Gå videre til innhold
​Utviklet ny virtuell racerbil sammen med 225 000 gamere

Pressemelding -

​Utviklet ny virtuell racerbil sammen med 225 000 gamere

For første gang har en bilprodusent gått sammen med gamere fra hele Europa om å designe den ultimate, virtuelle drømmeracerbilen for de som elsker bilspill. Ford Team Fordzilla P1-konseptet ble presentert på verdens største spillmesse, Gamescom.

I løpet av året har Ford annonsert at de skal bygge en fullskalamodell av konseptbilen. Dette er et ledd i den kontinuerlige prosessen hvor Ford utforsker design i det digitale rom og lærer hvordan dette kan brukes på virkelige konseptmodeller.

- Team Fordzilla P1-konseptet har vært et helt utrolig spennende prosjekt for våre designere. Her har de virkelig fått slippe løs alt de har av kreativitet. Vi håper nå at gamerne er like fornøyde med sluttresultatet som det vi er, sier designdirektør i Ford Europa, Amko Leenarts.

225 000 gamere deltok i prosessen

Prosjektet startet med at gamere via Twitter kom med sine innspill på blant annet sitteposisjon, cockpitstil og drivlinje. Deretter utviklet Fords designere sine tolkninger av innspillene. Til slutt endte det opp med to ulike design før gamere fra hele Europa stemte frem en vinner. Gjennom hele prosessen har nærmere 225 000 europeiske gamere deltatt i forskjellige avstemminger.

Den virtuelle drømmeracerbilen ble kåret med hele 83,8 % av stemmene og er designet av Fords eksteriørdesigner Arturo Ariño, Blant annet kan karosseriet forandres. Det kan for eksempel være langt og slankt for de høye hastighetene på rettstrekkene på Le Mans eller kortere for de krappe svingene i Le Mans.

– En fryd for øyet og topp å kjøre

- P1-prosjektet tok meg tilbake til utgangspunktet for at jeg ble bildesigner. Da var målet å designe noe helt nytt som aldri hadde blitt sett før og som flyttet grenser. Dette er en bil som er en fryd for øyet, og den vil også være helt topp for gamere å kjøre, sier Arturo Ariño

Ford har allerede hintet om at de er i diskusjoner med store spillutviklere om å få introdusert konseptmodellen i et populært bilspill i 2021.

Blant dem som har vært tettest involvert i utformingen av bilen i «Team Fordzilla P1»-prosjektet er kapteinene for Fords fem Fordzilla E-sportslag fra Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia. 

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 58.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide anlegg og 7 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no