Gå videre til innhold
Ford tilbyr samkjøringstjeneste for enklere jobbpendling

Pressemelding -

Ford tilbyr samkjøringstjeneste for enklere jobbpendling

Fords samkjøringstjeneste Chariot utvider tilbudet i London og lanserer sin første skreddersydde transportløsning for selskap og hele næringsparker.

Chariot kom for første gang til Europa tidligere i år. Hittil har det vært en samkjøringstjeneste hvor minibusser fra Ford Chariot går i rute mellom områder der kollektivtilbudet ikke er godt nok til det nærmeste kollektivknutepunktet.

Nå utvider Chariot satsingen og tilbyr transport for selskaper og næringsparker som det kan være vanskelig å komme til ved hjelp av vanlig kollektivtransport.

- Når den daglige pendleturen til jobb blir enklere, kan det resultere i mer fornøyde ansatte og en økt arbeidsinnsats. Med samkjøringstjenesten Chariot kan vi tilby en komfortabel, moderne og effektiv transportløsning som både er bra for arbeidsgiver, de ansatte og bymiljøet, sier Fords toppsjef for Smart Mobility i Europa, Sarah-Jayne Williams.

Binder sammen stor næringspark med stort transportknutepunkt

Den første Chariot-ruten er et samarbeid med den prisvinnende og bærekraftige transportgruppen easitNETWORK. Ruten skal gå mellom Stockley Park, like ved Heathrow flyplass, og transportknutepunktet i London, Hayes & Harlington Station.

Stockley Park er en av de store næringsparkene i Europa og huser hele 7500 ansatte fra selskaper som IBM, Apple og BP.

Veiene mellom flyplassen Heathrow og hovedstaden er ofte sterkt trafikkerte i rushtiden. De ansatte blir derfor oppfordret til å benytte seg av kollektivtransport eller andre former for transportdeling.

easitSTOCKLEY PARK Shuttle Bus er gratis og kjører om morgenen og ettermiddagen i rushtiden alle hverdager. En ytterligere ny rute er lagt opp mellom næringsparken og det nærliggende kjøpesenteret Intu Uxbridge.

Les mer om Chariot her

Romslige og komfortable Ford Transit minibusser

I tillegg til direkteruter for dem som jobber i Stockley Park tilbyr også Chariot en egen app hvor du til enhver tid kan følge med hvor din buss er. Du kan også holde av et sete i en av de drivstoffeffektive, romslige og komfortable Ford Transit minibussene som benyttes.

- Lanseringen av den nye easitSTOCKLEY PARK Shuttle Bus er fantastisk. Vi ser frem til å samarbeide med Chariot for å gi våre medlemmer en enklere og mer behagelig reise, sier grunnlegger og daglig leder i easitNETWORK, Dr. Mel Mehmet

Ruten er gratis for alle med en Chariot-app på smarttelefonen frem til 1. desember. Etter det vil den bare være tilgjengelige for ansatte i selskap som har kjøpt medlemskap i Easit-medlemmer.

Samkjøring vil gjøre det bedre å bo i byen

Per i dag finnes Chariot-tjenesten allerede i en rekke av de store amerikanske byene. Samkjøringstjenesten har potensiale til å være ett av mange virkemidler for å motvirke køkjøring og dårlig luftkvalitet i storbyer verden over.

Tjenesten har også et stort potensiale for å løse de udekte behovene i kollektivtilbudet som mange reisende opplever i storbyene. I alt driver Chariot mer enn 108 ruter i disse byene i dag. Målet er å utvide tjenesten både i USA og resten av verden. Dette er spesialtilpassede transporttjenester som skal dekke de siste kilometerne i begge ender av reisene dine.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no