Gå videre til innhold
Nye Ford Transit lyser opp på årets korteste dag

Pressemelding -

Nye Ford Transit lyser opp på årets korteste dag

Ved hjelp av ett kraftig LED-lys over bakdørene på den nye 2-tonns Ford Transit blir arbeidsområdet bak bilen lyst opp for å bedre arbeidsforholdene og dermed øke produktiviteten på de aller mørkeste vinterdagene. I dag er faktisk årets korteste dag i Norge.

Ved å slå på en bryter plassert på innsiden av bakdøren får du en godt opplyst arbeidsplass bak bilen, også etter at solen har gått ned. Er batterikapasiteten i bilen svak, slås lyset automatisk av.

- Vår nye 2-tonns Transit er produsert for å kunne levere maksimal produktivitet til våre næringskunder. Vi lyttet nøye til innspill som kunne gjøre arbeidshverdagen til kundene enklere. Dette er et eksempel på en av de enklere ideene som bidrar til dette, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge Johnny Løvli.

Innenfor mange bransjer øker behovet for service nettopp på de korteste, mest snørike og ofte kalde vinterdagene. Ifølge tall fra Finans Norge ble det tilsammen erstattet skader på private bygninger og innbo for nesten 2,2 milliarder kroner i løpet av årets første tre måneder. Dette er 14 % mer enn i fjor. Den største økningen var på vannskader, frost, og skader etter mye og tung snø.

Nesten 13 timer kortere dag i dag

I dag er det årets korteste dag på den nordlige halvkule. I London er dagen nesten ni timer kortere enn den er på sitt lengste, mens den i Barcelona er nesten seks timer kortere. I Oslo er dagen nesten 13 timer kortere enn ved sommersolverv.

Smart teknologi gjør arbeidsdagen enklere

Sammen med det smarte arbeidslyset bak på nye 2-tonns Transit får du også et ryggekamera. Andre nye Transit-teknologier som er utviklet for å gjøre det mindre krevende å manøvrere og parkere bilen inkluderer et frontmontert vidvinkelkamera, og parkeringsassistent som hjelper føreren med å finne parkeringsplass, parkere bilen og varsel for kryssende trafikk bak bilen når føreren rygger.

Økt nyttelast, hybridløsning og lavere drivstofforbruk

Nye Ford Transit er også blant de beste i klassen på nyttelast. Takket være sterkt fokus på å redusere kjøretøyets egenvekt har det vært mulig å øke nyttelasten.

Fords nye oppgraderte 2-liters EcoBlue-dieselmotor har blitt opptil 7 % mer drivstoffeffektiv.

Nye 2-tonns Transit kommer også med en 48 volt mild hybridløsning med manuelt gir (mHEV). Dette reduserer bilens driftskostnader opptil 8 % ved mye start- og stoppkjøring - sammenliknet med dieselmotoren. Ved vanlig kjøring vil forbruket reduseres med 3 % med hybridvarianten.

Som et ledd i Fords strategi om at alle nyttekjøretøy skal være tilkoblet internett, tilbys også FordPass Connect-modem til nye 2-tonns Transit. Dette gjør at flåtekunder kan optimalisere bruken og redusere de løpende driftskostnadene gjennom løsninger som Ford Telematics og Ford Data Services som lanseres i løpet av 2019.

Bestselger i segmentet

Nyheten er klar for levering i Europa fra midten av 2019, og bygger på den nåværende modellen som har vært en stor suksess i Europa og Nord-Amerika. I begge markedene har 2-tonns Transit være bestselgeren i sitt segment.

Salgsveksten til Transit-familien i Europa har fortsatt i 2018. I løpet av årets første 11 måneder har det blitt solgt hele 284 600 Transit nyttekjøretøy i Europa. Dette er det beste salget på 25 år.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no