Gå videre til innhold
Inviterer unge Agder-sjåfører til gratis kjørekurs på Rudskogen

Pressemelding -

Inviterer unge Agder-sjåfører til gratis kjørekurs på Rudskogen

Sammen med det fylkeskommunale trafikksikkerhetstiltaket Nullvisjon Agder spanderer Bay Auto gratis transport til kjørekurs for unge sjåfører mellom 18 og 26 år på Rudskogen Motorsenter. Dette foregår den tredje helgen i oktober.

For tredje år på rad gjennomføres Ford Driving skills for Life på Rudskogen Motorsenter 19. oktober. Mer enn 700 unge har så langt gjennomført det populære trafikksikkerhetstiltaket.

Har et mål om null skadde og drepte i regionen

Nå ønsker Bay Auto sammen med Nullvisjon Agder å gjøre det mulig for flere Agder-ungdommer mellom 18 og 26 år med førerkort å delta på kurset.

Den 19. oktober setter de derfor opp en gratis buss fra Bay Auto til Rudskogen Motorsenter klokken åtte om morgenen med retur samme kveld.

Vil du bli med oss til Rudskogen? MELD DEG PÅ HER

- Vår visjon er at det skal være null skadde og drepte i trafikken i vår region. Ford Driving Skills for Life er et kurs hvor de unge får viktig kunnskap som forhåpentligvis gjør dem til tryggere og bedre sjåfører. Vi tror også at kurset treffer bra i denne målgruppen fordi det både er lærerikt og morsomt å delta på, sier regionsleder for Nullvisjonen Agder, Tom Erik Dønnestad.

Nullvisjonen Agder-tiltakene er eid av Vest-Agder fylkeskommune og omfatter hele 14 kommuner i fylket.

Glade og stolte av samarbeidet med Nullvisjon Agder

- Vi er glade og stolte over samarbeidet vi har fått til med Nullvisjonen Agder. Vi håper å få med oss 20 - 25 unge sjåfører fra vår region til en lærerik og morsom dag på Rudskogen. Fra tidligere år vet vi at dette er et kurs som utgjør en positiv forskjell for de unge, sier daglig leder i Bay Auto, Atle Myhrstad.

I fjor omkom 17 unge mennesker i aldersgruppen 18-26 år i trafikken. 88 ble meget alvorlig eller alvorlig skadd i trafikkulykker, ifølge tall fra Statistisk Sentralbyrå.

En gjennomgang If har foretatt viser at det er hele 2,5 ganger større risiko for at personer under 21 år blir innblandet i en trafikkulykke enn personer over 25 år.

Ford Driving Skills for Life gjennomføres i samarbeid med Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund og forsikringsselskapet If.

Prøver promilledrakter, mobilteksting og nødbrems

I løpet av fire timer på Rudskogen skal ungdommen med god hjelp av profesjonelle instruktører få prøve seg med promilledrakter og oppleve hvordan det er å utføre oppgaver i ruspåvirket tilstand.

Ungdommene kjører bil samtidig som de bruker mobiltelefonen for å forstå hvor uoppmerksomme de blir. I tillegg blir de utfordret i flere farts- og bremseøvelser.

Det blir også servert gratis lunsj på Rudskogen.

- Dette gir garantert de unge sjåførene mange a-ha opplevelser som gjør dem tryggere i trafikken. Kurset er i ferd med å bli fylt opp så her er det bare å melde seg på raskt for å være sikret en plass, sier daglig leder i Bay Auto,  Atle Myhrstad.

For påmelding og mer informasjon:

Inge Rosenvold 

E-post: Inge.rosenvold@bayauto.no

Mobil: 911 77 260

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 194 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.50.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 64.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 20 produksjonsenheter (hvorav 13 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no