Gå videre til innhold
Ford med global premiere på helelektrisk varebilkonsept med 2000 HK

Pressemelding -

Ford med global premiere på helelektrisk varebilkonsept med 2000 HK

Med fire elektriske motorer som leverer rundt 2000 HK og en akselerasjon fra 0 - 100 km/t på under 2 sekunder, er Ford Pro Electric SuperVan, en bil som virkelig vil bli lagt merke til.

I dag startet Ford det første helelektriske kapitlet i bilmerkets historie av legendariske SuperVans, da det ekstreme varebilkonseptet fikk sin globale premiere på Goodwood Festival of Speed i Storbritannia.

Med Ford Pro Electric SuperVan har de utviklet en varebil som fullt utnytter potensialet i en elektrisk drivlinje og oppnår ytelser langt over det en varebil fra Ford har hatt noensinne. Den understreker også at Ford har forpliktet seg til en helelektrisk fremtid.

Skrur E-Transit Custom opp til 11

Ford Pro Electric SuperVan er en unik konseptbil hvor designteamet til Ford har fått frie tøyler til å utvikle et racing nyttekjøretøy som umiddelbart griper oppmerksomheten og reflekterer de ekstreme ytelsene den kan levere.

De fire elektriske motorene, et væskeavkjølt 50 kWh-batteri og et skreddersydd kontrollsystem, produserer tilsammen rundt 2000 HK som tar SuperVan fra 0 - 100 km/t på under 2 sekunder. Det spesialbygde banetilpassede chassiset med komponenter fra den nylig avdukede nye E-Transit Custom – den første helelektriske versjonen av Europas mest solgte varebil* - komplementeres med 24/7 modemtilkobling for å optimalisere bilens ytelse.

SuperVan kommer også med Fords siste SYNC-teknologi, som allerede er kommet på flere nåværende Ford-modeller. I tillegg kommer spesielle funksjoner som kontrollerer de unike prestasjonene til Electric SuperVan.

For flere bilder, video og teknisk informasjon: KLIKK HER

Bruker samme tilkoblede teknologi som toppmoderne racerbiler

Med 24/7-tilkoblingen det ekstreme varebilkonseptet har, får føreren konstant sanntidsinformasjon – noe som muliggjør fjernstyring av bilens oppsett og optimalisering av ytelsen. SuperVan kommer også med flere kjøremodus og en bremseteknologi som regenerer, slik som også Fords helelektriske modeller leveres med i dag.

Det oppsiktsvekkende helelektriske konseptet ble utviklet i hemmelighet i Østerrike – i et samarbeid mellom Ford Performance, Ford Design og STARD, en Østerisk spesialist på elektrifiserte racingbiler.

– Med 2000 helelektriske HK leverer SuperVan begeistring uten sidestykke. Stylingen – som er inspirert av nye E-Transit Custom - er også oppsiktsvekkende. SuperVan kan, akkurat som en topp moderne racingbil, også bruke sanntidsdata til hele tiden å optimalisere ytelsen. Dette handler ikke bare om hestekrefter, sier global director i Ford Performance, Mark Rushbrook.

Rik historisk arv for utvikling av SuperVans

Den første SuperVan som Ford produserte kom i 1971. Den gangen brukte de en midtstilt motor fra Le Mans-vinneren Ford GT40 for å utvikle Transit Mk1. Deretter kom SuperVan 2 med en 590 HK V8 Cosworth-motor og glassfiberkarosseri. Senere kom også en SuperVan 3 – med en 650 HK Cosworth HB-motor som den delte med flere av datidens Formel 1 biler.

– For oss i Ford Pro handler alt om å øke produktiviteten til kundene våre. Derfor utviklet vi en helt ny helelektrisk SuperVan – for å vise det fulle potensiale som ligger i elektriske biler som er tilkoblet 24/7. Dette utrolige konseptet tar den avanserte teknologien og det distinktive utseendet fra E-Transit Custom til et helt nytt nivå, og er et fartsfylt bevis på kraften i Ford Pro sitt økosystem av tilkoblede tjenester, sier general manager for Ford Pro Europa, Hans Schep.

Optimalisert for ytelse

Den væskeavkjølte batteripakken, som er plassert slik at den bidrar til optimal vektdistribusjon og et lavt tyngdepunkt, kan full-lades på rundt 45 minutter fra en standard hurtiglader. Den firehjulsdrevne bilen gjør unna  0-100 km/t på under 2 sekunder. Det er ikke bare den klart raskeste SuperVan, det er også den med klart lavest utslipp.

Fra det dramatiske designet på fronten til sideskjørtene og bakdiffusoren er også SuperVan på alle måter en racinginspirert varebil, mens det oppsiktsvekkende designet på bilens bakpart maksimerer marktrykket og gir SuperVan bedre veigrep.

På den store berøringskjermen i kupeen kan føreren velge mellom fem forskjellige kjøremodus: Road («normal» kjøring), Track (tilpasset bane og slicksdekk), Drag (maksimal akselerasjon til drag racing) Drift (for spektakulær drifting) og Rally (for optimalt grep og ytelse på asfalt og grusvei med spesialdekk).

Ford Pro Electric SuperVan kommer også med funksjoner som «launch control», «traction control» og tre forskjellige innstillinger for regenerering av bremsekraften for å lade batteriet. Den har også en E-Boost knapp som gir maksimalt med krefter, dreiemoment og fart.

Et lynraskt vitenskapelig prosjekt for å flytte grenser

I tillegg til å demonstrere Fords avanserte teknologi for elektriske biler og tilkoblet teknologi, er Fords avanserte varebilkonsept også et lynraskt vitenskapelig prosjekt. De forskjellige krevende kjøre-scenarioene og det kompromissløse designkonseptet muliggjort av en elektrisk drivlinje – som gjør det mulig for Fords ingeniører å flytte grenser når de utvikler nye helelektriske og tilkoblede drivlinjer. Det kan forbedre selskapets racerbiler, vanlige produksjonsmodeller, software og tjenester.

På Goodwood Festival of Speed er det Romain Dumas, en svært erfaren racingfører innenfor e-racing, som skal sitte bak rattet og slippe de enorme kreftene i Electric SuperVan løs. Han har blant annet nettopp satt rekorder i bakkeløpene på Goodwood Festival of Speed og han har også rekorden for raskeste rundetid med en elektrisk bil på den fryktede Nordschleife, hvor han har vunnet fire Nürburgring 24-timers løp.

* Basert på “S&P Global New Registrations data” 2021. Østerrike, Belgia, Storbritannia, Tsjekkia, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Irland, Italia, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Spania, Romania, Sverige, Sveits, Tyrkia.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 41.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford speeds toward all-electric, connected future in Europe; chooses Valencia plant, Spain, for next generation EV architechture

Ford speeds toward all-electric, connected future in Europe; chooses Valencia plant, Spain, for next generation EV architechture

Ford takes next step in its transformation; selects Valencia plant as best positioned to produce vehicles based on a next-generation electric vehicle architecture Ford reiterates its commitment to Germany with a $2 billion investment in a state-of-the-art electric vehicle center in Cologne, where production will start in late 2023 Advances Ford’s goal to achieve zero emissions for all vehicle

Ford med premiere på helelektrisk SuperVan og Very Gay Raptor på Goodwood

Ford med premiere på helelektrisk SuperVan og Very Gay Raptor på Goodwood

Flere banebrytende Ford Performance-versjoner av deres markedsledende nyttekjøretøy skal virkelig ta årets Goodwood Festival of Speed med storm.
På den verdenskjente årlige festivalen, som avholdes nær Chichester i Storbritannia, skal det helt nye helelektriske konseptet, Ford Pro Electric SuperVan, vises frem for første gang. Den nye ekstrempickupen Ranger Raptor vil også bli vist frem i pride

Første norske E-Transit-overlevering: Fra venstre adm.dir Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, daglig leder NorEngros Kjosavik, Gunnstein Kjosavik og adm. dir. Kverneland Bil, Helge Ellingsen

Her blir de tre første Ford Pro helektriske Ford E-Transit overlevert i Norge

Den første norske kunden er NorEngros Kjosavik, og i dag fikk selskapet de 3 nye elektriske varebilene sine. I løpet av de neste månedene blir hundrevis av nyttekjøretøyet E-Transit, som setter en helt ny standard i klassen, levert til norske kunder.
– Vi er veldig fornøyde med endelig å få tre helelektriske varebiler som kan klare våre lengste kjøreruter. På de varebilene vi har fra før har kj

Ford Pro avduker nye helelektriske E-Transit Custom: Vil sette en ny standard i klassen

Ford Pro avduker nye helelektriske E-Transit Custom: Vil sette en ny standard i klassen

Ford tok i dag nok et stort og viktig skritt på veien mot en helelektrisk fremtid da Ford Pro avslørte de første detaljene om den nye helelektriske E-Transit Custom.

Kort tid etter at produksjonen av nye E-Transit startet i mars i år, annonserte Ford Pro ytterligere 4 nye helelektriske nyttekjøretøy som alle vil bli lansert innen 2024, og allerede idag trekkes duken av det første av disse 4

Leder an i front: Ford Pro øker produktiviteten for hele Europas nyttekjøretøyflåter

Leder an i front: Ford Pro øker produktiviteten for hele Europas nyttekjøretøyflåter

Ford Pro lanserte i dag en rekke innovative og digitale løsninger som skal øke produktiviteten til europeiske nyttekjøretøykunder ved å øke driftstid for bilene samtidig som driftskostnadene blir lavere.
Ford Pro ble formelt lansert på et arrangement i Barcelona i dag og er en ny global forretningsenhet som skal levere innovative digitale løsninger for økt produktivitet hos både små og store be

Nye Ford E-Transit Custom: En helelektrisk revolusjon for europeiske bedrifter

Nye Ford E-Transit Custom: En helelektrisk revolusjon for europeiske bedrifter

Ford Pro introduserte i dag den nye helelektriske versjonen av Europas mest solgte varebil, E-Transit Custom. Den er utviklet fra bunnen av for å levere produktivitet på et helt nytt nivå for kunder i 1-tonns varebilsegmentet.
– Med E-Transit Custom redefinerer Ford Pro hva et nyttekjøretøy kan gjøre i en ny digital tidsalder. Våre kunder har gjort Transit Custom til det mest populære nyttekjør

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no