Gå videre til innhold
Ford lanserer nytt og forbedret «pollenfilter»

Pressemelding -

Ford lanserer nytt og forbedret «pollenfilter»

For å gjøre hverdagen til mange pollenallergikere bedre tilbyr Ford nå et nytt og forbedret filter til flere av sine bilmodeller.

Med Ford micron Air proTect-filteret, som er utviklet av filterspesialistene Freudenberg får du et svært effektivt filter som fanger opp alt fra pollenpartikler til allergener, muggsporer og støvpartikler som kan forårsake alt fra allergiske reaksjoner til sykdom dersom de kommer inn i bilkupeen din.

Bare i Norge anslår LHL Astma og allergi at nærmere en million nordmenn plages av de små pollenpartiklene som spres i lufta.

– For mange sjåfører og passasjerer er pollenallergi en stor utfordring. Med dette rimelige, men svært effektive filteret kan mange Ford-eiere nå gå en lysere vår og sommer i møte. Det holder rett og slett de små partiklene utenfor bilens kupe, sier servicemarkedsdirektør i Ford Motor Norge, Marius Revhaug.

Fanger partikler som er en tusendel av tykkelsen til et hårstrå

Det forbedrede systemet bruker karbon, flere mikrofiberlag og et spesielt aktivt lag med en hemmelig oppskrift som blant annet består av sitronsyre. Dette gir beskyttelse mot bakterier og soppsporer, men også støv og pollen. Det kan fange opp partikler som er så små som 0,05 mikron, som er mindre enn en tusendel av tykkelsen på et menneskelig hårstrå. Filteret fjerner også små virusdråper så raskt som mulig inni kupeen. Dette reduserer risikoen for forurensning og infeksjon.

Filteret kan også uskadeliggjøre virus som svineinfluensa (H1N1) i 99,9 prosent av tilfellene hvor dette kommer i kontakt med det spesielle aktive laget*. Slik situasjonen er nå er det for farlig å teste filteret mot SARS CoV-2, koronaviruset som forårsaker COVID-19, men Freudenberg forventer at det vil oppnå den samme effektiviteten på 99,9 % på dette også.

Kommer til en rekke Ford-modeller

Det nye filteret er nå tilgjengelig hos Ford-forhandlere over hele Norge. Det kan installeres i ventilasjonssystemet til Focus, Kuga, Mondeo, S-MAX og Galaxy.

Kunder som ønsker å få Ford MicronAir proTect-filteret i sin Ford kan også få gjort dette med Fords «No Touch-service». Det sikrer at samtlige kjøretøy som blir levert inn får berøringsflatene desinfisert før de blir returnert og overlevert til kunden etter service og reparasjoner.

*Ford micronAir® proTect line with antiviral surface protection by means of a functional filter layer based on fruit extract (active ingredient Citric Acid CAS-Nr. 77-92-9 and/or 5949-29-1) for use in air handling/air conditioning systems. Safe bacteriostatic and fungistatic surface protection against a multitude of gram-positive and gram-negative bacteria, yeast and fungi as well as proven antiviral properties (Influenzavirus H1N1 and Coronavirus HCoV 229E) according to ISO 18184.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 59.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no