Gå videre til innhold
Lanserer fremtidens pickup, nye helelektriske Ford F-150 Lightning

Pressemelding -

Lanserer fremtidens pickup, nye helelektriske Ford F-150 Lightning

Med det høyeste dreiemomentet F-150 noen gang har hatt og et mål om hele 563 HK, er den helelektriske pickupen F-150 den klart smarteste og mest innovative pickupen Ford noensinne har utviklet.

Allerede neste år ruller de første F150-Lightning, utviklet for salg på det amerikanske markedet, ut av Rouge-fabrikken i Dearborn, rett utenfor Detroit. Med alt fra intelligent tauing, den største digitale skjermen i noen pickup på markedet i dag, mulighet for OTA-oppdateringer (Over The Air) og en stor og innovativ frunk, er fremtidens pickup her.

– F-150 Lightning representerer for Ford og USA et nytt høydepunkt på veien mot nullutslippssamfunnet og vår digitale tilkoblede fremtid. I hele 44 år har F-serien vært USAs mest solgte pickup og selve ryggraden i landet vårt. Nå revolusjonerer vi denne for en ny generasjon, sier styreformann i Ford Motor Company, Bill Ford.

F-150 Lightning er en av bærebjelkene i Fords elektriske satsing på 22 milliarder dollar. De har startet denne storsatsingen med å utvikle elektriske varianter av sine mest populære bilmodeller – som Mustang, Transit og nå F-150 for det amerikanske markedet. I årene fremover vil det komme enda flere modeller.

Den helelektriske pickupen, F-150 Lightning, som etter planen er klar for USA våren 2022, vil komme i fire forskjellige versjoner og med to forskjellige batteripakker.

Raskere og smartere, men samme startpris som en vanlig F-150 koster i dag

Med en startpris som tilsvarer dagens F-150 (fra 39 974 dollar MSRP* før føderale/statlige incentiver) med den samme konfigurasjonen, vil den nye helelektriske plattformen som F-150 Lightning er bygd på, åpne for en rekke nye muligheter.

– Den er raskere enn F-150 Raptor, kommer med firehjulstrekk som standard, har et uavhengig bakhjulsoppheng, en power frunk, har nok strøm til huset ditt i tre dager og vil kontinuerlig forbedres ved hjelp av OTA-oppdateringer. F-150 Lightning vil bli produsert på Rogue-fabrikken hvor Henry Ford endret verden og hvor min bestefar stemplet inn hver dag. F-150 Lightning representerer alt vi kan få til i USA når vi ser fremover, sier CEO og toppsjef i Ford Motor Company, Jim Farley.


563 HK og hele 1050 Nm dreiemoment

F-150 Lightning vil få 563 HK, over 1050 Nm dreiemoment og oppnår 0 - 100 km/t på rundt 4,5 sekunder. Den skal kunne ha nyttelast på opptil 900 kg og kunne trekke maksimalt 4500 kg på variantene med det største batteriet og Max Trailer Tow-pakken. Det lave tyngdepunktet til bilen vil også gi enda bedre kjøreegenskaper på våte veier eller gjennom sand.

To batteripakker med bra elektrisk rekkevidde

Den helelektriske rekkevidden til den nye pickupen er i henhold til den amerikanske EPA-målemetoden, som er en annen målemetode enn WLTP som benyttes i Norge og resten av Europa, forventes å være opptil 230 miles (370 km) med Standard Range-batteri og opptil 300 miles (opptil 480 km) med Extended Range-batteri.

Selvkjørende egenskaper og mange smarte førerassistanseteknologier

Nye F-150 Lightning vil også komme med en rekke avanserte teknologier som både gjør den mer produktiv for eieren og smartere i bruk. Som en del av Ford Co-Pilot360-teknologien gir Blue Cruise deg muligheten til å kjøre uten bruk av rattet på mer enn 160 000 km med forhåndsgodkjente veier i USA og Canada. Et annet smart system, Onboard Scales, gir deg ved hjelp av pickupens sensorer, et estimat på den aktuelle vekten som er lastet i kjøretøyet. Dette fungerer sammen med Intelligent Range for å gi deg nøyaktige anslag på gjenværende elektrisk rekkevidde, basert på hvor tungt lastet kjøretøyet er.


Nytt infotainmentsystem og OTA gjør pickupen bedre over tid

Nye F-150 kan også fås med det nye SYNC4A-infotainmentsystemet og en 15,5 tommers stor berøringsskjerm. SYNC4A tilpasser seg førerens vaner over tid og du får lett tilgang til Apple CarPlay, Android Auto og andre SYNC AppLink-apper. Et 12 tommers heldigitalt instrumentpanel er også med på å heve den digitale opplevelsen i pickupen.

Egen strømkilde ombord

Med Ford Intelligent Backup Power blir også din pickup en strømkilde hvor du kan ta ut hele 9,6 kW med energi. Med Pro Power Onboard, kan også F-150 Lightning eiere bruke bilens strøm som strømkilde for å gi strøm til verktøy eller andre strømkrevende produkter når de ikke er i nærheten av et strømnett.

Under panseret foran er det en stor frunk på rundt 400 liter hvor du kan frakte mer enn 180 kilo. Det vanntette rommet er også utstyrt med fire strømuttak, to USB-uttak og er drenerbart.

For flere bilder, video og teknisk informasjon: KLIKK HER

Understellet har også blitt forsterket med metallplater for å beskytte batterier og motor mot tøft terreng. Batteriet er også i tillegg beskyttet av en vanntett boks pakket inn i krasjabsorberende materiale.

Rask lading – både hjemme og ved bruk av hurtiglader

I USA er Ford den eneste bilprodusenten som tilbyr en 80 Ampere hjemmeladeløsning som standard. Med denne er målet at F-150 lader 48 km per time. For å full-lade en pickup med det største batteriet fra 15-100 % tar det rundt 8 timer*. På en 150 kilowatt DC hurtiglader er målet at du skal kunne lade rundt 87 km på 10 minutter. Lading fra 15-80 % skal gjøres unna på rundt 41 minutter.

* Manufacturer's Suggested Retail Price, Taxes, title and license fees extra

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no