Gå videre til innhold
Ford kurser unge sjåfører for å bedre forståelsen mellom syklister og bilister

Pressemelding -

Ford kurser unge sjåfører for å bedre forståelsen mellom syklister og bilister

I fjor døde åtte syklister og 385 ble skadd i trafikken i Norge. Som en del av sitt gratis kjørekurs for unge sjåfører - tilbyr Ford Driving Skills For Life opplæring av unge sjåfører for å bedre samhandlingen mellom bilister og syklister.

Fremdeles er trafikkulykker den største dødsårsaken blant unge mennesker i Europa. Med 250 millioner syklister på europeiske veier har antallet dødsfall i denne trafikantgruppen økt de siste årene.

- Som et ledd i vår store kampanje «Share the Road», som skal bedre forholdet mellom bilister og syklister, vil det være en del av det gratis kjørekurset vi tilbyr ungdommer - mellom 18-26 år - på Rudskogen Motorsenter 19. og 20. oktober, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Ved hjelp av toppmoderne teknologi vil de unge og ofte uerfarne sjåførene her få merke på kroppen hvordan en hensynsløs bilist oppleves fra sykkelsetet og hvordan irriterende syklister som tar hele veien oppleves fra en bilist sitt ståsted.

Ifølge foreløpige tall fra Statistisk Sentralbyrå hadde det ved utgangen av juli i år omkommet tre syklister eller passasjerer på en sykkel. 126 har blitt skadet.

VR-opplevelse gir deg både syklistens og bilistens perspektiv

For å øke forståelsen for syklister blant bilister og motsatt, har Ford utviklet den banebrytende VR-opplevelsen (virtuell virkelighet) «WheelSwap».

Med «WheelSwap» får bilisten selv oppleve hvor skremmende det oppleves fra sykkelsetet når bilistene legger seg inn for tett foran syklisten eller åpner bildøren uten å sjekke om det er syklister på vei.

Er du syklist kan du også oppleve hvordan det er å være bilist når syklister kjører på rødt lys, kjører ned enveiskjørte gater eller foretar uventede retningsforandringer. 

Må venne seg til å dele veien med syklistene

- Mange norske byer ønsker økt bruk av sykkel som et supplement til bilen. Det er bra for den enkeltes helse og for miljøet. Samtidig vet vi at sykler i veibanen oppleves som utfordrende for mange bilførere, og da spesielt de minst erfarne.Vi er derfor glad for å tilby dette kursopplegget som en del av Ford Driving Skills For Life, for å øke forståelsen mellom de to trafikantgruppene, sier informasjonsansvarlig i Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL), Jan Harry Svendsen.

Sammen med If Forsikring samarbeider de med Ford Motor Norge om å arrangere det gratis kjørekurset for unge sjåfører.

9 av 10 ville endre sin adferd

En studie av 1200 personer i 5 europeiske land som har prøvd «WheelSwap» viser at hele 91 % ønsket å endre sin adferd i trafikken. Hele 70% av de spurte oppga også at de fikk større empati med de som benyttet et annet transportmiddel.

Kjørekurset er viktig for trafikksikkerheten i aldersgruppen

Det internasjonale kjøreopplæringsprogrammet Ford Driving Skills for Life skal i år arrangeres på Rudskogen for 3. året på rad. Nærmere 700 norske unge sjåfører har allerede gjennomført kurset. I løpet av fire timer skal ungdommen med god hjelp av profesjonelle instruktører, prøve seg både med promilledrakter og oppleve hvordan det er å utføre oppgaver i ruspåvirket tilstand kjennes. 

Ungdommene kjører bil samtidig som de bruker mobiltelefonen for å forstå hvor uoppmerksomme de blir av dette. I tillegg får de prøve seg bak rattet og blir utfordret i flere farts- og bremseøvelser. De får også trene på å rette opp en bil som har fått skrens – noe som er viktig lærdom i forhold til tilsvarende situasjoner på norske vinterveier.

- Ford Driving Skills for Life er viktig fordi de unge sjåførene får kjenne på kroppen hvordan en nødbrems oppleves, hvor ille det kan gå når de blir distrahert under bilkjøring og ikke minst hvordan rus påvirker kroppen - og også bilkjøringen. Dette tror vi i Ford er et viktig ledd for å bedre trafikksikkerheten for denne utsatte gruppen, sier Fords administrerende direktør, Per Gunnar Berg.

I år vil hele 8000 unge sjåfører i 13 europeiske land gjennomføre Ford Driving Skills For Life.

Det er også opprettet en egen hjemmeside hvor deler av programmet kan gjennomføres digitalt. Det består av videoer, spørsmål og øvelser som kan utføres i praksis.


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 194 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.50.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 64.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 20 produksjonsenheter (hvorav 13 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Tilbake på ulykkesstedet for å lære unge sjåfører om trafikksikkerhet

Tilbake på ulykkesstedet for å lære unge sjåfører om trafikksikkerhet

For 13 år siden ble Jonny Grimestad alvorlig skadet og lam etter en bilulykke utenfor Rakkestad. I midten av oktober er han tilbake i området – denne gangen for å lære unge sjåfører at de ikke er udødelige i trafikken.
«En mann i 20-årene ble fredag morgen fløyet i luftambulanse til Ullevål universitetssykehus med alvorlige skader etter en utforkjøring på riksvei 124 sør for Eidsberg i Østfold»

Inviterer unge Agder-sjåfører til gratis kjørekurs på Rudskogen

Inviterer unge Agder-sjåfører til gratis kjørekurs på Rudskogen

Sammen med det fylkeskommunale trafikksikkerhetstiltaket Nullvisjon Agder spanderer Bay Auto gratis transport til kjørekurs for unge sjåfører mellom 18 og 26 år på Rudskogen Motorsenter. Dette foregår den tredje helgen i oktober.
For tredje år på rad gjennomføres Ford Driving skills for Life på Rudskogen Motorsenter 19. oktober. Mer enn 700 unge har så langt gjennomført det populære trafikksikk

Ford bruker gamere for å få unge til å forstå faren med kjøring i påvirket tilstand

Ford bruker gamere for å få unge til å forstå faren med kjøring i påvirket tilstand

Fords eget e-sportslag tar nå i bruk tre spesialdrakter som simulerer effekten av å kjøre bil med promille, i bakrus eller når du er veldig trøtt - i en ny video. Målet er å få unge mennesker til å melde seg på det internasjonale kjøreprogrammet, Ford Driving Skills for Life (DSFL), hvor draktene brukes i opplæringen. 
Mer enn 1000 ungdommer mellom 18 og 26 år i Norge har gjennomført Driving Sk

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no