Gå videre til innhold
Nye Mustang Mach-E kan lade 119 km rekkevidde på kun 10 minutter

Pressemelding -

Nye Mustang Mach-E kan lade 119 km rekkevidde på kun 10 minutter

Den elektriske SUV-en Mustang Mach-E kan lade 119 km rekkevidde i gjennomsnitt ved kun 10 minutters lading når du bruker en IONITY-ladestasjon.* Det er nesten 30% bedre enn det de første testene viste.

I motsetning til de datasimulerte testene, viser faktisk testing at Mustang Mach-E oppnådde i gjennomsnitt hele 26 km (nesten 30 %) bedre rekkevidde enn tidligere anslått i de mer konservative simuleringstestene.

Testene er utført på en Mustang Mach-E RWD (bakhjulstrekk) Long Range med rekkevidde på opptil 600 kilometer.

– Vi er veldig glade for at Mustang Mach-E leverer enda raskere lading enn det våre tidligere teoretiske tester har anslått. Det betyr mer tid bak rattet og mindre tid på å lade. Det vet vi våre flere tusen norske kunder som venter på bilen vil sette stor pris på, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Det er anslått at Mustang Mach-E Long Range-varianten med firehjulstrekk og den største batteripakken på 99 kWt får 107 km rekkevidde i gjennomsnitt i løpet av 10 minutters lading* fra en IONITY-ladestasjon.

Både varianten med bakhjulstrekk og firehjulstrekk med Long Range-batteripakke skal ifølge anslagene kunne lades opp fra 10% til 80% på bare 45 minutter.**

Med Standard Range batteripakken (75 kWt batteri) er det estimert at Mustang Mach-E vil kunne lade 91 km i gjennomsnitt på 10 minutter for den bakhjulsdrevne varianten og 85 km for varianten med trekk på alle fire*. Begge variantene har en anslått ladetid fra 10% til 80 % på 38 minutter.**

Industriledende ladenettverk

I Europa kan Mustang Mach-E kunder benytte seg av det industriledende ladenettverket Ford Charging Solutions. Dette leverer sømløs og integrert lading både her i Norge og over hele Europa.

Den elektriske Mustang Mach-E er spydspissen i Fords hurtigvoksende portefølje av elektrifiserte modeller. Den er en av i alt 18 nye elektrifiserte modeller selskapet skal introdusere i Europa før utgangen av 2021.

* Anslått rekkevidde og ladetid er basert på produsentens testverdier og utregninger i henhold til WLTP-målemetoden. Den anslåtte rekkevidden som tilkommer, er basert på de første 10 minuttene med lading som begynner når kjøretøyet starter å motta lading. Offisielle homologerte energieffektiviseringstall vil bli publisert nærmere salgstidspunktet. Ladehastigheten synker når batteriet nærmer seg full kapasitet. Resultatene kan variere basert på ladetidspunkt og batteriets ladetilstand. Faktisk rekkevidde vil variere med forskjellige forhold som kjørestil, kjøretøyvedlikehold, litium-ion batteriets alder og tilstand.

** Ladetid basert på produsentens tester. Ladehastigheten synker når batteriet nærmer seg full kapasitet. Resultatene kan variere basert på ladetidspunkt og batteriets ladetilstand.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 59.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no