Gå videre til innhold
Ford med ny «tyverialarm» på mobilen for nyttekjøretøy

Pressemelding -

Ford med ny «tyverialarm» på mobilen for nyttekjøretøy

Nå kan du i realtid bli varslet på mobiltelefonen dersom noen forsøker å bryte seg inn i ditt nyttekjøretøy.

Ford har som den første i nyttekjøretøysegmentet utviklet vaktmodus og integrert den i FordPass Pro-appen. Appen er utviklet spesielt for små virksomheter. Den kan sjekke og overvåke opptil fem Ford-kjøretøy fra en mobilskjerm.

– Med FordPass Pro og vaktmodus får du hjelp til å sikre både nyttekjøretøyet ditt og utstyr som oppbevares i bilen. Dette er bare starten. Alle nye nyttekjøretøy kobles fortløpende til nett. Vi følger opp med nye tjenester som skal gjøre arbeidshverdagen enklere og bedre for våre kunder, uansett hva kjøretøyene blir brukt til, sier salgsdirektør i Ford Motor Norge, Asgeir Nordeng.

Første tjeneste som aktiveres med OTA

Vaktmodus er også den første tjenesten som blir aktivert med såkalte OTA-oppdateringer (Over The Air). Den blir fortløpende rullet ut i Fords nyttekjøretøy som har et FordPass Connect-modem og bruker FordPass Pro-appen. Dette er allerede standardutstyr på de fleste nye nyttekjøretøy fra Ford.

Når tjenesten er aktivert kan nyttekjøretøyet sjekkes i realtid. Eieren blir varslet når noen går inn i bilen, åpner panser/bakdør eller starter motoren. Dette skjer via et push-varsel til eierens mobiltelefon. Vaktmodus-skjermen i FordPass Pro-appen viser blant annet når kjøretøyet sist ble åpnet, grunnen til alarmen og kjøretøyets siste posisjon.

Snart kan også bileiere med FordPass Pro-appen planlegge når systemet skal aktiveres, for eksempel etter arbeidstid og i helger. Ford jobber også kontinuerlig med kunder og partnere for å tilby nye tjenester til alle som er avhengig av bilen sin og utstyret i den for å kunne utføre arbeidet sitt.

Automatisk programvareoppdateringer uten forhandlerbesøk

Med FordPass Connect-modemet kobles kjøretøyet trådløst til internett. Du trenger ikke å besøke en forhandler for å få utført regelmessige programvareoppdateringer Dette kan nå gjøres over nettet.

Med det tilkoblede nyttekjøretøyet kan du også ta i bruk andre tjenester som tilbys gjennom FordPass Pro. Her kan du starte bilen (hvis du har automatgir), åpne og låse den, se kjøretøyets posisjon eller se vedlikeholdsplan og status for bilen. Nyttekjøretøyet innlemmes i Ford sine flåtestyringssystemer som Ford Telematics og Data Services.

Et abonnement på FordPass Pro Connect, som også inkluderer flere andre praktiske tjenester for mindre bedrifter, har nå blitt gjort gratis tilgjengelig for europeiske kunder.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 58.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide anlegg og 7 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no