Gå videre til innhold
Den nye ekstrempickupen Ranger Raptor: Nå ankommer de første kundebilene Europa og Norge

Pressemelding -

Den nye ekstrempickupen Ranger Raptor: Nå ankommer de første kundebilene Europa og Norge

Nå ankommer de aller første kundesolgte eksemplarene av Fords neste generasjon av ekstrempickupen Ranger Raptor til Europa og Norge. Interessen blant nordmenn for den mest avanserte og hardføre Rangeren - som noensinne er utviklet - har vært enorm.

– Når de første kundene i Europa nå får sin nye Ranger Raptor markerer det også starten på introduksjonen av vår helt nye Ranger-familie. Det har vært en enorm interesse for den nye generasjonen av det som de siste 7 årene har vært den mest solgte pickupen i Europa, og vi har allerede store ordrereserver på Ranger Raptor i Norge, sier Per Gunnar Berg, adm. dir. Ford Motor Norge.

Den neste generasjonen Ranger Raptor er den første varianten av nye Ranger som kommer til Europa. Den er utviklet av Ford Performance til å være den ultimate ekstrem-varianten av nye Ranger. Med smartere teknologi som kontrollerer alle pickupens komponenter får du en ekstrempickup som både leverer terrengegenskaper på aller høyeste nivå, og maksimal komfort om du kjører på landeveien.

– Vi har virkelig fokusert på å lage en ekte Performance-pickup med neste generasjon Ranger Raptor. Den er langt raskere, ser helt rå ut, er utstyrt med mye ny avansert teknologi og er den tøffeste Rangeren vi noensinne har utviklet, sier Per Gunnar Berg.

For mer informasjon, bilder og video: KLIKK HER

Lanseringen av ny generasjon av Europas mest solgte pickup de siste 7 årene.

I september 2022 styrket Ranger ytterligere sin markedsposisjon i det europeiske pickupsegmentet, med en ny rekordhøy markedsandel på 53,4 %.

I Norge var Ranger også den klart mest solgte pickupen i 2020 og den var også på pallen i 2021.

Nylig åpnet Ford i Norge også opp for bestilling av de 2 Ranger-variantene - Wildtrak og Limited - og snart vil også XLT bli tilgjengelig for bestilling.

– Med nye generasjon Ranger – med Ranger Raptor i spissen, har vi klare ambisjoner om å komme tilbake på toppen av pallen også i Norge. Dette er en pickup som både er smartere, tøffere og mer praktisk enn noensinne, så alt ligger til rette for et svært godt salg i det norske markedet, sier Per Gunnar Berg.

Raptor med ny twin-turbo 3-liters V6 bensinmotor med 292 HK

Nye Ranger Raptor kommer med en helt ny twin-turbo 3-liters V6 EcoBoost bensinmotor, tunet av Ford Performance for å levere hele 292 HK og et maksimalt dreiemoment på 491 Nm.

Den nye twin-turbo 3.0-liters V6 EcoBoost-motoren har en kompakt sylinderblokk som er produsert i grafittjern. Det gjør motoren opptil 75 % sterkere enn ved bruk av støpejern, som vanligvis blir brukt til dette.

Ford Performance har også sikret at motoren leverer umiddelbar respons ved gasspådrag. Et nytt anti-lag-system, som ligner det som først ble brukt til Ford GT og Focus ST, sørger for at turboladerne i motoren roterer i opptil 3 sekunder etter at sjåføren har fjernet foten fra gassen. Det gjør at du kan få raskere akselerasjon fra motoren ut av svinger og ved girskift når du igjen trykker på gasspedalen. For ytterligere å optimalisere ytelsen er motoren programmert med en egen turboladingsprofil for hvert av de 10 girene i den avanserte automatgirkassen.

For å ha et lydbilde fra pickupen som matcher den ekstreme ytelsen kommer Ranger Raptor med et elektronisk kontrollert aktivt eksossystem.

Sjåføren kan enkelt velge mellom fire forskjellige motorlyder med en knapp på rattet, eller bruke et kjøremodus som har det ønskede lydbilde:

 • Stille: Prioriterer stillhet. Perfekt for ikke å vekke naboene tidlig på morgenen.
 • Normal: Denne profilen gir deg en eksoslyd som viser tilstedeværelse uten at den er for høy for bruk i vanlig trafikk. Dette er standard lydinnstilling for kjøremodusene; Normal, Glatt, Gjørme og Stein.
 • Sport: Dette lydbildet er høyere og har en mer dynamisk karakter.
 • Baja: Den mest slående eksoslydprofilen både i volum og lydbilde. I Baja modus oppleves systemet helt uten lydbegrensninger - bare ment for bruk i terreng.

Ranger Raptor med twin-turbo 3.0-liter V6 EcoBoost-motor har veiledende pris fra 912 025,- kroner. Fra tidlig i 2023 kan også kunder bestille Ranger Raptor med en 2-liters turbodieselmotor. De første leveringene av disse er forventet sommeren 2023.

Utviklet for å tåle svært tøffe påkjenninger

Neste generasjon Ranger Raptor har et unikt chassis sammenlignet med nye Ranger. En rekke Raptor-spesifikke fester og forsterkinger, som C-stolpen, lasteboksen og reservehjulet, samt unike rammer for støtfangere, støtdempertårn og lignende sørger for at neste generasjon Ranger Raptor kan takle de mest krevende terrengforholdene.

For å kunne kjøre i tøft terreng i høy hastighet har også Fords ingeniører redesignet hjulopphenget på nye Ranger Raptor.

­– Dette gjør at vi kan få maksimalt ut av de nye FOX® Live Valve-demperne. Disse tilpasser seg i sanntid og sørger for ekstremt god karosserikontroll når du er på veien samtidig som de absorberer ujevnhetene uten problemer, sier Ford Perfomance chief programme engineer for Raptor, Dave Burn.

Neste generasjon FOX® 2.5-tommer Live Valve-støtdempere er utstyrt med det aller siste av kontrollteknologier og kan levere Position Sensitive demping. Disse støtdemperne er de mest sofistikerte som har vært brukt på Ranger Raptor. De er fylt opp med Teflon™ tilsatt olje som reduserer friksjonen med rundt 50% sammenlignet med den utgående modellen.

Live Valve-systemet er også knyttet sammen med Ranger Raptors mange kjøremodus for å kunne levere enda bedre komfort – om du kjører på asfaltert vei eller på kjerreveier og i ulendt terreng - både med høy og lav hastighet. I tillegg til å tilpasse demperne til forskjellige kjøremodus, jobber også systemet kontinuerlig i bakgrunnen for at ekstrempickupen hele tiden er forberedt på endrede vei- og føreforhold.

Støtdemperne sørger også for å gi riktig mengde med demping i forskjellige situasjoner. Når du akselerer kraftig strammes de bakre demperne opp for å bidra til bedre kjøretøysstabilitet. FOX® Bottom-Out Control sørger også for maksimal demping i de siste 25% av dempervandringen.

For å takle ekstreme forhold er også Ranger Raptor utstyrt med svært god beskyttelse av bilens understell. Beskyttelsesplaten foran er nesten dobbelt så stor som på neste generasjon Ford Ranger, og består av 2,3 mm tykt høyfast stål. Denne platen i kombinasjon med beskyttelse for motor og drivverk er utviklet for å beskytte nøkkelkomponenter som motor og drivverk ved kjøring i tøft terreng.

Full kontroll i alt slags terreng

For første gang får Ranger Raptor et avansert permanent firehjulstrekksystem med en helt ny elektronisk kontrollert 2-trinns fordelingskasse kombinert med differensialsperre både foran og bak.

For å gjøre nye Ranger Raptor i stand til å håndtere alle typer forhold, om det er plettfri asfalt, gjørmete veier eller snø og is, kommer råtasspickupen med 7 forskjellige kjøremodus og inkluderer et eget Baja-modus hvor bilens elektroniske systemer justeres for å levere maksimalt i høy hastighet i terreng.

De forskjellige kjøremodusene påvirker både motor, girkassen - når ABS slår inn - stabilitetskontroll, den aktive eksosventilaktiveringen, styring og gassrespons. I tillegg endres også visningen på det heldigitale instrumentpanelet og den midtstilte berøringsskjermen – både når det gjelder kjøretøyinformasjon, måleinstrumenter og fargetema etter det valgte kjøremoduset.

På veien

 • Normal – Utviklet for komfort og drivstoffeffektivitet
 • Sport – Mer respons for aktiv kjøring på vanlig vei
 • Glatt – Tryggere kjøring når underlaget er glatt eller ujevnt

I terreng

 • Steinete – for optimal kontroll i veldig lav hastighet på steinete og veldig ujevnt underlag
 • Sand – Optimaliserer girskiftene og kraftfordelingen for best mulig fremdrift i sand eller dyp snø
 • Gjørme/hjulspor – for maksimalt grep ved igangkjøring og kjøring på løse underlag
 • Baja – setter alle systemene i angrepsposisjon for høy hastighet i tøft terreng

Neste generasjon Ranger Raptor kommer også med Trail Control™, en cruisekontroll for kjøring i terreng. Sjåføren velger en hastighet under 32 km/t og bilen regulerer selv akselerasjon og bremsing, mens sjåføren kan konsentrere seg om å styre bilen gjennom vanskelig terreng.

Tøff og iøynefallende

For å matche de ekstreme kvalitetene til Ranger Raptor har den fått et helt nytt eksteriør som bygger videre på det dristige og tøffe designet til neste generasjon Ranger. Mens de utvidede hjulbuene og frontlysdesignet understreker pickupens bredde, gir Ford-grillen og den røffe støtfangeren mer visuelle muskler.

Kundene kan velge mellom 7 eksteriørfarger som inkluderer Raptor-unike fargene Code Orange eller Conquer Grey. For enda mer visuell synlighet tilbyr også Ford Ranger Raptor dekaler som gir ekstrempickupen en enda mer racing-inspirert karakter.

Med matrix LED-hovedlys gir også nye Ranger Raptor bedre lys enn noensinne. Den kommer med prediktive kurvelys, blendingsfrie fjernlys og autodynamisk nivåregulering som sikrer optimal sikt.

De råe 17 tommers aluminiumsfelgene blir levert med Raptor-eksklusive all-terrain dekk. Funksjonelle ventiler og tøffe sidetrinn i støpt aluminium bidrar både til det tøffe utseendet og gjør Performance-pickupen mer funksjonell. Bak sørger LED-baklyktene for den samme lyssignaturen som den har foran, samtidig som støtfangeren bak i Precision Grey - med stigtrinn og hengerfeste - er plassert høyt for ikke å redusere ekstrempickupens avgangsvinkel ved kjøring i ulendt underlag.

Jagerflyinspirert med høy premiumfølelse

Inni bilen er nye Raptor Ranger utstyrt med jagerflyinspirerte sportsseter for maksimal komfort og støtte ved kjøring i høy fart på svingete veier. Fargedetaljene i Code Orange på sømmer, seter og instrumentpanelet forsterkes av Ranger Raptors stemningsbelysning og gjør at hele interiøret får en gyllen glød. Et oppvarmet Premium sportsratt i skinn med rattgir i støpt magnesium gjør den sporty følelsen i kupeen komplett.

Et 12,4 tommers heldigitalt instrumentpanel og en 12 tommers berøringsskjerm i midtkonsollen sørger for at sjåfør og passasjer får full tilgang til det nyeste av digital teknologi. Med Fords nye generasjon SYNC 4 infotainmentsystem leveres trådløs Apple CarPlay og Android Auto ™-tilkobling for mobiltelefonen. Et B&O® lydanlegg med hele 10 høyttalere sørger for svært bra lyd i nye Ranger Raptor.

Raptor- en del av Ford Performance-familien

Ford Performance skal fra 15. – 20. november demonstrere Raptors ekstreme terrengegenskaper ved å delta i ørkenrallyen Baja 1000. Rallyløpet har også spilt en viktig rolle I utviklingen av Ranger Raptor og har gitt navn til en av kjøremodusene bilen kommer med.

Raptor-navnet stammer opprinnelig fra Nord-Amerika hvor Ford har utviklet høyytelses-pickuper og nyttekjøretøy siden den første generasjon F-150 SVT Raptor, som var optimalisert for høy hastighet i terreng. Nylig annonserte Ford Performance også en Bronco Raptor SUV og Limited Edition Bronco DR “desert racer” i Nord-Amerika.

Med den forrige generasjonen Ranger Raptor utvidet Ford Performance Raptor-begrepet til flere globale markeder i 2018, noe som markerte det ikoniske navnets ankomst i Europa.

Se video her:


Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 35.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 54.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 8 er heleide anlegg og 6 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

All informasjon i denne pressemeldingen er gjeldende for det tidspunktet den er publisert på. Informasjonen kan, i likhet med spesifikasjoner og funksjoner i pressemeldingen, endres over tid, og variere fra marked til marked. Ford Motor Norge forplikter seg ikke til å oppdatere denne type utsagn i den enkelte pressemelding.


Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no