Gå videre til innhold
Ford Pro og Deutsche DHL Group går sammen for mer global elektrifisert varelevering

Pressemelding -

Ford Pro og Deutsche DHL Group går sammen for mer global elektrifisert varelevering

Ford Pro og Deutsche Post DHL Group har underskrevet en intensjonsavtale for å øke bruken av elektrifiserte varebiler i den globale varetransporten. Med dette forplikter begge selskapene seg til å levere bærekraftige tjenester.

For å understreke det planlagte samarbeidet vil Ford Pro levere mer enn 2000 elektriske varebiler til Deutsche Post DHL Group i løpet av 2023. Dette vil forsterke det verdensledende logistikk-selskapet sin ledende posisjon i bruken av elektriske varebiler for «last mile» levering av varer.

Intensjonsavtalen inneholder også en rekke løsninger for å administrere en helelektrisk bilflåte, og inkluderer Ford Pro sine tilkoblede E-Telematics software og ladeløsninger for å redusere kostnader og optimalisere effektiviteten.

Ford har som mål at det innen 2035 skal være null utslipp fra Fords bilsalg i Europa, og at alle selskapets fabrikker, distribusjon og leverandører da også vil være karbonnøytrale. Globalt er målet å være karbonnøytrale innen 2050.

60 % elektriske biler i løpet av 2030

Det verdensledende logistikkselskapet Deutsche Post DHL Group har forpliktet seg til å øke fokus og ressursene for å beskytte klimaet, og vil investere 7 milliarder euro i dette tiåret for å nå målet om netto-null-utslipp fra sin varetransport. Deres mål er at 60 % av deres bilflåte skal være helelektriske biler som kan gi karbonnøytral henting og levering i løpet av 2030. Nå skal de også ta i bruk Ford Pros elektrifiserte kjøretøy, inkludert den nye E-Transit.

– Ford Pro og Deutsche Post DHL Group deler visjonen om mer bærekraft og flere elektrifiserte løsninger. Denne avtalen er et stort skritt mot at flere millioner vareleveringer fremover skal gjøres av elektrifiserte biler rundt om i hele verden. E-Transit er allerede det mest solgte elektriske nyttekjøretøyet i Nord-Amerika, og har også i Europa vært bestselgeren i sitt segment siden juni. Det betyr at 2-tonns varebilen allerede bidrar for å nå denne ambisjonen, sier general manager for Ford Pro i Europa, Hans Schep.

– Grønn levering og mer effektive operasjoner og tjenester

– Elektrifiseringen av «last mile» logistikken er svært viktig for å dekarbonisere vår transport. Med nye E-Transit i vår bilflåte og med mer enn 27 000 elektriske varebiler globalt, blir våre muligheter til å sørge for grønn levering over hele verden ytterligere forsterket. Ved å gå i sammen for å løse våre spesifikke krav til logistikk, vil vi få enda mer effektive operasjoner og tjenester, sier Anna Spinelli, Chief Procurement Officer & Head of Mobility i Deutsche Post DHL Group.

E-Transit allerede tatt i bruk i flere land over hele verden

Ford Pro har allerede levert de første E-Transit til Deutsche Post DHL Group i flere land over hele verden. Disse vil bli tatt i bruk inn mot årets mest hektiske periode - førjulstiden. Det meste av ordrevolumet er E-Transit varebiler som er utviklet for ekspressleveringer i USA og Europa.

Intensjonsavtalen åpner opp for at begge selskapene i felleskap kan utforske muligheten til å utvikle fremtidige produkter, digitale løsninger og ladeløsninger sammen. Ford Pro vil også gi Deutsche Post DHL Group tilgang til testkjøretøy og andre tjenester ettersom de to selskapene ser på muligheten for å tilby flere tjenester i et voksende globalt marked.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 35.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 54.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 8 er heleide anlegg og 6 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

All informasjon i denne pressemeldingen er gjeldende for det tidspunktet den er publisert på. Informasjonen kan, i likhet med spesifikasjoner og funksjoner i pressemeldingen, endres over tid, og variere fra marked til marked. Ford Motor Norge forplikter seg ikke til å oppdatere denne type utsagn i den enkelte pressemelding.


Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no