Gå videre til innhold
Ford lanserer to nye Ranger-spesialvarianter: Stormtrak og Wolftrak

Pressemelding -

Ford lanserer to nye Ranger-spesialvarianter: Stormtrak og Wolftrak

Ford Ranger var Norges mest solgte pickup i Norge i fjor. Til høsten kommer den i ytterligere to spennende og eksklusive spesialvarianter: Ranger Stormtrak og Ranger Wolftrak.

– Kunder i Norge og i resten av Europa har virkelig falt for designet og den imponerende kapasiteten som Ranger har. Vi ønsker å tilby mer av begge deler og å gi kundene våre enda flere valgmuligheter, derfor har vi utviklet nye Stormtrak og Wolftrak, sier Espen Markussen, salgssjef nyttekjøretøy hos Ford Motor Norge.

De nye pickup-variantene blir produsert i et begrenset antall. De første bilene ankommer de norske Ford-forhandlerne i løpet av høsten og kan bestilles i løpet av de neste ukene.

Etter et rekordbra 2020, hvor Ranger igjen ble den mest solgte pickupen i Europa med en markedsandel i segmentet på hele 34,9 % - utvikler Ford nå flere spesialvarianter av den ettertraktede pickupen. Ranger finnes allerede som ekstremvarianten Raptor, den rallyinspirerte MS-RT, og XLT, Limited, Wildtrak og Thunder.

Ford Ranger vant også den anerkjente prisen som årets beste pickup, International Pickup Award (IPUA) i 2020.

For mer bilder, video og teknisk informasjon: KLIKK HER

Introduserer nytt fjernstyrt lastedeksel

Ford introduserer også et nytt automatisk rulledeksel til lasterommet på Wildtrak Double Cab - som kan lukkes og åpnes elektrisk ved bruk av enten nøkkelen, fra kupeen eller med en knapp plassert på innsiden av lasterommet. Sensorer gjør at verken fingre blir klemt eller lasten ødelagt når dekselet går igjen. Dette tilvalget kommer som standard på nye Ranger Stormtrak Double Cab.


Nye Stormtrak – en eksklusiv hardhaus med masse karakter

Nye Ranger Stormtrak bygger på Wildtrak-serien, men kommer med enda flere komfortfunksjoner og et unikt design. Den eksklusive pickupen kommer i et begrenset opplag og er tilgjengelig som både Double Cab og Rap Cab.

Alle Stormtrak-modellene kommer med Fords anerkjente 213 HK bi-turbo EcoBlue dieselmotor som kan levere et dreiemoment på opptil 500 Nm og en fremragende ytelse. Et standard firehjulstrekksystem med valgmuligheter for både bakhjulstrekk og lav-serie firehjulstrekk gir deg svært god fremkommelighet, mens den avanserte 10-trinns automatgirkassen gjør kjøreopplevelsen svært komfortabel.

Lakkfargen Rapid Red er unik for Ranger Stormtrak. Den passer perfekt til den eksklusive røde grillen som gir bilen en tøff front. Ranger Stormtrak vil også være tilgjengelig i lakkfargene Frozen White, Sea Grey og Blue Lightning. Den tøffe fremtoningen blir ytterligere forsterket av eksklusive dekaler på panseret og på sidene av bilen, komplementert med 3D Stormtrak-logoer, svart støtfanger bak og sportsbøyle.

Foruten Fords nye elektriske rulledeksel vil også en lasteavskiller komme som standard til Ranger Stormtrak. Pickupnyheten har i likhet med de fleste andre Ranger-variantene opptil et tonns nyttelastkapasitet og maks tilhengervekt på 3500 kilo.

Innvendig har Stormtrak fått spesialtilpassede seter med det samme skinnet som brukes i Performance-pickupen Ranger Raptor, med brodert Stormtrak-logo. I hele kupeen er de mørke interiørflatene i kombinasjon med røde sømmer gjennomført på en måte som speiler den nye pickupvariantens lett gjenkjennelige farger.

Den nye og svært godt utstyrte Ranger Stormtrak koster fra 569 125 kroner.


Ranger Wolftrak - en tøff ujålete arbeidshest

Ranger Wolftrak er utviklet for kunder som vil ha en skikkelig arbeidshest og en tøff ujålete pickup. Den er basert på Ranger XLT-serien og er utstyrt med Fords 170 HK 2-liters EcoBlue-dieselmotor med 10-trinns automatgirkasse.

Et firehjulstrekksystem som kan skiftes til bakhjulstrekk og motsatt mens du kjører, elektronisk differensialsperre på bakhjulene og All-Terrain-dekk tilpasset terreng er standard på Wolftrak. Det samme er lavserie med trekk på alle fire for å forsere de mest krevende underlagene.

Ford forventer at Ranger Wolftrak, som vil få en veiledende pris fra 489 125 kroner, vil bli spesielt etterspurt av kunder som jobber innenfor landbruk og skogbruk - så vel som privatpersoner. Med et tonn nyttelast og maks tilhengervekt på 3500 kg får du med deg det aller meste, enten det er bak på planet eller på henger. Som tilvalg kan du også velge manuelt rulledeksel, eller Aeroklas rulledeksel i matt svart for å matche Ranger Wolftraks eksteriørdetaljer.

En stor sportsbøyle, spesielt utviklet for Ranger Wolftrak, gjør at bilen får et tøft utseende og kan samtidig brukes til feste av last og annet utstyr. Med den stilige Conquer Grey-lakken, sammen med gjennomgående matt svarte detaljer, 17 tommers svarte aluminiumsfelgene, stigtrinn og mørke Wolftrak-merker, blir Ranger Wolftraks særegne stil enda tydeligere. Wolftrak kan også fås i lakkfargen Sea Grey.

Inni kupeen er det også særegent. Her er det Wolftrak-logoer, et matt svart instrumentpanel og dørmatter som tåler all slags vær. Fords SYNC-3 infotainmentsystem med 8 tommers berøringsskjerm og navigasjon er også standard på Wolftrak.

– Vi har hatt stor suksess med våre spesialmodeller tidligere og har stor tro på at både Stormtrak og Wolftrak kan bidra til å gjenta denne suksessen, sier Espen Markussen Salgssjef Nyttekjøretøy Ford Motor Norge. 

Her kan du se hvordan det fjernstyrte lastedekselet fungerer:

Her er en video av nye Ranger Stormtrak:

Her er en video av nye Ranger Wolftrak: 

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 58.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Fords eksklusive spesialutgaver skal styrke Rangers posisjon som Europa og Norges mest solgte pickup

Fords eksklusive spesialutgaver skal styrke Rangers posisjon som Europa og Norges mest solgte pickup

I løpet av året har Norge og Europas mest solgte pickup så langt i år, Ford Ranger, kommer i fire nye spesialutgaver. Nå skal de nye variantene prøvekjøres av europeisk presse.
Det nye og større utvalget av den tøffe pickupen inkluderer nå Ranger Raptor Special Edition, Ranger Stormtrak, Wolftrak og MS-RT - modellen som er inspirert av M-Sport Ford World Rally Team.
Ranger har så langt i år

Ford avduker neste generasjon av Ford Ranger: Smartere, tøffere og enda mer praktisk i bruk

Ford avduker neste generasjon av Ford Ranger: Smartere, tøffere og enda mer praktisk i bruk

Ford avduket i dag den smarteste, tøffeste og mest kapable Ranger pickup som noensinne er utviklet.
Ford har tatt i bruk både egen ekspertise og kjennskap til pickup-kundenes ønsker og behov og samarbeidet tett med kunder fra hele verden for å utvikle neste generasjon Ranger til å bli en perfekt pickup – både til jobb så vel som fritidsbruk.
– Ranger har alltid vært en trofast pickup for s

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no