Gå videre til innhold
Fords eksklusive spesialutgaver skal styrke Rangers posisjon som Europa og Norges mest solgte pickup

Pressemelding -

Fords eksklusive spesialutgaver skal styrke Rangers posisjon som Europa og Norges mest solgte pickup

I løpet av året har Norge og Europas mest solgte pickup så langt i år, Ford Ranger, kommer i fire nye spesialutgaver. Nå skal de nye variantene prøvekjøres av europeisk presse.

Det nye og større utvalget av den tøffe pickupen inkluderer nå Ranger Raptor Special Edition, Ranger Stormtrak, Wolftrak og MS-RT - modellen som er inspirert av M-Sport Ford World Rally Team.

Ranger har så langt i år beholdt sin posisjon som den mest solgte pickupen i Europa siden 2015. Fra januar til august i år solgte de hele 41 000 pickuper. Også i Norge ble Ford Ranger den klart mest solgte pickupen i fjor, og er så langt også den mest solgte i år.

For videoer, flere bilder og mer teknisk informasjon: KLIKK HER

Alle de nye Ranger spesialutgavene er utstyrt med forskjellige varianter av Fords kraftige 2-liters EcoBlue dieselmotor, firehjulstrekk og funksjonalitet med mer utstyr, oppgradert interiør og unik styling.

– En moderne pickup er i dag langt mer enn en arbeidshest. Den sier noe om hvem kundene er, hvilken image de ønsker og ha og hvor mye ytelse de vil ha. Våre nye spesialvarianter gjør at Ranger vil bli et enda mer attraktivt valg for flere, både når det kommer til selve designet, til fremkommeligheten og når det kommer til praktiske løsninger, sier general manager, Commercial Vehicles, Ford Europa, Hans Schep.

– Vi har allerede markedets bredeste pickuputvalg. Nå blir det enda bredere. Utfra interessen for disse fire nye spesialutgavene så langt, tyder alt på at det er stor interesse for disse lanseringene. Med disse variantene blir det enda enklere for kundene å finne pickupen som passer akkurat deres bruk, behov og image, sier Espen Markussen, salgssjef nyttekjøretøy hos Ford Motor Norge.


Ford Ranger Raptor Special Edition: Enda råere og mer eksklusiv

Bygd i et begrenset antall, er den nye Ranger Raptor Special Edition eksklusiv i dobbelt forstand. Med unike stylingelementer både utvendig og inni kupeen, fremstår den Ford Performance-utviklede pickupen både råere og mer eksklusiv enn noensinne.

Raptor Special Edition kommer i de tre lakkfargene Performance Blue, Conquer Grey og Frozen White. Sammen med disse får du svarte matte racingstriper med rød kontrastfarge på panseret, taket, og på bakluken.

I tillegg til racingstripene har også tauekrokene blitt røde mens hjulbuene, front- og bakstøtfanger, dørhåndtak og signatur Ford-grillen, har fått en finish i matt svart.

På innsiden har også spesialutgaven blitt enda mer sporty. Her er det røde sømmer i ratt, rundt instrumentpanelet og i dørene. Skinnsetene er designet for å være komfortable samtidig som de skal gi deg all den støtte du trenger når pickupen kjøres i tøft terreng eller på en motorvei. Det Special Edition-eksklusive Raceway Grey instrumentpanelet hever den eksklusive følelsen ytterligere.

Under panseret på Ranger Raptor Special Edition sitter en biturbo-versjon av Fords 2-liters EcoBlue 213 HK dieselmotor med et dreiemoment på hele 500 Nm*. Kreftene fordeles lynraskt og effektivt gjennom en 10-trinns automatgirkasse. Hjulopphenget er spesielt utformet for å takle tøft terreng i høy hastighet, samtidig som både kontrollen over bilen og komforten forblir uendret.

Den nye spesialutgaven av Norges tøffeste pickup koster fra kr. 748 625.

Nye Stormtrak – Eksklusiv og praktisk

Nye Ranger Stormtrak bygger på Wildtrak-serien, men kommer med enda flere komfortfunksjoner og et unikt design. Den eksklusive pickupen kommer i et begrenset opplag og er tilgjengelig som både Double Cab og Rap Cab.

Alle Stormtrak-modellene kommer med Fords anerkjente 213 HK bi-turbo EcoBlue dieselmotor med fremragende ytelse.

Lakkfargen Rapid Red er unik for Ranger Stormtrak. Den passer perfekt til den eksklusive røde grillen. Den tøffe fremtoningen blir ytterligere forsterket av eksklusive dekaler på panseret og på sidene av bilen, komplementert med 3D Stormtrak-logoer.

Ranger Stormtrak vil også være tilgjengelig i lakkfargene Frozen White og Blue Lightning.

Foruten Fords nye elektriske rulledeksel vil også en lasteavskiller og LED-hovedlys komme som standard til Ranger Stormtrak.

Innvendig har Stormtrak fått spesialtilpassede skinnseter med brodert Stormtrak-logo. I hele kupeen er de mørke interiørflatene i kombinasjon med røde sømmer gjennomført på en måte som speiler den nye pickupvariantens tøffe eksteriør.

Den nye og svært godt utstyrte Ranger Stormtrak koster fra 579 325 kroner.


Ranger Wolftrak - en tøff ujålete arbeidshest

Ranger Wolftrak er utviklet for kunder som vil ha en skikkelig arbeidshest og en tøff ujålete pickup. Den er basert på Ranger XLT-serien og er utstyrt med Fords 170 HK 2-liters EcoBlue-dieselmotor med 420 Nm. Den kan fås med 10-trinns automatgirkasse eller 6-trinn manuell girkasse.

Et firehjulstrekksystem som kan skiftes til bakhjulstrekk og motsatt mens du kjører, elektronisk differensialsperre på bakhjulene og All-Terrain-dekk tilpasset terreng er standard på Wolftrak.

Med et tonn nyttelast og maks tilhengervekt på 3500 kg får du med deg det aller meste, enten det er bak på planet eller på henger.

Med den stilige Conquer Grey eller Sea Grey-lakken, sammen med gjennomgående matt svarte detaljer, 17 tommers svarte aluminiumsfelgene, stigtrinn og mørke Wolftrak-merker, blir Ranger Wolftraks særegne stil enda tydeligere. Som tilvalg kan du også velge manuelt rulledeksel, eller Aeroklas rulledeksel i matt svart for å matche Ranger Wolftraks eksteriørdetaljer. En stor sportsbøyle, spesielt utviklet for Ranger Wolftrak, gir bilen et tøft utseende og kan brukes til feste av last og annet utstyr.

Inni kupeen er det også særegent. Her er det Wolftrak-logoer, svarte dørlister og et matt svart instrumentpanel som fullfører de gjennomgående svarte kontrastene.

Nye Ranger Wolftrak vil få en veiledende pris fra 502.425 kroner


Ranger MS-RT: Rallyinspirert premium-pickup

Utviklet sammen med bildesignspesialistene i MS-RT er nye Ranger MS-RT en eksklusiv premium-variant av Norges og Europas mest solgte pickup. Den er utviklet med utgangspunkt i en Ranger Wildtrak. Det betyr at den har mer enn et tonn nyttelastkapasitet og kan fås både som Rap Cab og Double Cab.

Ranger MS-RTs unike eksteriør inkluderer en unik håndbygd front med karbondetaljer rundt både grillen og tåkelys. De slående sideskjermene, sammen med 20 tommers OZ Racing aluminimumsfelger, MS-RT sideskjørt og karbon-detaljer på sidespeilene gir pickupen en enda mer sporty fremtoning. Med lakkfargene Frozen White, Sea Grey eller Agate Black, MS-RT logoer og en aerodynamisk sportsbar kommer de mange designdetaljene virkelig til sin rett.

Innvendig er den kledd med skinn av beste kvalitet og med oransje kontrastsømmer. Stemningsbelysning og oppvarmede forseter bidrar også til et komfortabelt førermiljø. Matter og beskyttelsesplater inni kupeen er også blitt preget med MS-RT-logo i tillegg til andre detaljer.

Fords SYNC3 infotainmentsystem kan styres fra den 8 tommers store berøringsskjermen. Herfra kan også ryggekamera hjelpe deg når du skal parkere eller til å treffe presist når du rygger inntil kula for å koble på tilhengeren.

Ranger MS-RT kommer med Fords biturbo 213 HK sterke 2-liters EcoBlue dieselmotor. Sammen med en 10-trinns automatgirkasse har du inntil 500 Nm dreiemoment, en nyttelastkapasitet over 1 tonn og kan trekke inntil 3,5 tonn.

Den meget godt standardutstyrte rallyinspirerte Ranger MS-RT koster fra 724.325 kroner.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no