Gå videre til innhold
Nye Ford Mustang Mach-E får toppscore og 5 stjerner i Euro NCAP

Pressemelding -

Nye Ford Mustang Mach-E får toppscore og 5 stjerner i Euro NCAP

En av Norges aller mest solgte biler de siste månedene, nye Ford Mustang Mach-E, har fått 5 stjerner og toppscore i det uavhengige kollisjonstestprogrammet til Euro NCAP og full uttelling i Green NCAPs vurdering.

– Vi har utviklet nye Mustang Mach-E helt fra bunnen av for å være en helelektrisk bil og har hele tiden hatt fokus på maksimal sikkerhet og miljøhensyn, slik vi alltid gjør, i alle valgene som er foretatt. Resultatet er at kundene kan være helt trygge på at de kjører en bil som kan ta vare på dem samtidig som den tar vare på miljøet, sier Stuart Southgate, director, Safety Engineering i Ford Europa.

Den nye helelektriske SUV-en oppnådde en score på hele 92 % for beskyttelse av voksne og 86 % for beskyttelse av barna i EuroNCAPs strenge kollisjonstest.

En rekke avanserte førerassistanseteknologier som standard

Nye Mustang Mach-E kommer med en rekke avanserte førerassistanseteknologier - som bidrar til en tryggere og mer komfortabel kjøretur - som standard.

Disse bidro også til toppresultatene i det uavhengige kollisjonstestprogrammet, og inkluderer intelligent adaptiv cruisekontroll med køassistent og filsentrering, kollisjonsforebygging med automatisk nødbrems og filsentreringsteknologi med blindsoneovervåkning. Den helelektriske SUV-en fikk toppscore for sine filsentreringsteknologier.

Se video og bilder fra Euro NCAP testene her

Mustang Mach-E med over 20 internasjonale utmerkelser

Mustang Mach-E, som har en elektrisk rekkevidde på opptil 610 km, fikk også full uttelling på ren luft og klimagassutslipp i testene som ble utført av Green NCAP.

Disse to siste utmerkelsene bidrar til at den svært populære elektriske SUV-en - som det bare siden mai har blitt solgt mer enn 5200 av i Norge - har mottatt mer enn 20 utmerkelser og priser globalt.

Bare i løpet av de siste ukene har den blitt kåret til årets bil av den anerkjente engelske storavisen Sunday Times, og den beste elektriske bilen i 2021 av det internasjonale bilnettstedet Motor1.com.

Den har også blitt premiert med iF DESIGN AWARD for integreringen av Premium lydanlegget fra B&O. Det nye infotainmentsystemet SYNC 4, som blant annet bruker maskinlæring for raskere å kjenne igjen sjåførens preferanser, vant også «Connected Car Manufacturer Award» på Automobile Awards by MOTUL.

Mustang Mach-E er en av seks Ford-modeller som tilbys med elektrifiserte drivlinjer - som nå har oppnådd 5 stjerner og toppscore i EuroNCAP. Disse inkluderer Kuga (som kan fås som ladbar hybrid og hybrid) Explorer ladbar hybrid, Focus EcoBoost hybrid og Puma EcoBoost hybrid.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Pressekontakt

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no