Gå videre til innhold
Lanserer ny og røffere Ford Transit Connect Active

Pressemelding -

Lanserer ny og røffere Ford Transit Connect Active

Fords mest solgte nyttekjøretøy i Norge det siste året, Ford Transit Connect, kommer også nå i en Active-versjon. Den nye varianten byr på røffere styling og fås med Quaife Grip Control, en mekanisk differensialbrems som gir forbedret grep.

– Våre Active-modeller er en suksess blant kunder som både skal ha god fremkommelighet og samtidig setter pris på en bil som ser enda tøffere ut. Nye Transit Connect Active har akkurat den samme kapasiteten og fleksibiliteten som dagens modell kan by på. Dette er en varebil som er svært godt egnet for det norske markedet, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen.

Nye Transit Connect Active er allerede klar for bestilling. De første modellene er forventet levert i  Norge mot slutten av året.

Bedre veigrep med Quaife Grip Control

Sammen med drivlinjespesialisten Quaife har Ford utviklet en mekanisk differensialbrems. Quaife Grip Control er tilgjengelig på Transit Connect Active. Dette er et system som automatisk overfører dreiemoment - når det er dårlig grep - til hjulet med best grep. Det gjør at Transit Connect Active takler grusveier og andre utfordrende underlag enda bedre.

Kjøretøyets elektroniske stabilitetskontroll er rekalibrert for å jobbe enda bedre sammen med differensialbremsen. Ford har brukt den samme teknologien tidligere for å forbedre grep og kjøreegenskapene til Fords ST- og RS Performance-modeller. Systemet har ingen innvirkning på verken drivstofforbruk eller CO2-utslipp.

Bakkeklaringen har også økt for Transit Connect Active, med 24 mm foran og 9 mm bak. Dette gir bedre fremkommelighet og en høyere sittestilling i varebilen.

Beskyttelsesplater og tøffere utseende

Nye Transit Connect kommer med takrails som standard. Beskyttelsesplater foran og bak gir bilen et røft utseende. Unike 5-eikers 17 tommer aluminiumsfelger og en helt spesiell Activ-grill gjør også at varebilen står ut i mengden.

Beskyttelsesplater og lister over hjulbuer, langs siden og på speilhusene gir også praktisk beskyttelse i en tøff arbeidshverdag.

Den kommer også med Active-logo og i to nye tøffe farger, Sedona Orange og Solar Silver.

I kupeen er det flere unike interiørdetaljer, inklusive delskinnseter med blå kontrastsømmer og et særegent Active-design.

Samme gode lastevolumet og lastekapasiteten

Transit Connect Active byr på akkurat den samme gode plassen som standardutgaven. Lastvolumet er 2,9 eller 3,6 kubikkmeter, avhengig av om du velger kort eller lang akselavstand. Lastekapasiteten er 897 kg.

Nye Transit Connect Active blir levert med Fords 1,5 liters EcoBlue dieselmotor med 120 HK. Den kan fås både med en 8-trinns automatgirkasse eller en 6-trinns manuell girkasse. Quaife Grip Control er tilgjengelig på modellene med manuell girkasse.

Avanserte førerassistanseteknologier

Active-modellen er også utstyrt med Fords mange avanserte førerassistanseteknologier. Disse inkluderer blant annet intelligent hastighetsbegrenser med trafikkskiltgjenkjenning, kollisjonsvarslingssystem med aktiv bremsing, sidevindstabilisator og en aktiv parkeringsassistent som hjelper til med både lukeparkering og vertikalparkering.

Forrige måned lanserte Ford også Transit Custom i en Active-versjon. Det er også Active-varianter av de populære personbilene Focus og Fiesta.

Transit-familien er den viktigste grunnen til at Ford for femte året på rad ble det mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa i fjor og det nest mest solgte i Norge.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 59.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no