Gå videre til innhold
Ford Ranger er årets mest solgte pickup i Norge

Pressemelding -

Ford Ranger er årets mest solgte pickup i Norge

Den råtøffe arbeidshesten Ford Ranger ble den klart mest solgte pickupen i Norge i 2020. Det har faktisk blitt solgt hele 349 flere Rangere enn den nest mest solgte pickupen på listen.

– Vi vil først og fremst takke alle våre kunder for tilliten. Ford Ranger er en helt unik pickup på mange måter. Med markedets bredeste modellutvalg, fra XLT, Limited og Wildtrak til spesialmodeller som Thunder og ikke minst ekstremvarianten Ranger Raptor har enda flere kunder funnet en pickup som passer akkurat deres bruk, sier Espen Markussen, salgssjef nyttekjøretøy i Ford Motor Norge.

Hele 1232 nye Ford Ranger har ifølge de offisielle tallene fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) blitt nyregistrert i løpet av det siste året. Det betyr en volumvekst på over 10 % fra 2019 i et pickup-segment som i 2020 gikk tilbake med mer enn 24 %.

Ranger har hatt en kraftig salgsøkning de siste årene. Mens den i 2019 hadde en markedsandel i pickup-segmentet på 21 %, økte denne til hele 31 % i 2020. Det er en prosentvis økning i markedsandelen på hele 46 % fra det rekordgode salget i 2019.

Ford Ranger ligger også an til å bli den mest solgte pickupen i Europa for femte året på rad. Den har med det befestet sin stilling som Europas mest populære pickup.

– I tillegg til at Ranger kan fås i flere varianter, kan den også by på en helt uslåelig kombinasjon av trekkraft, drivstoffeffektivitet og smarte førerassistanseteknologier, og en konkurransedyktig pris. Med den nye 2-liters EcoBlue dieselmotoren får du også en kjøreopplevelse som i en personbil, sier Fords salgssjef for nyttekjøretøy.

Klasseledende arbeidsjern

Med klasseledende vadedybde på hele 80 cm og 23 cm bakkeklaring er nye Ranger lagd for mest mulig komfortabelt å kunne ta seg frem i tøft terreng. Med nyttelast på opptil 1147 kg og maks tilhengervekt på opptil 3500 kg får du med deg det aller meste, enten det er bak på planet eller på henger.

Ford Ranger vant også den anerkjente prisen som årets beste pickup, International Pickup Award (IPUA) i 2020.

Ranger er tilgjengelig både som Rap Cab og Double Cab. Alle variantene har firehjulstrekk som standard.

Nesten 1 av 3 solgte Ranger er ekstrem-pickupen Raptor

Av de solgte Rangerne i Norge i 2020 er 30% ekstrem-varianten Ranger Raptor.

Chassiset til Ranger Raptor er utviklet av Ford Performance, og er lagd av høyfast lavlegert stål for å tåle all den julingen kjøring i ulendt terreng kan påføre super-pickupen.

Raptors fantastiske hjuloppheng er spesielt utformet for å håndtere tøft terreng i høy hastighet, samtidig som både kontrollen over bilen og komforten forblir uendret.

– Uansett hvor hardt du utfordrer Ranger Raptor så er kjøreegenskapene helt fantastiske. Samtidig får du en svært bra arbeidsbil. Dette er på alle måter en helt unik pickup og svært mange nordmenn har virkelig sansen for denne råtassen, sier Fords nyttekjøretøysalgssjef Espen Markussen.

I fjor kom også en ny variant, Ranger Thunder. Den nye spesialmodellen kommer i et begrenset antall eksemplarer. Den kommer med enda mer eksklusive eksteriør- og interiørløsninger samtidig som du beholder den svært gode hengervekten på 3500 kilo og nyttelast på over 1 tonn. Spesialmodeller som Thunder er en viktig suksessfaktor for vårt totale pickup-salg og vil være noe vi vil bygge videre på i tiden som kommer.

Norges nest mest solgte nyttekjøretøymerke

I 2020 befestet Ford også sin posisjon som Norges nest mest solgte nyttekjøretøymerke. Foruten Ranger er Transit Connect, Transit Custom og Transit 2T modeller det har blitt solgt svært mye av. Ford har også i en årrekke vært det mest solgte nyttekjøretøymerket i Europa. 

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 58.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide anlegg og 7 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Fords eksklusive spesialutgaver skal styrke Rangers posisjon som Europa og Norges mest solgte pickup

Fords eksklusive spesialutgaver skal styrke Rangers posisjon som Europa og Norges mest solgte pickup

I løpet av året har Norge og Europas mest solgte pickup så langt i år, Ford Ranger, kommer i fire nye spesialutgaver. Nå skal de nye variantene prøvekjøres av europeisk presse.
Det nye og større utvalget av den tøffe pickupen inkluderer nå Ranger Raptor Special Edition, Ranger Stormtrak, Wolftrak og MS-RT - modellen som er inspirert av M-Sport Ford World Rally Team.
Ranger har så langt i år

Neste generasjon Ford Ranger Raptor: Sterkere, tøffere, raskere og smartere

Neste generasjon Ford Ranger Raptor: Sterkere, tøffere, raskere og smartere

Nye Ford Ranger Raptor er utviklet for å dominere under alle kjøreforhold, om det er til fjells, i ørkenen eller på landeveien. Med andre generasjon Ranger Raptor får du også en ekstrem-pickup som leverer terrengegenskaper på et helt nytt nivå.
Ford Performance har utviklet nye Ranger Raptor til å være den ultimate performance-varianten av nye Ranger – spesielt med tanke på de virkelige 4x4-en

Ford avduker neste generasjon av Ford Ranger: Smartere, tøffere og enda mer praktisk i bruk

Ford avduker neste generasjon av Ford Ranger: Smartere, tøffere og enda mer praktisk i bruk

Ford avduket i dag den smarteste, tøffeste og mest kapable Ranger pickup som noensinne er utviklet.
Ford har tatt i bruk både egen ekspertise og kjennskap til pickup-kundenes ønsker og behov og samarbeidet tett med kunder fra hele verden for å utvikle neste generasjon Ranger til å bli en perfekt pickup – både til jobb så vel som fritidsbruk.
– Ranger har alltid vært en trofast pickup for s

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no