Pressemelding -
Ford starter produksjonen av helelektrisk StreetScooter WORK XL
Nå har Ford startet produksjonen av det elektriske nyttekjøretøyet «Deutsche Post StreetScooter WORK XL» i Køln i Tyskland.
StreetScooter er basert på en 2-tonns Ford Transit, men med en helelektrisk drivlinje og et nytt karosseri bygd etter spesifikasjoner fra StreetScooter.
Mer enn 180 Ford-ansatte bygger nå opptil 16 StreetScooter WORK XL hver dag. Den årlige produksjonskapasiteten er på 3500 kjøretøy.
- Dette samarbeidsprosjektet viser at vi også kan levere «småskala»-produksjon av kjøretøy. Det er også et unikt eksempel på hvordan Fords ekspertise på nyttekjøretøy kan kombineres med gründerselskap, sier sjefen for produktutvikling i Ford Europa, Joerg Beyer.
StreetScooter WORK XL vil ha et lasteromsvolum på 20 kubikkmeter og ha plass til mer enn 200 standardpakker eller 1275 kilo nyttelast. Det elektriske nyttekjøretøyet har litium-ion batterier som leverer opptil 90 kW (122 hk) med et maksimalt dreiemoment på 276 Nm.
For flere bilder og video: KLIKK HER
200 kilometer elektrisk rekkevidde
Med en batterikapasitet på 76 kWh har StreetScooter WORK XL en rekkevidde på opptil 200 km. Sammenliknet med dieselmodellen vil hver av de nye elektriske nyttekjøretøyene redusere CO2-utslippet med inntil 5 tonn i året og spare 1900 liter diesel.
Deutsche Post skal bruke det elektriske kjøretøyet til pakkelevering i tyske byer.
Aktuell for Norge
Fremtidig salg av den elektriske StreetScooter til andre kunder og andre markeder er til vurdering og i følge Ford Motor Norges administrerende direktør Per Gunnar Berg er Norge et opplagt land hvor vi vurderer salg av det elektriske nyttekjøretøyet.
- Perfekt elektrisk nyttekjøretøy
Ifølge administrerende direktør hos StreetScooter, professor Dr. Achim Kampker, er deres nye helelektriske nyttekjøretøy perfekt for pakkelevering.
- Sammen med Ford ønsker vi nå å fremme mer miljøvennlig og stillegående transport i tyske bysentrum. Med StreetScooter WORK XXL har vi fått et perfekt alternativ til bruk ved pakkeleveringer i urbane strøk, og den vil i fremtiden også kunne brukes av andre transportselskaper andre steder, sier administrerende direktør i StreetScooter, Kampker.
Investerer 92 milliarder kroner i elektrifisering
Elektrifisering av drivlinjer vil spille en nøkkelrolle for Ford Europa i tiden fremover. Selskapet investerer mer enn 92 milliarder kroner i elektrifisering, og planlegger å tilby i alt 40 elektrifiserte modeller globalt i løpet av 2022. 16 av disse modellene vil være helelektriske biler.
Under den internasjonale nyttekjøretøymessen i Hannover (IAA) i september presenterte Ford for første gang sin nye Transit Custom plug-in hybrid. Den har en helelektrisk rekkevidde på 50 km, men kan med Fords prisvinnende 1-liters EcoBoost bensinmotor levere en total rekkevidde på mer enn 500 km.
Emner
Om Ford Motor Company
Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no
Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.
Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.