Gå videre til innhold
Fords 1-liters EcoBoost-motor vant internasjonal motorpris for 11. gang

Pressemelding -

Fords 1-liters EcoBoost-motor vant internasjonal motorpris for 11. gang

Fords kraftige og drivstoffeffektive 1-liters EcoBoost-motor mottok i dag prisen som årets beste motor med under 150 HK. Det er 11. gangen suksessmotoren har vunnet det som ofte blir kalt bilbransjens Oscar-pris siden den ble lansert i 2012.

Med opptil 140 HK ble den 3-sylindrede bensinmotoren levert i mer enn 1 av 4 Ford-modeller – og mer enn 410 000 biler, som ble solgt i løpet av 2018. Den svært anvendelige motoren blir brukt i så forskjellige bilmodeller som Ford Fiesta og Transit Connect.

Det var en jury bestående av hele 70 personer fra 31 forskjellige land som slo fast at Ford-motoren var den beste av alle motorene med under 150 HK. Mens Ford-motoren ble belønnet med 145 poeng, fikk nestemann på listen 26 poeng mindre. Ford slo med det motorer fra BMW, PSA Group, Toyota/Lexus og Volkswagen.

Introduksjonen av Fords 1.0-liters EcoBoost-motor igangsatte en bransjestandard for små, høyeffektive, 3-sylindrede, turboladede bensinmotorer.

Får stadig nye bruksområder

- Vår 1-liters EcoBoost-motor fortsetter å sette standarden for kompakte bensinmotorer, selv 7 år og 11 priser etter at den for første gang vant International Engine and Powertrain of the Year utmerkelsen (IEPOTY). Selv etter at vi har produsert 1,6 millioner 1-liters EcoBoost-motorer finner vi fremdeles nye bruksområder hvor den får brukt sitt potensiale. Nye og enda mer energieffektive elektrifiserte drivlinjer med 1-liters EcoBoost-motoren vil snart komme på veien, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Ford forbedret også nylig motoren for Ford Focus og Transit Connect. Da ble 1-liters EcoBoost-motoren den første 3-sylindrede motoren i verden med sylinderkutt. Den nyskapende teknologien reduserer utslipp og bedrer drivstofføkonomien til den allerede supergjerrige bensinmotoren.

- Juvel av en motor

Med 1.0-liters Ecoboost-bensinmotoren har Ford satt standarden for kompakte, drivstoffgjerrige motorer med et sofistikert turbosystem og direkte bensininnsprøyting.

- Siden den vant første gangen i 2012 har denne juvelen av en motor holdt stand mot mange av de andre produsentene som har mer enn nok med å følge med, sier jurymedlem i IEPOTY fra Car South Africa, Nicol Louw.

Tas i bruk i Focus og Fiesta mild hybridløsninger

Tidligere i år annonserte også Ford at de ville bruke den prisvinnende motoren som utgangspunkt for sitt nye mild hybridsystem i nye Fiesta EcoBoost Hybrid og Focus EcoBoost Hybrid.

En integrert startmotor sørger for gjenvinning og lagring av energi som vanligvis går tapt under bremsing og retardasjon, og lader det 48 Volts luftavkjølte batteriet.

Mild hybridsystemet fungerer som en motor som integreres sømløst med EcoBoost-bensinmotoren. Den bruker den lagrede energien til å gi dreiemomenthjelp under akselerasjon og normal kjøring, samt at den driver bilens elektriske systemer.

Den svært anvendelige 1-liters EcoBoost-motoren skal også fungere som rekkeviddeforlenger for de første ladbare hybridene i sin klasse, Transit Custom og Tourneo Custom.

Her er alle Ford 1.0-liters EcoBoost IEPOTY-seire siden den ble lansert i 2012:

  • Total vinner: 2012, 2013 and 2014
  • Beste nye motor: 2012
  • Beste motor under 1-liter: 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 og 2017
  • Under 150 HK- kategorivinner: 2019

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Konsernet har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 196 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Company, vennligst besøk www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.49.000 ansatte ved sine heleide fasiliteter. De har 63.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 23 produksjonsenheter (hvorav 16 er heleide eller konsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no