Gå videre til innhold
Neste generasjon Ford Transit Custom kommer som helelektrisk og ladbar hybrid i 2023

Pressemelding -

Neste generasjon Ford Transit Custom kommer som helelektrisk og ladbar hybrid i 2023

Ford bekreftet i dag at den neste generasjons Ford Transit Custom-serien - som kommer i produksjon i midten av 2023 - kommer som helelektrisk og ladbar hybrid.

Den nye Ford Transit Custom-serien, som både inkluderer Transit Custom og den store 8/9-seteren Tourneo Custom, kommer også som mild hybrid og med konvensjonelle motoralternativer. Dette blir det mest omfattende utvalget av Transit Custom-modeller som noensinne har vært tilbudt.

Alle varianter av den neste generasjons Transit Custom vil bli produsert ved Ford Otosan, Fords joint venture fabrikk i Kocaeli i Tyrkia. I tillegg vil også neste generasjon Volkswagen 1-tonns nyttekjøretøy bli produsert ved fabrikken.

– Neste generasjon av Transit Custom-serien, som inkluderer helelektrisk og ladbar hybrid, vil styrke Fords posisjon som Europas største nyttekjøretøymerke. Transit Custom er en av våre viktigste nyttekjøretøy, og den er svært viktig for bærekraftig og lønnsom drift, basert på elektrifisering, for Ford i Europa, sier toppsjefen i Ford Europa, Stuart Rowley.

2 av 3 Ford nyttekjøretøy skal være helelektriske eller ladbare hybrider i 2030

Alle nyttekjøretøymodeller fra Ford skal i løpet av 2024 være tilgjengelige som helelektriske eller ladbare hybrider. I 2030 forventer de at hele 2/3 av deres nyttekjøretøysalg enten er helelektrisk eller ladbare hybrider.

I 2020 var Ford for sjette året på rad det mest solgte nyttekjøretøymerket i Europa. Trenden har også fortsatt så langt i 2021, hvor bilprodusenten har beholdt sin topplassering.

Fortsatt vekst i nyttekjøretøymarkedet betyr økt satsing for Ford på nyttekjøretøy og de skal bl.a. tilby nye produkter og tjenester med et omfattende samarbeid med sertifiserte ombyggere.

Et økosystem av tilkoblede tjenester skal bidra til økt vekst for kundene

Et økosystem av tilkoblede digitale tjenester skal både gi bedre kundeopplevelse og bidra til økt vekst for virksomhetene. Dette inkluderer blant annet produktivitetstjenester og informasjon om oppetid for opptil fem nyttekjøretøy i FordPass Pro.

– En investering for fremtiden

– I dag starter vi en stor strategisk investering som vil bidra til å sette sitt preg på bilindustrien. Fabrikken vår i Kocaeli skal nå gjøres om til Tyrkias første og eneste integrerte produksjonssenter for å produsere både elektriske biler og batterier. Vi ser på denne investeringen - som vil skje over det neste tiåret - som et strategisk trekk for fremtiden og takker Ford Motor Company for deres tillit til Tyrkia og Ford Otosan som gjorde investeringen mulig, sier Ali Koç, chairman i Ford Otosan og vice chairman i Koç Holding Board of Directors.

I dag blir rundt 85 % av alle Transit-varebilene produsert av Ford Otosan i Tyrkia.

Ford Otosan la i desember frem en plan for å investere mer enn 2 milliarder euro for å øke bil- og batteriproduksjonen på fabrikken i Kocaeli. Det er også forventet at de kommer til å øke antall ansatte med rundt 3000 personer.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 58.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518
Per Gunnar Berg

Per Gunnar Berg

Adm. dir. Ford Motor Norge +47 - 994 01 201

Relatert innhold

Ford-rapport: Europeere er villig til å fly mindre, spise mindre kjøtt og kjøpe mindre nye klær for å bekjempe klimaendringer

Ford-rapport: Europeere er villig til å fly mindre, spise mindre kjøtt og kjøpe mindre nye klær for å bekjempe klimaendringer

Ifølge en ny europeisk Ford-rapport føler hele ni av ti europeere en grad av personlig ansvar i kampen mot klimaforandringene. I Norge er flest villig til å redusere sine kjøp av nye klær for å bekjempe den menneskeskapte globale oppvarmingen.
I rapporten Climate Countdown, som er den siste av Fords kvartalsvise Go Electric-rapporter, oppgir i gjennomsnitt 90 % av de spurte - i de 8 europeiske

Fords bærekraft- og menneskerettighetsrapport: Fokuserer på overgangen til en helelektrisk fremtid

Fords bærekraft- og menneskerettighetsrapport: Fokuserer på overgangen til en helelektrisk fremtid

Innen 2030 skal halvparten av Fords årlige salgsvolum være helelektriske biler. For 23. år på rad har selskapet nå publisert sin bærekraftrapport. For første gang kommer også en rapport hvor de setter søkelys på menneskerettigheter, råvarer og hvordan produktene blir produsert.
I rapporten «2022 Integrated Sustainability and Financial Report» er fokuset på selskapets overgang til å lede den ele

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no