Gå videre til innhold
Ford med stor e-sportsatsing i Europa

Pressemelding -

Ford med stor e-sportsatsing i Europa

Hver dag setter millioner av mennesker over hele verden seg ned bak rattet på en virtuell Ford og konkurrerer på nett. Nå skal Ford finne de beste gamerne og sette sammen egne team for bilspill i flere land i Europa.

- Hos Ford har vi en racing-arv de aller fleste bare kan drømme om, og nå er det på tide å bruke denne kunnskapen. En ny generasjon vokser opp med virtuell racing, og vi ønsker å inspirere dem til å teste våre Ford Performance-biler, sier vice president for Marketing, Sales and Services i Ford Europa, Roelant de Waard.

Gamescom er Europas viktigste messe for dataspillindustrien. Her vil Ford rekruttere egne landslag, såkalte Fordzilla-teams, for Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia. De setter også sammen et e-sportslag for hele Europa, med en stjernegamer fra hvert av landene.

E-sport er milliardindustri

I 2019 er det forventet at det internasjonale e-sport-markedet skal omsette for 1,1 milliarder dollar. Dette er en oppgang på hele 26,7% fra i fjor.

Mer enn 458 millioner mennesker er engasjert i e-sport. Mens litt under halvparten av disse (201 millioner) er ekte e-sport-entusiaster, liker resten å se på e-sport mer sporadisk.

- Forskjellen mellom den virkelige og virtuelle verden er i ferd med å bli visket ut. Gaming er nå en del av kulturen vår. De beste gamerne utfordrer profesjonelle racingsjåfører i det virkelige liv. Samtidig blir mange av våre daglige aktiviteter «gamifisert» - enten vi samler poeng i en app for å få en gratis kaffe eller ved bruk av trenings- og fitnessapper. Ved å forstå gamingkulturen kan vi bedre forutse hvordan fremtidens reise vil se ut, sier director for Design i Ford Europa, Amko Leenarts. 

Ford første bilprodusent med stand på spillmesse

I 2017 ble Ford den første bilprodusenten som hadde stand på Gamescom-messen. Hit kommer mer enn 1000 utstillere og hundretusener besøkende hvert år. I fjor ble også den nye ekstrempickupen Ford Ranger Raptor presentert på messen.

Fordzilla-teamene skal blant annet konkurrere i det prisvinnende bilspillet Forza Motorsport 7. Flere millioner spillere over hele verden spiller dette hver måned, og mer enn en million av gamerne velger Ford-kjøretøy.

- Vi er veldig fornøyd med at Forza Motorsport fremdeles blir foretrukket av store merker som Ford. Vi har sett en kraftig økning i antall gamere som ønsker å konkurrere eller se på e-sport. Da er det flott å få inn en langsiktig partner som Ford Motor Company. Det gir enda flere muligheten til å delta, sier Justin Osmer, Senior Manager of Partnership Development hos Turn 10 Studios, som står bak Forza Motorsport.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 196 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.51.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 65.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 23 produksjonsenheter (hvorav 17 er heleide eller konsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no