Gå videre til innhold
Verdens første ladbare hybrid 1-tonn varebil klar for Norge

Pressemelding -

Verdens første ladbare hybrid 1-tonn varebil klar for Norge

Nå er snart en av årets virkelig store nyttekjøretøynyheter, nye Ford Transit Custom ladbar hybrid, klar for Norge. Denne uken fikk medier for første gang prøvekjøre nyheten i Sverige.

I løpet av desember i år ankommer de første bilene, av det som er den første ladbare hybriden i 1-tonns varebilsegmentet.

- Dette er en perfekt arbeidsbil for kunder som ønsker å ha muligheten til å kjøre helelektrisk og samtidig ha den totale rekkevidden og lastekapasiteten som de beste varebilene i klassen, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Den helelektriske rekkevidden i henhold til den nye og strengere WLTP-standarden er opptil 43 km ved kombinert kjøring (48 km ved bykjøring). Transit Custom ladbar hybrid er en forhjulsdreven bil som drives helelektrisk av en 92,9 kW elektrisk motor og en 13,6 kWh lithium-ion batteripakke.

Fords prisvinnende 1.0-liters EcoBoost bensinmotor fungerer utelukkende som en rekkeviddeforlenger, som lader batteriet på de turene der lading fra strømnettet og regenerering av bremseenergi ikke gir tilstrekkelig rekkevidde.

Oppgitt forbruk på nye Transit Custom ladbar hybrid er 0,27 l/mil (60 gr. CO2/km).

Batteripakken kommer også med en omfattende standardgaranti som varer i 8 år/160 000 km.

For flere bilder, video og mer informasjon: KLIKK HER

Svært god nyttelast og plass

Transit Custom ladbar hybrid har også samme nyttelast som den ikke-elektrifiserte varianten. Det betyr en netto nyttelast på 1130 kilo og et lasterom som enkelt kan håndtere standardplater på 240 x 120 cm flatt på gulvet, eller tre europaller.

Varebilen har også et stort lastevolum på hele 6 kubikkmeter utstyrt med skillevegg. Batteripakken er plassert under varerommet og opptar ikke lasteplass.

- Dette er en uslåelig kombinasjon for de mange bedrifter som ønsker å få en mer miljøvennlig bilflåte, men som fremdeles trenger nyttelast, rekkevidde og plass som i de beste 1-tonns varebilene, sier Berg.


Gikk helelektrisk i 3 av 4 kilometer

I et stort testprosjekt i London som britiske myndigheter gjennomførte med blant annet 20 Transit Custom ladbare hybrider over ett år, viste det seg at hele 75% av den samlede avstanden på 240 000 km som bilene tilbakela, skjedde helelektrisk.

Nye Transit ladbar hybrid kommer som standard med FordPass Connect modem. Med dette kan driftskostnadene og bruken av flere biler i en liten flåte forbedres ytterligere. Eieren kan også med sin mobil følge med på bilens ladestatus.

Senere i år lanserer Ford også den helt nye FordPass Pro-appen. Denne er spesielt utviklet for eiere av mindre bedrifter med 1 til 5 biler. Denne appen gir eierne informasjonen og verktøyene de trenger for å sikre at kjøretøyene er klare for optimal bruk til enhver tid.

Kommer med muligheten for geofencing

Muligheten for geofence blir også introdusert for den nye ladbare varebilen våren 2020. Dette tilrettelegger også for at bilen innenfor visse områder, for eksempel i bysentrum, kan kjøres på kun elektrisitet.

Geofence kan også ettermonteres for biler som blir levert før våren 2020.


Fire kjøremoduser

Nye Transit Custom ladbar hybrid utstyres med fire kjøremodus som bestemmer hvordan bensinmotoren skal fungere som rekkeviddeforlenger. Med «EV Auto» blir det automatisk regnet ut når batteriet har behov for lading, med «EV Charge» lader bensinmotoren batteriet maksimalt opp. Velger du «EV Now» kjører bilen helelektrisk. «EV Later» blir brukt for å ta vare på batteriets ladenivå for å ha strøm til å kjøre elektrisk senere på turen.

Mange smarte oppbevaringsløsninger

Nye Ford Transit Custom har blitt en enda flottere bil som er mer komfortabel, praktisk og stappfull av smarte funksjoner og teknologi enn den forrige generasjonen. Med sine mange smarte oppbevaringsløsninger, som for eksempel en luke foran i lasterommet slik at du får inn ekstra lange gjenstander, og plass til A4-mapper og annet kontorutstyr i kupeen.

Ny app og lading

Ford introduserer også en ny app for mobiltelefon og nettbrett. Med denne kan eiere av Fords ladbare modeller lett finne og navigere seg frem til ladestasjoner og betale for lading.

Nye Transit Custom ladbar hybrid kan lades opp på 4,3 timer ved bruk av en vanlig lader med en jordet husholdningskontakt (230 Volt / 10 Ampere). Bruker du en Type 2 AC hjemmelader / ladeboks, tar det bare 2,7 timer.

Ny 8-seters Tourneo Custom ladbar hybrid introduseres samtidig

Den nye, fleksible og luksuriøse 8-seteren, Tourneo Custom ladbar hybrid, introduseres samtidig - den er også først ute i sin klasse som ladbar hybrid. Den anvendelige og romslige bilen, som egner seg like bra for storfamilien som for næringsdrivende som jobber med persontransport, deler drivlinje med Transit Custom ladbar hybrid.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 194 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.50.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 64.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 20 produksjonsenheter (hvorav 13 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no