Gå videre til innhold
Ford tar i bruk solcellepark for å nå sine ambisiøse bærekraftmål

Pressemelding -

Ford tar i bruk solcellepark for å nå sine ambisiøse bærekraftmål

For å nå sitt mål om at alle deres fabrikker i Europa skal være karbonnøytrale innen 2035 har Ford åpnet en ny solcellepark ved sin fabrikk i Valencia i Spania.

Solcelleparken, hvor solenergi blir gjort om til elektrisitet, produserer i dag strøm tilsvarende forbruket til 1400 spanske husstander (4641 megawatt-timer) per år. Allerede til sommeren vil produksjonen øke med ytterligere 3762 megawatt-timer (mWh) per år. I praksis betyr dette at Fords fabrikk i Valencia vil bidra til en merkbar reduksjon i behovet for elektrisitet fra det nasjonale strømnettet i år.

– Mer enn noen gang trenger vi nå fornybare energikilder. Ettersom vi beveger oss mot en helelektrisk fremtid og et mål om at alle våre europeiske fabrikker skal være karbonnøytrale er denne solcelleparken i Valencia - hvor vi blir selvforsynte med fornybar energi - et viktig bidrag for å nå dette målet, sier Stuart Southgate, director, Sustainable, Environmental and Safety Engineering, i Ford Europa.

De ser nå på muligheten til å utvide solcelleparken for å øke den maksimale kapasiteten fra 2,8 megawatt i dag til 10 megawatt innen 2024. Det blir også vurdert å installere solcellepaneler på taket til fabrikkbygningene.

Karbonnøytrale fabrikker i Europa innen 2035

Ford har som mål at det innen 2035 skal være null utslipp fra Fords bilsalg i Europa, og at alle selskapets fabrikker og leverandører da også skal være karbonnøytrale.

Siden 2022 er all energi som brukes, og blir kjøpt, til Fords europeiske bilfabrikker fra fornybare energikilder. Selskapet jobber hele tiden med å øke bruken av fornybar energi, og har en klar ambisjon om at all deres produksjon i løpet av 2035 skal skje med 100 % karbonfri elektrisitet.

Se video fra solcellesatsingen her:

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 35.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 54.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 8 er heleide anlegg og 6 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

All informasjon i denne pressemeldingen er gjeldende for det tidspunktet den er publisert på. Informasjonen kan, i likhet med spesifikasjoner og funksjoner i pressemeldingen, endres over tid, og variere fra marked til marked. Ford Motor Norge forplikter seg ikke til å oppdatere denne type utsagn i den enkelte pressemelding.


Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no