Gå videre til innhold
Ford introduserer LFP-batterier i Mustang Mach-E og øker sin batteriproduksjonskapasitet

Pressemelding -

Ford introduserer LFP-batterier i Mustang Mach-E og øker sin batteriproduksjonskapasitet

I løpet av året introduseres LFP-batterier (litium-jern-fosfat) for enkelte modellkonfigurasjoner av den populære SUV-en Mustang Mach-E. LFP-batterier er svært holdbare, lader raskere og benytter færre kostbare og høyt etterspurte råmaterialer.

Ford har også annonsert at de vil investere 3,5 milliarder dollar for å bygge en LFP-batterifabrikk i Michigan, USA, som en del av selskapets over 50 milliarder dollar store globale satsing på elbiler. BlueOval Battery Park Michigan vil bli åpnet i 2026.

Denne satsingen vil forbedre tilgjengeligheten av biler med kort leveringstid og samtidig opprettholde bilenes konkurransedyktighet og etterspørsel. Ford har, som en del av Ford+ planen, som mål å produsere 600 000 elektriske biler globalt årlig i løpet av 2023, og 2 millioner årlig i løpet av 2026.

Introduksjonen av LFP-batteriene vil gjøre at Ford kan produsere flere elektriske biler, gi nye elbilkunder flere valg, og samtidig nå selskapets mål om 8 % EBIT margin for Model e i løpet av 2026.

– Vi har satt oss som mål å lede elbilrevolusjonen. Det betyr å investere i teknologien og arbeidsplasser som vil gi oss et forsprang i denne globale transformasjonen av industrien vår, sier Bill Ford, styreformann i Ford Motor Company.

LFP-batterier: Eksepsjonelt holdbare, tåler hyppigere og raskere lading

LFP-batteriene er svært holdbare og tåler hyppigere og raskere lading, samtidig som de inneholder færre kostbare og høyt etterspurte råmaterialer. Dette rimeligere batteriet, produsert i storskala, vil med sine egenskaper ytterligere styrke konkurransedyktigheten til Fords elbiler. LFP-batteriene vil også bli tatt i bruk i neste generasjon elektriske personbiler og nyttekjøretøy som er under utvikling.

– Fords elbilportefølje har allerede generert stor etterspørsel. Snart vil millioner av kunder få oppleve fordelene med Fords elbiler, med nyskapende og holdbare batteri-teknologier - som bare vil bli rimeligere over tid - sier toppsjefen i Ford Motor Company, Jim Farley.

Skal redusere ventetiden på Mustang Mach-E og F-150 Lightning

Selv før batterifabrikken åpner i Marshall i Michigan, USA, vil Ford introdusere LFP-batterier i Mustang Mach-E i løpet av 2023 og F-150 Lightning i 2024 – med et klart mål om å redusere kundenes ventetid.

LFP-batteriene vil også redusere behovet for kritiske mineraler som nikkel og kobolt, noe som er i tråd med Fords arbeid for å sikre leveransekjeder for elbiler som støtter selskapets forpliktelser for bærekraft og menneskerettigheter.

Ford planlegger å investere mer enn 50 milliarder dollar globalt i elektriske biler i løpet av 2026. De har også som mål å oppnå karbonnøytralitet globalt – både når det gjelder kjøretøy, produksjon og hele deres leverandørkjede – i løpet av 2050. Selskapet har også som mål at det innen 2035 skal være null utslipp fra deres bilsalg i Europa, og at alle selskapets fabrikker og leverandører da også skal være karbonnøytrale.

Se video som forklarer forskjellen mellom LFP og NCM-batterier her:

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 34.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 54.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 8 er heleide anlegg og 6 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

All informasjon i denne pressemeldingen er gjeldende for det tidspunktet den er publisert på. Informasjonen kan, i likhet med spesifikasjoner og funksjoner i pressemeldingen, endres over tid, og variere fra marked til marked. Ford Motor Norge forplikter seg ikke til å oppdatere denne type utsagn i den enkelte pressemelding.


Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford åpner senter for 3D-printing for å bidra til produksjonen av deres første elbil i Europa

Ford åpner senter for 3D-printing for å bidra til produksjonen av deres første elbil i Europa

Når den første helelektriske modellen fra Ford - produsert i Europa - ruller av samlebåndet i Køln senere i år, har også produksjonsprosessen blitt mer effektiv, bærekraftig og digitalisert. Den siste innovasjonen er åpningen av at helt nytt senter for 3D-printing.
Hele 12 høyteknologiske 3D-printere skal produsere en rekke forskjellige plast- og metallkomponenter som varierer i størrelse fra

Ford Motor Norge med forsterket satsning på Mustang Mach-E: Økt produksjon og kortere ledetider, reduserte priser og kostnadsfritt dekkhotell

Ford Motor Norge med forsterket satsning på Mustang Mach-E: Økt produksjon og kortere ledetider, reduserte priser og kostnadsfritt dekkhotell

Nå blir det kortere ventetid på den populære helelektriske SUV-en Mustang Mach-E. Det skjer som følge av en markant planlagt produksjonsvekst i år, som også er mer kostnadseffektiv. Samtidig introduserer Ford Motor Norge en storsatsing på Mustang Mach-E som bl.a. inkluderer reduserte priser for å imøtegå de nye norske avgiftene, enklere bilhold for kundene og mer attraktiv og forutsigbar finansier

Ford med viktig avtale for å sikre leveranser av lavkarbonstål fremover

Ford med viktig avtale for å sikre leveranser av lavkarbonstål fremover

Ford Europa annonserte i dag ytterligere skritt for å sikre seg leveringer av lavkarbonstål til sine fremtidige produkter, og samtidig bidra til å nå deres mål om å være karbonnøytrale i 2035.
Selskapet går inn i en intensjonsavtale, også kalt Memorandum of Understandings (MoUs), med Salzgitter Flachstahl GmbH, Tata Steel Nederland B.V. og ThyssenKrupp Steel Europe AG for å sikre seg fremtidig

Ford blir med i First Movers Coalition: Vil gjøre nullutslippsteknologier lønnsomme

Ford blir med i First Movers Coalition: Vil gjøre nullutslippsteknologier lønnsomme

Ford Motor Company, den amerikanske største bilprodusenten i USA, har annonsert at de vil delta i First Movers Coalition, et initiativ som ledes av det amerikanske utenriksdepartementet og World Economic Forum. Målet er sammen å skape et marked for innovative og rene energiteknologier.
Koalisjonen består av mer enn 50 selskap med en samlet markedsverdi på rundt 8,5 billioner dollar. Sammen vil

Fords bærekraft- og menneskerettighetsrapport: Fokuserer på overgangen til en helelektrisk fremtid

Fords bærekraft- og menneskerettighetsrapport: Fokuserer på overgangen til en helelektrisk fremtid

Innen 2030 skal halvparten av Fords årlige salgsvolum være helelektriske biler. For 23. år på rad har selskapet nå publisert sin bærekraftrapport. For første gang kommer også en rapport hvor de setter søkelys på menneskerettigheter, råvarer og hvordan produktene blir produsert.
I rapporten «2022 Integrated Sustainability and Financial Report» er fokuset på selskapets overgang til å lede den ele

Ford med storstilt europeisk elbilsatsing: Lanserer hele 7 nye helelektriske bilmodeller før utgangen av 2024

Ford med storstilt europeisk elbilsatsing: Lanserer hele 7 nye helelektriske bilmodeller før utgangen av 2024

Før utgangen av 2024 skal Ford lansere hele 7 nye helelektriske person- og nyttekjøretøymodeller for det europeiske markedet. Det inkluderer blant annet en helelektrisk Ford Puma og en 5-seters mellomstor crossover med 500 kilometers elektrisk rekkevidde.
I tillegg introduserer de også en ny og sportslig helelektrisk crossover.
Salget av SUV-er og crossovere stod for hele 58 % av det total

Ford først ute i Europa med godkjent avansert system for «selvkjørende» biler

Ford først ute i Europa med godkjent avansert system for «selvkjørende» biler

Ford fikk i dag, som de første i Europa i sitt slag, en forskriftsmessig godkjenning for bruk av et nivå 2 håndfritt avansert førerassistansesystem for bruk på motorveier. Det betyr at førere av Mustang Mach-E med teknologien kan ta i bruk såkalt «hands-off, eyes-on teknologi» i Storbritannia.
Mer enn 193 000 Ford- og Lincoln-eiere i USA og Canada har allerede tilbakelagt mer enn 102 millione

Ford avduker nye helelektriske E-Transit Courier: Større, smartere og sprekere

Ford avduker nye helelektriske E-Transit Courier: Større, smartere og sprekere

Ford Pro avduket i dag den helt nye helelektriske varebilen E-Transit Courier. Med langt større lasterom, hurtiglading på opptil 100 kW og en rekke digitale tjenester for forbedret produktivitet setter E-Transit Courier en ny standard i klassen.
– Dette er en elektrisk varebil som vi vet det vil bli stor etterspørsel etter i Norge, spesielt i de store byene. Med plass til to europaller i laster

Ford avduker nye E-Tourneo Courier: En helelektrisk romslig og svært praktisk flerbruksbil

Ford avduker nye E-Tourneo Courier: En helelektrisk romslig og svært praktisk flerbruksbil

Ford avduket i dag den nye helelektriske 5-seters flerbruksbilen E-Tourneo Courier på sitt Bring on Tomorrow Live-event i København i Danmark. Den kompakte elbilnyheten har både blitt mye større og enda mer praktisk enn den utgående modellen.
E-Tourneo Courier er utviklet fra bunnen av for å ha mye plass, samtidig som den med sin lengde på under 4,4 meter og svært gode svingradius, er kompakt o

Ford åpner ny karbonnøytral elbilfabrikk i Køln: Skal bygge en ny generasjon elbiler til europeiske kunder

Ford åpner ny karbonnøytral elbilfabrikk i Køln: Skal bygge en ny generasjon elbiler til europeiske kunder

Ford åpnet i dag Cologne Electric Vehicle Center, et høyteknologisk produksjonsanlegg i Tyskland som skal bygge Fords neste generasjon elektriske biler til europeiske kunder.
Fords historiske bilfabrikk i Niehl i Køln ble grunnlagt i 1930, og har med en investering på 2 milliarder dollar blitt omgjort til en toppmoderne elbilfabrikk. Investeringen representerer en tillitserklæring til både tys

Ford inngår unikt teknologisamarbeid med Tibber i Norge: Skal tilby neste generasjons smarte ladeløsninger

Ford inngår unikt teknologisamarbeid med Tibber i Norge: Skal tilby neste generasjons smarte ladeløsninger

Ford har inngått et unikt partnerskap med Tibber i Norge. De to selskapene skal fremover samarbeide tett for å utvikle morgendagens smarte ladeløsninger for Fords stadig voksende elbilportefølje.
Det norske samarbeidet er en del av et større internasjonalt samarbeid med Tibber i Tyskland og Nederland, og det engelske energiselskapet Octopus i Storbritannia.
– Vårt nye energiinitiativ er en

Ford lanserer svært gunstig finansiering på Mustang Mach-E: En av markedets klart beste for et rimelig og forutsigbart bilhold

Ford lanserer svært gunstig finansiering på Mustang Mach-E: En av markedets klart beste for et rimelig og forutsigbart bilhold

For å sikre at taktskifte i overgangen til en helelektrisk bilpark i Norge opprettholdes varsler Ford Motor Norge nå en svært gunstig finansiering på en av Norges mest populære elbiler, Mustang Mach-E.
For kontrakter som inngås fram til 31. mars 2024 kan kunder nå få 0,24%, 3-års fastrente for lån og privatleasing1.
– Vi gjør det stikk motsatte av Norges Bank og sikrer våre kunder en lav o

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no