Gå videre til innhold
Ford mottok prestisjefylt global miljøanerkjennelse

Pressemelding -

Ford mottok prestisjefylt global miljøanerkjennelse

Ford Motor Company har fått en prestisjefylt anerkjennelse for sitt globale vannsparingsprogram av den uavhengige miljøorganisasjonen CDP. Det er fjerde året på rad Ford mottar dette for sitt omfattende arbeid med å redusere bruk av drikkevann i sin produksjon.

Ford er nå en av bare 27 globale selskaper som har mottatt en såkalt klasse A-rating av CDP for arbeidet med å bruke vann på en mer bærekraftig måte.

- Tilgangen til rent vann er en grunnleggende menneskerettighet. Vi vet at det er viktig å utvikle gode metoder for å ta vare på miljøet vårt, både for Ford sin del og for hele vår forsyningskjede. Ved å tenke bærekraft gjennom hele prosessen ønsker vi å gjøre alt vi kan for å bidra til at vårt felles miljø blir bedre, sier ansvarlig for bærekraft, miljø og sikkerhet i Ford Motor Company, Kim Pittel.

Redusert vannforbruket med 62,5 %

Siden 2000 har Ford arbeidet for å spare vann gjennom et globalt vanninitiativ som har redusert vannforbruket med hele 62,5 %, eller 10,4 milliarder liter vann.Fords mål er å redusere vannforbruket med nesten tre fjerdedeler innen 2020. Det langsiktige målet er å ikke bruke drikkevann i bilproduksjonen i det hele tatt.

Som et ledd i Paris-avtalens mål om CO2-reduksjon, har Ford investert 11 milliarder dollar for å lansere hele 40 nye elektrifiserte modeller i løpet av 2022 og av disse vil 16 være helelektriske.

Redusert CO2-utslipp med 30 % siden 2010

Ford har også oppnådd å redusere selskapets globale CO2-utslipp fra bilproduksjon med hele 30 % siden 2010. Dette skjedde hele åtte år raskere enn planlagt. Bare i produksjonen er CO2-utslippene redusert med hele 3,4 millioner tonn i perioden 2010 til i dag. Det tilsvarer et gjennomsnittlig CO2-utslipp fra 728 000 biler kjørt i et helt år.

- Vi gratulerer alle selskap som kom på vår A-liste i år. Miljørisikoen utgjør en stadig mer alvorlig utfordring for næringslivet. Disse selskapene posisjonerer seg for å kunne levere løsninger, ta nye markedsposisjoner og lykkes i overgangen til en bærekraftig økonomi. Vi må snarest handle på alle nivåer for å nå målene i Paris-avtalen og målene for en bærekraftig utvikling. Det er åpenbart at næringslivet er en viktig aktør i denne overgangen. Firmaene på A-listen gir et betydelig bidrag for å oppnå disse målsetningene, sier administrerende direktør for CDP, Paul Simpson.

I Fords årlige bærekraftrapport har selskapet gjort rede for sin omfattende tilnærming om å håndtere blant annet klimaendringer, vannvern og luftkvalitet.Siden 2000 har en rekke muligheter til forbedring blitt identifisert på en rekke områder i virksomheten.

For mer informasjon om Fords innsats for et bedre miljø: KLIKK HER

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no