Gå videre til innhold
Ford med premiere på helelektrisk SuperVan og Very Gay Raptor på Goodwood

Pressemelding -

Ford med premiere på helelektrisk SuperVan og Very Gay Raptor på Goodwood

Flere banebrytende Ford Performance-versjoner av deres markedsledende nyttekjøretøy skal virkelig ta årets Goodwood Festival of Speed med storm.

På den verdenskjente årlige festivalen, som avholdes nær Chichester i Storbritannia, skal det helt nye helelektriske konseptet, Ford Pro Electric SuperVan, vises frem for første gang. Den nye ekstrempickupen Ranger Raptor vil også bli vist frem i pride-inspirerte Very Gay Raptor-farger for å støtte LGBTQ+ miljøet.

Ny SuperVan får sin premiere: Ekstrem ytelse

Den nye Ford Pro Electric SuperVan er inspirert av den nylig avdukede E-Transit Custom. Dette er den helelektriske etterfølgeren til Europas mest solgte varebil Transit Custom, og en av fire helt nye helelektriske nyttekjøretøy som Ford Pro skal introdusere i Europa i løpet av 2024.

SuperVan er utviklet for å vise frem ytterpunktene for ytelse som blir mulig med en helt ny generasjon helelektriske Ford Pro-produkter. 23. juni vil Ford også røpe nye detaljer om det helelektriske konseptet – det siste i en rekke av ekstreme SuperVan-varianter som Ford har utviklet de siste 50 årene.

– Siden 1971 har Ford SuperVans handlet om ytelser og hva som er mulig å få til med Transit. Nye Ford Pro Electric SuperVan er innledningen på en helt ny æra av muligheter med den elektriske drivlinjen og 24/7 netttilkoblingen som kommer med vår nye helelektriske E-Transit Custom, sier Global Director i Ford Performance, Mark Rushbrook,

Neste generasjon ekstrempickup får heftig Europa-premiere

Neste generasjon Ranger Raptor skal også få sin debut i Europa på Goodwood Festival og Speed. Her skal råtassen - som er utstyrt med en 3-liters EcoBoost V6 bensinmotor med 288 HK/491 Nm - prøve seg på ei utfordrende offroadløype og bakkeløpet.

Ekstrem-pickupen ble avduket for første gang med et dramatisk stunt tidligere i år. Med neste generasjons FOX® Live Valve støtdempere, posisjonssensitiv demping og hele syv kjøremodus, presterer den nye ekstrempickupen maksimalt under selv de tøffest tenkelige kjøreforhold.

Et 12,4 tommers heldigitalt instrumentpanel og en 12 tommers berøringsskjerm i senterkonsollen sørger for at sjåfør og passasjer får full tilgang til det nyeste av digital og tilkoblet teknologi.

Vil bidra til inkludering og samarbeid med Very Gay Raptor

I tillegg til å takle off-road-løypene og bakkeløypa på Goodwood, skal nye Ranger Raptor også hjelpe Ford med å fortsette med å takle diskriminering ved å støtte en LIVE-sending av selskapets Tough Talk-serie. Her skal det diskuteres hvordan bilindustrien kan bidra til å fostre en kultur for inkludering og samarbeid med LGBTQ+ miljøet. Vert for TV-sendingen er den walisiske rugby-legenden Gareth Thomas, som var den første åpne homofile og profesjonelle rugby union-spilleren.

Den originale Very Gay Raptor ble introdusert i 2021 da Ford instinktivt valgte å bruke sin tøffeste modell og sin stemme for å stå opp mot diskriminering og gå sammen med LGBTQ+ miljøet etter en nedsettende kommentar i en post i sosiale medier.

Demonstrerer avanserte roboter og viser fullskalaversjon av e-racingbil

Ford vil også vise frem hvordan avanserte roboter og autonome teknologier i tiden fremover kan integreres i Ford Pro-produkter og løsninger. I 2020 var Ford den første kunden som kjøpte en Digit robot. Denne har både armer og ben, og kan jobbe side om side med mennesker på fabrikken, eller for eksempel med hjemlevering av varer fra en bil og håndtere leveringen de siste meterne til døren.

En fullskalaversjon av Team Fordzillas TFX-P1 racerbil blir også presentert på Goodwood Festival of Speed sin «Go Electric»-stand. Her blandes fysisk og virtuell virkelighet ved å tilby de besøkende å oppleve den unike e-racingsimulatoren. P1 var den første e-racingbilen som ble utviklet i et samarbeid med gamerne selv og Fords utviklere.

Se video av Very Gay Raptor her:

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 41.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no