er 28 % mer enn den nest mest solgte ladbare hybriden. Kuga ladbar hybrid ble også den mest solgte ladbare hybriden i 2021.

– Fords mål er at det innen 2035 skal være null utslipp fra Fords bilsalg i Europa. I den overgangsfasen vi nå er inne i, så fyller allikevel ladbare hybrider en viktig funksjon. Den kan kjøres helelektrisk på all småkjøring i hverdagen, og du er ikke like avhengig av gode lademuligheter – om du for eksempel skal på langtur. Som den mest solgte ladbare hybriden i Europa er beviseligKuga ladbar hybrid derfor fremdeles det beste valget for mange, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Den svært romslige og sporty Ford Kuga ladbar hybrid har en helelektrisk rekkevidde ved kombinert kjøring på opptil 65 km og opptil 87 km ved bykjøring. Det betyr at mye av kjøringen kan gjøres helelektrisk. Energibruken fra 14,4 - 15,9 kWh/100 km WLTP er også ifølge en Ford-analyse lavere enn hos de viktigste konkurrentene.

Sjåføren kan selv bestemme når bilen skal kjøre elektrisk. Dette gjøres ved hjelp av kjøremodusene "EV Auto", "EV Nå", "EV Senere" og "EV Lading". Med EV Auto vil Kuga ladbar hybrid kjøre mest mulig energieffektivt, uavhengig av kjørescenario.

Ny eksklusiv svart stylingpakke gir Kuga ST-Line et unikt preg

Nå introduseres også Kuga ST-Line Black Package. Dette er en eksklusiv stylingpakke til ST-Line som gir Kuga et helt unikt preg – med en rekke sorte detaljer i fokus. Den inkluderer et sort tak, sorte lakkerte detaljer på sidespeil, sort spoiler, sort innramming rundt tåkelys, sort Kuga-logo på bakluken og 20 tommers sorte Ford Performance aluminiumsfelger.

Nytt frontsete – sertifisert av uavhengig organisasjonen for rygghelse

Nå får også alle Kuga-kunder tilbud om et nytt komfortsete som er sertifisert av den uavhengige tyske organisasjonen for rygghelse «Aktion Gesunder Rücken» (AGR). De 18-veis justerbare forsetene kan tilpasses personens sittestilling - i stedet for at personen må tilpasse seg setet. Dette er et krav for å bli sertifisert av AGR.

AGR-sertifiseringen blir gitt av en uavhengig ekspertkomite fra ulike medisinske felt. Deres ønske er å hjelpe kunder med å finne produkter som er bra for ryggen. Smerter nederst i ryggen er en av de vanligste grunnene til uførhet globalt. En studie har vist at 63 % av sjåfører hadde ryggsmerter som gikk ut over deres daglige aktiviteter.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 35.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 54.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 8 er heleide anlegg og 6 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

All informasjon i denne pressemeldingen er gjeldende for det tidspunktet den er publisert på. Informasjonen kan, i likhet med spesifikasjoner og funksjoner i pressemeldingen, endres over tid, og variere fra marked til marked. Ford Motor Norge forplikter seg ikke til å oppdatere denne type utsagn i den enkelte pressemelding.


Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no