Gå videre til innhold
Slik bevarer kunstig fuglemøkk lakken på bilen din

Pressemelding -

Slik bevarer kunstig fuglemøkk lakken på bilen din

Ved hjelp av kunstig fremstilt fuglemøkk, tester Ford nå at bilens lakk tåler den sterke syreblandingen som tørker på karosseriet.

De kunstige fuglemøkkdosene blir utviklet i laboratorium og etterligner etterlatenskapene fra det meste av fuglelivet i Europa. Det er nemlig slik at ulike fuglers kosthold påvirker syreinnholdet i fuglemøkka, noe som igjen gjør forskjellig grad av skade på bilens lakk.

– I disse dager er det mange biler som står parkert hjemme, og da er det lurt å passe på å fjerne fuglemøkk før den tørker inn. Samtidig kan Fords kunder være trygge på at lakken på våre biler er optimalisert for å være mest mulig motstandsdyktig mot dette, sier manager for Core Engineering Paint i Ford Europa, André Thierig.

Fuglemøkk er ofte svart og hvit. Mens den hvite delen tilsvarer fuglens urin, er det svarte skitten. De blir begge skilt ut av fuglen på samme tid. Dette skjer imidlertid så fort at de to ikke får tid til å blande seg sammen.

Maksimalt sikret mot fuglemøkkskader i all slags vær

Den kunstige fuglemøkka påføres bilens lakk som en spray. Deretter får etterlatenskapene tørke inn ved 40° C, 50° C og 60° C for å etterligne ekstrem varme som virkelig setter lakkens rustbeskyttende lag på prøve.

Ved å justere pigmenter og andre tilsetningsstoffer som brukes i billakken, kan Fords spesialister sørge for at bilen er maksimalt sikret mot denne type flekker, uavhengig av vær.

Større sjanser for lakkskader om våren og sommeren

Spesielt om våren og sommeren er risikoen for skader stor. Det er ofte flere fugler, samtidig som lakken blir mykere og utvides i intenst sollys. Når den kjøles ned igjen trekker fuglemøkka seg sammen og fester seg til lakken. Det kan igjen føre til permanente flekker som må fjerne med spesialbehandling.

Vær derfor rask med å vaske bort denne type flekker med en PH-nøytral sjampo og lunkent vann. Polerer du bilen en eller to ganger i løpet av året klarer lakken i større grad å motstå de tøffeste luftangrepene.

Svært tøffe lakktester sikrer den beste kvaliteten

Ford tester også billakken på en rekke andre områder for å sørge for at den er av beste kvalitet og tåler mest mulig. Lakkprøver blir blant annet utsatt for et bombardement av ultrafiolett lys sammenhengende i hele 6000 timer (250 dager). Den blir også utsatt for iskalde tester i fuktige saltkammer for å kunne tåle selv det tøffeste vinterklima. Lakken blir også grundig testet for å sikre at den tåler å bli sølt drivstoff på.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 59.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no