Gå videre til innhold
Ford lanserer flere nye tøffe og ekstra robuste Transit-modeller

Pressemelding -

Ford lanserer flere nye tøffe og ekstra robuste Transit-modeller

Ford lanserer to nye robuste og ekstra hardføre Trail og Active-varianter av sine Transit-modeller. De kan bestilles allerede nå, med levering på sensommeren.

Nye Transit 2T Trail og Transit Custom Trail er utviklet for bruk under spesielt tøffe arbeidsforhold. De har et forbedret grep med en ny standard mekanisk differensialbrems (Quaife Grip Control) på de forhjulsdrevne Transit 2T og Transit Custom-variantene, og firehjulstrekk på Transit 2T.

De leveres med et eksklusivt eksteriør og en rekke oppgraderinger i interiøret. Både Transit 2T Trail og Transit Custom Trail er utstyrt for å være komfortable og kapable biler under utfordrende forhold, uten at dette går ut over den praktiske bruken.

Mens Transit Custom Trail vil koste fra 446 700 kroner, er prisen på Transit 2T Trail fra 481 000 kroner.

En ny Active-variant av Transit Custom lanseres også nå. Dette er en bil tilpasset aktiv bruk på en rekke områder, både for privatkunder og bedrifter. I tillegg til røffere styling fås de også med mekanisk differensialbrems (Quaife Grip Control) som ekstrautstyr. Nye Transit Custom Active koster fra 485 000 kroner.

For flere bilder, videoer og teknisk informasjon: KLIKK HER

Et SUV-inspirert ytre gjør at både Trail- og Active-variantene ser mer sporty ut og er mer praktiske utenfor allfarvei.

Biler som vil passe svært bra for mange norske kunder

– Både Active og Trail-modellene våre viser med all tydelighet hvor anvendelig og praktisk vår Transit-famile er. De kan brukes til alt fra transport i områder med dårligere veier til turer på fritiden i skog og mark. Vi vet at fremkommelighet og et sporty utseende er viktig for mange av våre kunder. Dette er biler som derfor vil passe svært bra for det norske markedet, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen.

Active-variantene til Ford blir enda flere mot slutten av 2020. Da introduseres også en Transit Connect Active. Mer detaljer om denne kommer nærmere lansering.


Trail for alle forhold

Trail-variantene Transit 2T Trail og Transit Custom Trail er utstyrt med ekstra beskyttelse på støtfangeren foran og bak, samt på nedre del av sidepanelene. I tillegg leveres den med beskyttelsesplater under støtfangeren foran. De store Ford-bokstavene på den matte svarte grillen, de unike 16 tommers aluminiumsfelgene og Trail-logo på begge frontdørene understreker bilens tøffe image. Transit Custom Trail kan også fås med takrails og stigtrinn om ønskelig.

Interiøret i Trail-modellene har gjennomgått en ytterligere kvalitetsheving. Skinnseter - som er lette å holde rene - er standard. Det samme er også aircondition og oppvarmet frontrute.

Sammen med drivlinjespesialisten Quaife har Ford utviklet en mekanisk differensialbrems som automatisk overfører dreiemoment når det er dårlig grep til hjulet med best grep. Det gjør at Transit 2T Trail og Transit Custom Trail takler grusveier og andre utfordrende underlag enda bedre. Kjøretøyets elektroniske stabilitetskontroll er rekalibrert for å jobbe enda bedre sammen med differensialbremsen. Ford har brukt den samme teknologien tidligere for å forbedre grep og kjøreegenskapene til Ford sine ST- og RS Performance-modeller. Systemet har ingen innvirkning på verken drivstofforbruk eller CO2-utslipp.


Uendret lastekapasitet og lastevolum

Transit 2T Trail er også tilgjengelig med Fords intelligente firehjulstrekk. Denne har i tillegg også 2 ekstra kjøremodus, glatt og søle/leire. Disse er utviklet for å forbedre ytelsen og kjøreegenskapene under skiftende kjøreforhold og underlag. Firehjulstrekksystemet gir også mulighet til å låse kreftene 50/50 på for- og bakaksel.

Transit 2T med firehjulstrekk har den samme høye lastekapasiteten som på de bakhjulsdrevne variantene.

  • Transit Custom Trail kommer med flere motorkombinasjoner og i 2 lengder som varebil.
  • Transit 2T Trail blir også levert med flere motoralternativer og lengder.

Både Transit 2T Trail og Transit Custom Trail blir levert med Fords avanserte 2-liters EcoBlue dieselmotor med enten 130 HK, 170 HK eller 185 HK. Transit Custom Trail kommer også med Fords unike 2-liters EcoBlue hybridmotor med enten 130 HK eller 170 HK. Her lagrer et 48 volts batteri energi ved bremsing som brukes til å forbedre drivstoffeffektiviteten.


Nye Active - for en aktiv livsstil og arbeidshverdag

Ford har hatt stor suksess med Fiesta og Focus Active. Nå kommer også Transit Custom som Active-modell. Den har et tøft og sporty utseende og er enda mer praktisk i bruk for både privatpersoner og bedrifter.

Active-modellen skiller seg ut med et mer SUV-inspirert eksteriør. Det inkluderer:

  • Unike 17 tommers aluminiumsfelger
  • En helt spesiell Active-grill
  • Beskyttelsesplater og lister over hjulbuer, langs siden, på front- og bakstøtfanger og på speilhusene.
  • Standard takrails

Den kommer også med Active-logo på sidene og bak på bilen. For brukere som har behov for ekstra fremkommelighet tilbys den også med Quaife Grip Control.

I kupeen er det flere unike interiørdetaljer, inklusive delskinnseter med et særegent Active-design. unikt Active design.

Active-serien fås som L1 170 HK manuell eller automat.

Den nye Active-modellen kan også leveres med EcoBlue Hybrid drivlinje. De kommer også med Fords modemteknologi FordPass Connect og flere nye førerassistanseteknologier.

Transit-familien er den viktigste grunnen til at Ford for femte år på rad ble det mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa i fjor og det nest mest solgte i Norge.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 59.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no