Gå videre til innhold
Første norske E-Transit-overlevering: Fra venstre adm.dir Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, daglig leder NorEngros Kjosavik, Gunnstein Kjosavik og adm. dir. Kverneland Bil, Helge Ellingsen
Første norske E-Transit-overlevering: Fra venstre adm.dir Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, daglig leder NorEngros Kjosavik, Gunnstein Kjosavik og adm. dir. Kverneland Bil, Helge Ellingsen

Pressemelding -

Her blir de tre første Ford Pro helektriske Ford E-Transit overlevert i Norge

Den første norske kunden er NorEngros Kjosavik, og i dag fikk selskapet de 3 nye elektriske varebilene sine. I løpet av de neste månedene blir hundrevis av nyttekjøretøyet E-Transit, som setter en helt ny standard i klassen, levert til norske kunder.

– Vi er veldig fornøyde med endelig å få tre helelektriske varebiler som kan klare våre lengste kjøreruter. På de varebilene vi har fra før har kjørelengden vært en utfordring og vi har bare kunnet benyttet de på våre korteste ruter. Når E-Transit nå endelig er tilgjengelig er dette det klart beste alternativet for oss og en stadig større andel av transporten vil skje elektrisk. Dette er i tråd med vår satsing på bærekraft og miljø. I tillegg til å investere i elektriske kjøretøy har vi også investert i solcelleanlegg på taket av vårt lagerbygg så bilene vil i stor grad gå på egenprodusert strøm. Når vi vet av erfaring at elektriske biler gir lave driftskostnader og er bra for miljøet så er dette en god dag for NorEngros Kjosavik, sier medeier og daglig leder i selskapet, Gunnstein Kjosavik.

De tre første kundeleverte E-Transit i Norge, som i dag ble utlevert hos Kverneland Bil i Stavanger, skal nå settes inn i den daglige driften og levere kontorrekvista og forbruksmateriell til bedrifter i Stavanger og Sandnes-regionen i Rogaland.

– En liten revolusjon i det norske nyttekjøretøymarkedet

– Dette markerer starten på en revolusjon i det norske nyttekjøretøymarkedet. Endelig kan norske bedriftskunder få et fullgodt 2-tonns helelektrisk kjøretøy med en kombinasjon av elektrisk rekkevidde, kapasitet, eierskapsopplevelse og pris som kan erstatte dagens dieseldrevne varianter. Nye E-Transit fra Ford Pro representerer en ny standard i denne klassen. Det merker vi at næringslivet har fått med seg. Interessen har vært stor etter at vi åpnet for bestilling, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Ford E-Transit har en helelektrisk rekkevidde på opptil 317 km, målt etter WLTP-målemetoden. Den bakhjulsdrevne elektriske varebilen har et dreiemoment på hele 430 Nm, enten du velger 184 HK eller 269 HK-varianten, og en nyttelastkapasitet på opptil 1758* kilo på varebilvarianten.

Kommer i 25 forskjellige varianter med store påbyggingsmuligheter

I Europa tilbyr Ford hele 25 ulike varianter av E-Transit: varebil, dobbelkabin varebil og chassis med påbyggingsmuligheter. Alle tilgjengelig i forskjellige lengder, takhøyder og lastekapasiteter med brutto kjøretøyvekt fra 3,5-4,25 tonn.

– Spesielt det at du kan få en varebil tilpasset akkurat ditt behov er svært attraktivt i bedriftsmarkedet. Det har vi merket både blant de som har valgt å bestille og de som er nysgjerrig på den helelektriske varebilnyheten. Rekordhøye drivstoffpriser og et stadig større fokus på miljø gjør nok regnestykket om en overgang til et helelektrisk nyttekjøretøy enda mer attraktivt, sier administrerende direktør i Kverneland Bil, Helge Ellingsen.

Allerede rundt påske var det kommet inn mer enn 5000 europeiske kundeordre før den første E-Transit rullet ut av fabrikken. En betydelig andel av disse var allerede da kontrakter tegnet av norske kunder.

40% lavere eierskapskostnader og toppscore i EuroNCAP

Ved å velge en E-Transit fremfor en dieseldreven modell anslår Ford Pro at du i tillegg til store besparelser til drivstoff, får eierskapskostnader som er 40% lavere**. Ifølge data fra Ford Pro er disse eierskapskostnadene lavere enn hos alle de direkte konkurrentene i Tyskland og Storbritannia.

Nye helelektriske Ford E-Transit har allerede fått den høythengende utmerkelsen «Gold Award» for sine avanserte førerassistanseteknologier fra det uavhengige kollisjonstestprogrammet Euro NCAP.

Alle Transit-modellene kommer med FordPass Connect-modem som standard. Det gjør at kundene kan nyttiggjøre seg av en rekke digitale komfort- og servicetjenester og som gjør bruken av bilen enda mer kostnadseffektiv. Med Over-The-Air-teknologi (OTA) vil E-Transit også bli løpende oppdatert med Ford Power Up’s som gir ny funksjonalitet og stadige forbedringer av nyttekjøretøyets egenskaper.

E-Transit skal sette fart på overgangen til en helelektrisk nyttekjøretøybilpark

– Ved kjøp av en Transit vet kundene at de også kjøper mer enn 50 års erfaring, et stort forhandlernettverk, sertifisert påbygger og et stort utvalg av digitale verktøy som virkelig vil utgjøre en forskjell i det daglige. Det er viktig når vi nå virkelig skal sette fart på overgangen til en helelektrisk nyttekjøretøybilpark i Norge, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Se video fra overleveringen her:

* Maksimal lastekapasitet varierer og er basert på tilvalg og kjøretøykonfigurasjon. Førerens vekt er ikke inkludert.

** Basert på en periode på 3 år eller 180 000 km. Sammenliknet planlagt og ikke-planlagt vedlikehold for en batterielektrisk og en dieseldreven varebil.


Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 41.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no