Gå videre til innhold
1000 ungdommer har nå gjennomført Fords gratis kjørekurs

Pressemelding -

1000 ungdommer har nå gjennomført Fords gratis kjørekurs

Mer enn 400 ungdommer trosset i helgen regnet for å gjennomføre Fords gratis kjørekurs Ford Driving Skills for Life på Rudskogen. Nå har i alt mer enn 1000 norske unge sjåfører deltatt på det internasjonale kjøreopplæringsprogrammet.

- Vi er kjempefornøyd med at så mange unge sjåfører valgte å tilbringe helgen sin sammen med oss. Her har de blitt utfordret bak rattet i en rekke forskjellige øvelser, og gjennomført alt fra fremprovoserte skrenser til å prøve promilledrakter som simulerer rus. Vi håper alle dro fra Rudskogen fornøyde og litt tryggere sjåfører, sier informasjonsdirektør i Ford Motor Norge, Anne Sønsteby,

Kjøreprogrammet ble utviklet av Ford Motor Company i samarbeid med amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter for 16 år siden. Målet var å bidra til å gjøre noe med de unge sjåførenes overrepresentasjon på ulykkesstatistikken. I dag har mer enn én million unge sjåfører i 41 land gjennomført Ford Driving Skills for Life. Kurset inkluderer bevertning og er kostnadsfritt for deltagerne.

Unge overrepresentert i trafikkulykker

For tredje året på rad ble det populære tiltaket arrangert i Norge. I alt har mer enn 1000 norske ungdommer med førerkort i aldersgruppen 18-26 år nå gjennomført kurset.

I fjor omkom 17 unge mennesker i aldersgruppen 18-26 år i trafikken. 94 ble meget alvorlig eller alvorlig skadd i trafikkulykker, ifølge tall fra Statistisk Sentralbyrå. En gjennomgang fra If viser at det er hele 2,5 ganger større risiko for at personer under 21 år blir innblandet i en trafikkulykke enn personer over 25 år.

Fylkeskommunalt tiltak: Unikt kurs med latter og læring

Sammen med det fylkeskommunale trafikksikkerhetstiltaket Nullvisjon Agder, satte Bay Auto opp en gratis buss som fraktet 20 ungdommer den lange veien fra Kristiansand til Rudskogen for å delta på kurset.

- Dette kjørekurset er helt unikt i norsk sammenheng. Her blir de unge utfordret og gitt en rekke aha-opplevelser bak rattet. Det er lærerikt samtidig som det er mye smil og latter. Vi setter garantert opp en buss fra Agder neste år også for å gjøre ungdommen i vår region til tryggere sjåfører, sier regionsleder for Nullvisjonen Agder, Tom Erik Dønnestad.

De er eid av Vest-Agder fylkeskommune og omfatter hele 14 kommuner i fylket.

- Unge trenger en liten «reality check»

Ambassadør for Ford Driving Skills For Life, Jonny Grimestad, som selv ble lam i en trafikkulykke som 20-åring, fortalte om sine erfaringer til de unge sjåførene.

- Jeg tror mange unge trenger en liten «reality check» for å innse at de ikke er udødelig. Da jeg hørte om Fords gratis kjørekurs tenkte jeg at dette kan være den lille påminnelsen som gjør at ferske sjåfører tar smartere avgjørelser i trafikken. En ulykke kan skje når som helst, og det skjer på sekunder. Konsekvensene av en ulykke kan forandre hele livet ditt, advarer Grimestad.

Fornøyde arrangører: Ford Motor Norges informasjonsdirektør, Anne Sønsteby, var storfornøyd med oppmøte på årets Ford Driving Skills for Life. Foran henne er ambassadør for Ford DSFL Jonny Grimestad. Til høyre står sjefinstruktør Christian Lauenborg. Fra venstre: Kenneth Rombo Oddaker og Thomas Aaler fra samarbeidspartner, forsikringsselskapet If.


Får erfare, ikke bare høre om dem

Ford Motor Norge arrangerer kurset sammen med forsikringsselskapet If og Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund.

- Dette programmet er viktig fordi de unge sjåførene - sammen med proffe instruktører - får erfare hvorfor det kan være livsfarlig å kjøre i ruspåvirket tilstand, kjøre for fort, fikle med mobiltelefonen eller ikke ta hensyn til syklister i veibanen. Vi i Ford tror kurset bidrar til å bedre trafikksikkerheten for denne utsatte gruppen, sier Fords informasjonsdirektør, Anne Sønsteby.

For de som ikke hadde anledning til å delta på opplæringsprogrammet tilbys deler av Ford Driving Skills for Life som et web-basert opplæringsprogram her www.dsfl.no.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 194 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.50.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 64.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 20 produksjonsenheter (hvorav 13 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Tilbake på ulykkesstedet for å lære unge sjåfører om trafikksikkerhet

Tilbake på ulykkesstedet for å lære unge sjåfører om trafikksikkerhet

For 13 år siden ble Jonny Grimestad alvorlig skadet og lam etter en bilulykke utenfor Rakkestad. I midten av oktober er han tilbake i området – denne gangen for å lære unge sjåfører at de ikke er udødelige i trafikken.
«En mann i 20-årene ble fredag morgen fløyet i luftambulanse til Ullevål universitetssykehus med alvorlige skader etter en utforkjøring på riksvei 124 sør for Eidsberg i Østfold»

Inviterer unge Agder-sjåfører til gratis kjørekurs på Rudskogen

Inviterer unge Agder-sjåfører til gratis kjørekurs på Rudskogen

Sammen med det fylkeskommunale trafikksikkerhetstiltaket Nullvisjon Agder spanderer Bay Auto gratis transport til kjørekurs for unge sjåfører mellom 18 og 26 år på Rudskogen Motorsenter. Dette foregår den tredje helgen i oktober.
For tredje år på rad gjennomføres Ford Driving skills for Life på Rudskogen Motorsenter 19. oktober. Mer enn 700 unge har så langt gjennomført det populære trafikksikk

Ford bruker gamere for å få unge til å forstå faren med kjøring i påvirket tilstand

Ford bruker gamere for å få unge til å forstå faren med kjøring i påvirket tilstand

Fords eget e-sportslag tar nå i bruk tre spesialdrakter som simulerer effekten av å kjøre bil med promille, i bakrus eller når du er veldig trøtt - i en ny video. Målet er å få unge mennesker til å melde seg på det internasjonale kjøreprogrammet, Ford Driving Skills for Life (DSFL), hvor draktene brukes i opplæringen. 
Mer enn 1000 ungdommer mellom 18 og 26 år i Norge har gjennomført Driving Sk

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no