Gå videre til innhold
​Nye Ford Mustang Mach-E ble den mest solgte bilen i Norge i mai

Pressemelding -

​Nye Ford Mustang Mach-E ble den mest solgte bilen i Norge i mai

Med god margin ble Fords nye helelektriske SUV, Mustang Mach-E den mest solgte bilen i Norge i mai i år. Dette er bare starten på noe stort, lover Ford Motor Norges administrerende direktør.

– Selv om dette selvsagt er stort for oss, er vårt realistiske mål at den også skal være godt synlig på statistikken i flere måneder fremover. Mustang Mach-E har alt som skal til for å bli en salgssuksess i Norge. Det ser det ut til at stadig flere kunder også mener, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken ble det registrert 1384 nye Mustang Mach-E i Norge i mai. Det er 531 flere biler enn neste bilmodell på listen. Mange av Fords mer enn 70 forhandlere fordelt over hele Norge, har jobbet på spreng den siste måneden for å kunne overlevere flest mulige nye Mustang Mach-E til sine nye eiere.

– Alle bidrar i alle lag av organisasjonen både med logistikk, klargjøring, opplæring og overlevering – det er et imponerende lagarbeid som nå pågår i alle ledd og vi har antakelig «verdens beste» forhandlere understreker Berg.

Ifølge han skyldes den store interessen for Mustang Mach-E den unike kombinasjonen som den helelektriske SUV-en er.

– Med en rekkevidde på opptil 610 km, mulighet for firehjulstrekk, det aller siste av moderne teknologier, bra med plass, konkurransedyktig pris - og med Mustang-logoen i fronten så ligger alt til rette for et fortsatt svært bra salg av Mach-E, sier Ford Motor Norges administrerende direktør.

Mangedoblet antall Mustang Mach-E på norske veier frem mot sommeren

– Vi har fått flere skip med biler til Norge den siste måneden og regner med at dette fortsetter i de kommende månedene. Før sommerferien starter er høyst sannsynlig antallet Mach-E på norske veier betydelig, sier Berg.

Han forteller at de mange nye Mustang Mach-E som har vært og se på norske veier, også har skapt enda større interesse blant nye kunder for elbilnyheten.

– Det er stor interesse om dagen, ikke bare i Norge, men også i flere andre markeder, så er du opptatt av å sikre deg din egen helelektriske ponni til høsten, er det lurt å være raskt ute, men Ford prioriterer Norge sier Berg.

Firehjulstrekk og lang rekkevidde mest populært blant kundene så langt

Så langt er den klart mest populære Mustang Mach-E-varianten blant norske kunder den med firehjulstrekk og med opptil 540 km rekkevidde. De mest populære fargene er sort og rød.

Mot slutten av 2021 kommer også den sportslige Mustang Mach-E GT til Europa. Med firehjulstrekk og Long Range-batteri som standard, har den 487 HK, et dreiemoment på 860 Nm og bruker 3,7 sekunder fra 0-100 km/t

– Det er bare å glede seg avslutter Per Gunnar Berg. 

Se video av fornøyde Mustang Mach-E kunder fra hele Norge her: 

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518
Per Gunnar Berg

Per Gunnar Berg

Adm. dir. Ford Motor Norge +47 - 994 01 201

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no