Gå videre til innhold
Den ikoniske og prisbelønte helelektrisk pickupsuksessen F-150 Lightning klar for Europa i et begrenset antall - introduseres i Norge som første land utenfor Nord-Amerika

Pressemelding -

Den ikoniske og prisbelønte helelektrisk pickupsuksessen F-150 Lightning klar for Europa i et begrenset antall - introduseres i Norge som første land utenfor Nord-Amerika

Som det første landet utenfor Nord-Amerika vil Ford fra 20. april åpne for norske bestillinger av en av de mest omtalte og etterspurte elbilene de siste årene: 5-seters pickupen Ford F-150 Lightning. Det ble annonsert under en internasjonal pressekonferanse som ble avholdt i spektakulære omgivelser i Oslo i dag.

Der ble den helelektriske pickupsuksessen avduket foran norske medier og inviterte gjester. Tilstede på arrangementet var også Anna Lena Striegel, direktør elektrifisering – model e for Ford i Europa.

F-150 Lightning – den helelektriske nye varianten av det som er USAs klart mest solgte bilmodell og som har vært selve ryggraden i landet de siste 46 årene – har fått en overveldende mottakelse. Mer enn 200 000 amerikanere har bestilt den mest innovative og tøffeste pickupen som Ford noensinne har utviklet.

Nå vil et begrenset antall kunder i Norge, som første land utenfor Nord-Amerika, få mulighet til å bestille F-150 Lightning. Leveransene til norske kunder planlegges å starte allerede i slutten av 2023, og siden produksjonen økes betydelig vil ikke dette påvirke leveringstiden for kundene i Nord-Amerika.

– Dette er den viktigste modellen for Ford på det amerikanske markedet siden T-Forden snudde opp ned på bilindustrien globalt for snart 120 år siden. Nå gjør Ford F-150 Lightning det samme i den nye elektrifiserte tidsalderen. Siden den ble avduket i USA har vi hatt en helt enorm interesse for denne 5-seters helelektriske pickupen i Norge og i løpet av mine 25 år i Ford har jeg aldri opplevd maken! Det er ingen tvil om at denne særdeles romslige pickupen, med sin gode rekkevidde og fremkommelighet, store lagringskapasitet inkludert en 400 liters drenerbar frunk og enorme trekkraft appellerer til et bredere spekter av kunder enn de fleste biler på markedet. Når vi nå får mulighet til å tilby F-150 Lightning i Norge sier det alt om Norges posisjon som elbilland nummer 1 i verden, og den enorme interessen det har vært for å få den hit. Det er bilhistorisk sus over det som nå skjer, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge Per Gunnar Berg.

På grunn av den eksepsjonelle etterspørselen har Ford i flere omganger økt produksjonen betydelig. Allerede fra høsten av skal det etter planen årlig produseres hele 150 000 F-150 Lightning ved Rogue Electric Vehicle Center i Dearborn, USA.

5 seter, 452 HK og høyt utstyrsnivå som standard

Nye F-150 Lightning er en svært stor og romslig pickup for fem personer. Den er hele 5,91 meter lang, 2,44 meter bred og 1,99 meter høy.

Versjonen som lanseres i Norge gjør det svært enkelt å velge – alle bilene er helt like og i samme farge. Dette er en 5-seters Lariat Launch Edition i fargen Antimatter Blue Metallic. Den kommer med et Standard Range-batteri på 98 kW utnyttbar energi, har 452 HK og et maksimalt dreiemoment på 1050 Nm. 0 - 100 km/t går unna på under 5 sekunder.

Den har også en nyttelastkapasitet på 805 kg* og maksimal hengervektkapasitet på 3492 kg*.

Rekkevidden til den nye norgesklare elektriske pickupen er i henhold til den amerikanske EPA-målemetoden 240 miles, eller 386 km. EPA-målemetoden er en annen målemetode enn WLTP som benyttes i Norge og resten av Europa. WLTP-rekkevidde blir tilgjengelig på et senere tidspunkt.

F-150 Lightnings litium-ion batteri kan lades fra 15 til 80 % på 39 minutter med en 150 kW DC hurtiglader.

Estimert veiledende pris på den meget godt utstyrte Lariat Launch Edition vil være 1 183 000 kroner. Prisen vil kunne gå noe ned når vi har full oversikt over kostnadene for å konvertere bilen til norske standarder, endelig pris vil være avklart før kundene skriver kontrakt. Potensielle kunder kan allerede nå gå inn på ford.no og melde sin interesse for å kjøpe det nye helelektriske råskinnet.

Uavhengig bakhjulsoppheng, firehjulstrekk og ulike kjøremoduser

Med firehjulstrekk som standard, første F-150 med uavhengig bakhjulsoppheng, og et lavt tyngdepunkt, er kjøreegenskapene og fremkommeligheten til F-150 Lightning svært gode – om det er på våte veier, snø, sand eller om den kjøres på landeveien. Den helelektriske 5-seteren kommer også med fire forskjellige kjøremoduser som automatisk optimaliserer den for forskjellige kjørescenarioer: Normal, Sport, Off-road og Tauing.

Understellet er forsterket med metallplater for å beskytte batteri og motor i tøft terreng. Batterikassen er vanntett og beskyttet av et støtabsorberende materiale.

Nytt infotainmentsystem, premium lydanlegg og 10-veis elektrisk justerbart førersete

Nye F-150 Lightning kommer med Fords nye SYNC4 infotainmentsystem og en 15,5 tommers stor berøringsskjerm. Fra denne kan du blant annet få full oversikt over hvor mye vekt du til enhver tid har på lasteplanet med «On-board-Scales». Med Pro Trailer Backup-assistenten blir også rygging med tilhenger langt enklere da du kan overvåke ryggingen fra SYNC-skjermen og manøvrere bil og henger ved hjelp av et eget roteringshjul.

SYNC4 gir deg trådløs tilgang til Apple CarPlay og Android Auto. Et 12 tommers heldigitalt instrumentpanel er også med på å heve den digitale opplevelsen i pickupen.

Den norske varianten kommer med 10-veis elektrisk justerbart førersete og både varme og kjøling i forsetene. F-150 Lightning kommer også med et B&O Premium Sound lydanlegg med 8 høyttalere og en subwoofer som standard.

Egen strømkilde og 400 liter Mega-Frunk foran

Med Pro Power Ombord, kan F-150 Lightning-eiere bruke bilens batteri som strømkilde for å gi strøm til verktøy eller andre elektriske produkter, med inntil 2,3 kW (2300 W).

Under panseret – som kan åpnes elektrisk – er det en drenerbar Mega-Frunk på 400 liter hvor du kan frakte mer enn 180 kilo. Det vanntette rommet er svært praktisk – både for jobb og fritid.

STOR PLASS: Fords administrerende direktør Per Gunnar Berg viser frem den 400 liter store megafrunken til F-150 Lightning


Prisbelønt bestselger allerede få måneder etter USA-lanseringen

Ford F-150 Lightning har siden de første kundeleveringene på det amerikanske markedet i mai 2022 rukket å bli den mest solgte helelelektriske pickupen i USA. Den har også vunnet en rekke priser og kåringer, blant annet som «North American truck of the Year 2023», og mottatt det anerkjente ukemagasinet Times sin ærespris «The Best Inventions of 2022

– Selv om interessen for å kunne tilby F-150 Lightning har vært stor i mange land i Europa, har Norges unike posisjon som verdens mest modne elbilmarked, og den helt enorme interessen blant nordmenn, gjort at Norge er et naturlig sted å starte. Alt vi har lært etter å ha produsert Amerikas mest solgte pickup i et halvt århundre har hjulpet oss med å utvikle F-150 Lightning. Vi gleder oss til at mange norske kunder nå skal få oppleve alt denne innovative bilen har å by på. F-150 Lightning er på mange måter også som skapt for Norge, sier Darren Palmer, vice president Electric Vehicle Programs, Ford Model e.

Stor interesse og begrenset tilgang fører til annerledes kjøpsprosess

På ford.no er det nå åpnet for norske kunder som ønsker å melde sin interesse for å kjøpe den svært etterspurte helelektriske pickupen. Siden antallet F-150 Lightning som kommer til Norge er begrenset, og etterspørselen forventes å bli høyere enn tilgangen, har Ford Motor Norge satt opp en søknadsprosess for kunder som er interessert i å kjøpe den helelektriske pickupen.

– En unik kombinasjon av en 5-seters helelektrisk familiebil og en tøff «arbeidshest»

– F-150 Lightning representerer noe helt nytt i pickupsegmentet. Dette er en 5-seters helelektrisk familiebil som samtidig er svært praktisk og ekstremt romslig – i tillegg til at den er utviklet for å være en tøff arbeidshest. Dette er en unik kombinasjon som er etterlyst, både av de flere hundre tusen amerikanerne som allerede har bestilt den, men også de tusenvis av nordmenn som har vist sin interesse. Vi gleder oss stort over nå å kunne tilby denne som første land utenfor Nord-Amerika, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge Per Gunnar Berg.

Bilder fra lanseringen vil bli fortløpende lastet opp under denne pressemeldingen i Ford Motor Norges nyhetsrom

Se den norske lanseringsvideoen her:

*Maksimal nyttelast og maksimal tilhengervekt med standard batteri vil variere basert på last, konfigurasjon, tilbehør og antall passasjerer. Kjøretøyet vil registreres for C1-førerkort. Kjøretøyet kan i ettertid omregistreres for B-førerkort, men kan da ikke i ettertid omregistreres til C1-førerkort.

Emner


About Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) is a global company based in Dearborn, Michigan, committed to helping build a better world, where every person is free to move and pursue their dreams. The company’s Ford+ plan for growth and value creation combines existing strengths, new capabilities and always-on relationships with customers to enrich experiences for customers and deepen their loyalty. Ford develops and delivers innovative, must-have Ford trucks, sport utility vehicles, commercial vans and cars and Lincoln luxury vehicles, along with connected services. The company does that through three customer-centered business segments: Ford Blue, engineering iconic gas-powered and hybrid vehicles; Ford Model e, inventing breakthrough EVs along with embedded software that defines exceptional digital experiences for all customers; and Ford Pro, helping commercial customers transform and expand their businesses with vehicles and services tailored to their needs. Additionally, Ford is pursuing mobility solutions through Ford Next, and provides financial services through Ford Motor Credit Company. Ford employs about 173,000 people worldwide. More information about the company and its products and services is available at corporate.ford.com.

Ford, a global American brand woven into the fabric of Europe for more than 100 years, is committed to freedom of movement that goes hand-in-hand with looking after the planet and each other. The company’s Ford+ plan, with Model e, Ford Pro and the Ford Blue business units is accelerating its European transformation to an all-electric and carbon neutral future by 2035. The company is driving forward with bold, new EVs, each one designed with European drivers in mind and innovating with services to help people connect, communities grow, and businesses thrive. Selling and servicing Ford vehicles in 50 individual European markets, operations also include the Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division and 14 manufacturing facilities (eight wholly owned and six unconsolidated joint venture facilities) with four centres based in Cologne, Germany; Valencia, Spain and at our joint venture in Craiova, Romania and Kocaeli, Türkiye. Ford employs approximately 34,000 people at its wholly owned facilities and consolidated joint ventures and approximately 54,000 people including unconsolidated businesses across Europe. More information about the company, its products and Ford Credit is available at corporate.ford.com.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

All informasjon i denne pressemeldingen er gjeldende for det tidspunktet den er publisert på. Informasjonen kan, i likhet med spesifikasjoner og funksjoner i pressemeldingen, endres over tid, og variere fra marked til marked. Ford Motor Norge forplikter seg ikke til å oppdatere denne type utsagn i den enkelte pressemelding.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no