Gå videre til innhold
Ford introduserer LFP-batterier i Mustang Mach-E og øker sin batteriproduksjonskapasitet

Pressemelding -

Ford introduserer LFP-batterier i Mustang Mach-E og øker sin batteriproduksjonskapasitet

I løpet av året introduseres LFP-batterier (litium-jern-fosfat) for enkelte modellkonfigurasjoner av den populære SUV-en Mustang Mach-E. LFP-batterier er svært holdbare, lader raskere og benytter færre kostbare og høyt etterspurte råmaterialer.

Ford har også annonsert at de vil investere 3,5 milliarder dollar for å bygge en LFP-batterifabrikk i Michigan, USA, som en del av selskapets over 50 milliarder dollar store globale satsing på elbiler. BlueOval Battery Park Michigan vil bli åpnet i 2026.

Denne satsingen vil forbedre tilgjengeligheten av biler med kort leveringstid og samtidig opprettholde bilenes konkurransedyktighet og etterspørsel. Ford har, som en del av Ford+ planen, som mål å produsere 600 000 elektriske biler globalt årlig i løpet av 2023, og 2 millioner årlig i løpet av 2026.

Introduksjonen av LFP-batteriene vil gjøre at Ford kan produsere flere elektriske biler, gi nye elbilkunder flere valg, og samtidig nå selskapets mål om 8 % EBIT margin for Model e i løpet av 2026.

– Vi har satt oss som mål å lede elbilrevolusjonen. Det betyr å investere i teknologien og arbeidsplasser som vil gi oss et forsprang i denne globale transformasjonen av industrien vår, sier Bill Ford, styreformann i Ford Motor Company.

LFP-batterier: Eksepsjonelt holdbare, tåler hyppigere og raskere lading

LFP-batteriene er svært holdbare og tåler hyppigere og raskere lading, samtidig som de inneholder færre kostbare og høyt etterspurte råmaterialer. Dette rimeligere batteriet, produsert i storskala, vil med sine egenskaper ytterligere styrke konkurransedyktigheten til Fords elbiler. LFP-batteriene vil også bli tatt i bruk i neste generasjon elektriske personbiler og nyttekjøretøy som er under utvikling.

– Fords elbilportefølje har allerede generert stor etterspørsel. Snart vil millioner av kunder få oppleve fordelene med Fords elbiler, med nyskapende og holdbare batteri-teknologier - som bare vil bli rimeligere over tid - sier toppsjefen i Ford Motor Company, Jim Farley.

Skal redusere ventetiden på Mustang Mach-E og F-150 Lightning

Selv før batterifabrikken åpner i Marshall i Michigan, USA, vil Ford introdusere LFP-batterier i Mustang Mach-E i løpet av 2023 og F-150 Lightning i 2024 – med et klart mål om å redusere kundenes ventetid.

LFP-batteriene vil også redusere behovet for kritiske mineraler som nikkel og kobolt, noe som er i tråd med Fords arbeid for å sikre leveransekjeder for elbiler som støtter selskapets forpliktelser for bærekraft og menneskerettigheter.

Ford planlegger å investere mer enn 50 milliarder dollar globalt i elektriske biler i løpet av 2026. De har også som mål å oppnå karbonnøytralitet globalt – både når det gjelder kjøretøy, produksjon og hele deres leverandørkjede – i løpet av 2050. Selskapet har også som mål at det innen 2035 skal være null utslipp fra deres bilsalg i Europa, og at alle selskapets fabrikker og leverandører da også skal være karbonnøytrale.

Se video som forklarer forskjellen mellom LFP og NCM-batterier her:

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 34.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 54.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 8 er heleide anlegg og 6 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

All informasjon i denne pressemeldingen er gjeldende for det tidspunktet den er publisert på. Informasjonen kan, i likhet med spesifikasjoner og funksjoner i pressemeldingen, endres over tid, og variere fra marked til marked. Ford Motor Norge forplikter seg ikke til å oppdatere denne type utsagn i den enkelte pressemelding.


Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no