Pressemelding -
Ford med viktig avtale for å sikre leveranser av lavkarbonstål fremover
Ford Europa annonserte i dag ytterligere skritt for å sikre seg leveringer av lavkarbonstål til sine fremtidige produkter, og samtidig bidra til å nå deres mål om å være karbonnøytrale i 2035.
Selskapet går inn i en intensjonsavtale, også kalt Memorandum of Understandings (MoUs), med Salzgitter Flachstahl GmbH, Tata Steel Nederland B.V. og ThyssenKrupp Steel Europe AG for å sikre seg fremtidige leveranser av lavkarbonstål.
De tre strategiske Ford-leverandørene har hver sine egne planer for å øke produksjonen av lavkarbonstål i årene som kommer. Med utgangspunkt i det viktige forholdet Ford har til disse tre partnerne, vil Ford forbedre CO2-avtrykket fra leverandørkjeden sin - hvor stål er en nøkkelkomponent - signifikant.
Ny helelektrisk crossover planlegges produsert med CO2-redusert stål
Som et første skritt planlegger Ford å bruke CO2-redusert stål i produksjonen av sin helt nye mellomstore helelektriske crossover med produksjonsstart i 2023.
CO2-reduksjon i leverandørkjeden er en er en viktig del i Fords plan om at alle deres fabrikker, distribusjon og leverandører skal være karbonnøytrale i løpet av 2035. For å nå dette ambisiøse målet analyserer Ford hele sin verdikjede for å produsere enda mer miljøeffektive kjøretøy. Fabrikken Cologne Electrification Center blir vesentlig oppdatert med nye energieffektive løsninger som vil spare mer enn 2000 tonn CO2 og mer enn 2600 MWh elektrisk energi per år.
Mål om bruk av 10 % karbonnøytralt stål i løpet av 2030
Initiativet vil også bidra til at selskapet skal nå sitt mål om at 10 % av alt stål de bruker skal være karbonnøytralt innen 2030. Dette ble annonsert tidligere i år da Ford ble med i First Movers Coalition - et globalt initiativ som ledes av World Economic Forum - som har som mål å skape et marked for innovative og bærekraftige energiteknologier.
Stålselskapene vil bruke grønn hydrogen og fornybar energi i de nye produksjonsprosessene for gradvis å redusere CO2-avtrykket i stålproduksjonen. På denne måten vil de bidra til European Green Deal – som skal oppnå netto null utslipp i alle sektorer i løpet av 2050.
– Akkurat som våre kunder ønsker også Ford å ta vare på vår planet, og ta de nødvendige grepene for å oppnå dette ved blant annet å produsere de bilene som trengs for å bidra positivt mot dagens klimaendringer – og å produsere de på en mest mulig bærekraftig måte, sier Sue Slaughter, purchasing director, supply chain sustainability i Ford Motor Company.
Emner
Om Ford Motor Company
Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com
Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 35.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 54.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 8 er heleide anlegg og 6 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.
Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.
All informasjon i denne pressemeldingen er gjeldende for det tidspunktet den er publisert på. Informasjonen kan, i likhet med spesifikasjoner og funksjoner i pressemeldingen, endres over tid, og variere fra marked til marked. Ford Motor Norge forplikter seg ikke til å oppdatere denne type utsagn i den enkelte pressemelding.