Gå videre til innhold
Ford viser ny Galaxy; Luksuriøs 7-seter med mer komfort og praktiske egenskaper

Pressemelding -

Ford viser ny Galaxy; Luksuriøs 7-seter med mer komfort og praktiske egenskaper

Vel overstått påske!. Denne pressemeldingen gikk ut Skjærtorsdag grunnet europeisk sperrefrist, men siden mange var på påskeferie, sender vi pressemeldingen ut på nytt.                                  ----------------------------------------------

Ford avduket i dag en ny Galaxy-generasjon, en rommelig, raffinert og teknisk avansert flerbruksbil med rikelig plass til 7 personer.

Med utgangspunkt i selskapets nyeste globale formspråk tilbyr nye Galaxy plass til 7 fullvoksne personer, der man med enkle håndgrep kan legge ned setene og velge mellom plass til personer eller bagasje.

Nye Galaxy har også førerassistanseteknologier både for by- og landeveiskjøring som inkluderer:

Intelligent hastighetsbegrensersom overvåker fartsgrensene ved å avlese trafikkskilt og tilpasse bilens hastighet til gjeldende fartsgrense. Dermed kan sjåføren slappe mer av bak rattet uten risiko for fartsbøter.

Antikollisjonsassistent med fotgjengeroppdagelse, som både vil kunne hindre påkjørsel av fotgjengere og redusere alvorlighetsgraden av et sammenstøt dersom det skulle inntreffe.

Blendingsfrie frontlykter med adaptive LED-lys som oppdager møtende trafikk og reduserer lys som kan blende samtidig som andre deler av veien gis optimal belysning

Galaxy har også fått forbedret styreegenskapene med blant annet Ford Adaptiv Styring, som justerer rattutvekslingen i forhold til bilens hastighet for å optimalisere manøvrering og presisjon.

- Familier over hele Europa har vokst opp med Galaxys førsteklasses komfort og sikkerhet, sier markedsdirektør Geir Haugaard hos den norske Ford-importøren. - Den nye modellen forsterker disse kvalitetene med forbedrede dynamiske egenskaper, drivstoffeffektivitet og nyttige innovasjoner.

Fleksibilitet for familiebruk

Med et kontrollpanel i bagasjerommet kan alle setene i andre- og tredje seterad enkelt legges ned flatt ved å trykke på en knapp for å maksimere plass til passasjerer og bagasje. Samtidig kan man for første gang i denne klassen også heve setene i 3. seterad kun ved å trykke på en knapp.

Interiørplassen er også optimalisert og de to bakerste seteradene har fått 10 mm. mer takhøyde, og med opptil 40 mm. mer takhøyde enn de viktigste konkurrentene.

En annen nyhet er multifunksjonelle seter med massasjefunksjon som reduserer stive og ømme muskler etter langkjøring. De 8-veis elektrisk regulerbare forsetene med 11 oppblåsbare puter er utviklet i samarbeid med medisinsk ekspertise og byr på både oppvarming og kjøling av setene. For første gang kan Galaxy også leveres med 4-veis elektrisk regulering av rattstammen og oppvarmet ratt.

Mykere og stillere kjøring

Fords hjuloppheng og fjæring har de egenskapene som er nødvendig for en høy grad av komfort samtidig som sideveis stivhet sørger for forbedret styring og kjøreegenskaper. Galaxy kan også leveres med adaptivt understell for optimal kjørekomfort og kjøreegenskaper.

I nye Galaxy benyttes også mer lyddempende materialer i understell, hjulkasser og for- og bakdører som bidrar til et mer lydskjermet interiør.

Smarte teknologier

Også, parkering kan gjøres enklere med nye Galaxy:

Parkeringsassistenten kan oppdage en ledig plass og rygge bilen inn ved siden av en annen bil - eller foreta en lukeparkering uten at sjåføren behøver å røre rattet

Utkjøringsassistanse hjelper sjåføren til også å forlate en parkeringsplass uten å røre rattet.

Varsling av kryssende trafikk advarer sjåføren dersom det er fare for at en bil skal krysse bak egen bil ved utkjøring fra en parkeringsplass

Frontkamera med 180-graders visning forbedrer sjåførens sikt når det kjøres ut av en parkeringsplass eller inn i et kryss, og bildet vises på en 8-tommers berøringsskjerm i midtkonsollen.

Ford SYNC 2 med stemmestyring sørger for at sjåføren kan betjene telefon, klimaanlegg og underholdning med enkle stemmekommandoer på engelsk. SYNC 2 har også Nødhjelpassistanse, der bilen automatisk ringer opp den lokale redningstjenesten - på korrekt språk for landet der bilen befinner seg - dersom den involveres i en alvorlig trafikkulykke.

Nå kan også Galaxys bakluke åpnes ved kun å bevege foten under den bakre støtfangeren. 

Ytterligere førerassistanseteknologier inkluderer blant annet Ford Dynamiseke LED blendingsfrie frontlyket, Antikollisjonsassistent med fotgjengeroppdagelse, Blindsoneinformasjonssystem, Trafikkskiltgjenkjenning, Filskiftevarsling, Filskifteassistanse, Adaptiv Cruisekontroll og Føreroppmerksomhetsovervåkning

Dynamiske egenskaper

Nye Galaxy er også blant de første modellene med Fords Adaptive styringsteknologi, som vil gjøre 7-seteren enklere å manøvrere i trange bygater og med større presisjon når hastigheten øker. Lanseringen av elektronisk assistert styring inkluderer også reduksjon av uønskede reaksjoner og vibrasjoner i rattet ved kraftig akselerasjon.

Galaxy vil bli tilgjengelig med Fords nye 2.0-liters TDCi Bi-turbo dieselmotor med en effekt på 210 HK og et reaksjonsvillig dreiemoment på hele 450 Nm fra 2.000 o/min.

Den kraftige dieselmotoren byr på egenskaper som på de bensindrevne EcoBoost-motorene. Små motorer gir bedre drivstoffeffektivitet og utslipp, samtidig som avanserte teknologier sørger for å gi ønsket motoreffekt, sier Fords markedsdirektør. - Sekvensiell biturboteknologi leverer de ytelsene dagens kunder krever, og sørger for at turboforsinkelse hører historien til.

Fords forbedrede 2,0-liters TDCi dieselmotor med turbolading leveres i tre versjoner, med effekt på henholdsvis 120, 150 og 180 hestekrefter.

Bensinmotorene inkluderer Fords nye og drivstoffeffektive 1.5-liters og 2.0-liters EcoBoost-motorer med henholdsvis 160 og 240 HK. Hele Galaxys motorprogram innfrir Euro VI utslippsstandarder med virkemidler som regenerativ lading og Auto-Start-Stop som automatisk stenger av motoren når den står stille i trafikken.

Forbedret aktiv og passiv sikkerhet

Nye Galaxy leveres for første gang med sidekollisjonsputer for 2. seterad i tillegg til kollisjonsgardiner for 2.- og 3. seterad.

Bilens stabilitet er også sikret gjennom kurvekontroll og krengningskontroll ved justering av motorens dreiemoment og bilens bremser. Fotgjengersikkerhet er ytterligere forbedret med skjulte vindusviskere som hindrer hodeskader ved et eventuelt sammenstøt.

Sofistikert design

Galaxy har fått et tidsriktig og sofistikert utseende der funksjon er kombinert med estetikk.

Et eksempel er de tynne vindusstolpene som både optimaliserer sikten ut av bilen og fremhever den visuelle virkningen av store vindusflater.

Galaxy har et moderne interiør, hvor midtkonsoll og dashbord er forbundet med dørene. Inntrykket av det åpne og luftige interiøret forsterkes av et panoramatak i glass.

Det tradisjonelle instrumentpanelet kan skiftes ut med en 10-tommers skjerm med analogt speedometer og turteller vinklet mot sjåføren. Brukerne kan også skreddersy skjerminnstillingene med 3D-grafikk for en interaktiv opplevelse og automatisk justering av lysstyrken tilpasset lyset fra omgivelsene.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

En frisk pust for allergikere. Nye Ford Mondeo filtrerer vekk nesten all forurensning, pollen og lukt

En frisk pust for allergikere. Nye Ford Mondeo filtrerer vekk nesten all forurensning, pollen og lukt

Ifølge ekspertene kan det å kjøre med allergireaksjoner ha alvorlige konsekvenser for sikkerheten. Nysing, kløende øyne og hosting kan føre til at for eksempel personer med høysnue har tre ganger så stor sannsynlighet for å bli utsatt for en trafikkulykke. *Ford introduserer nå et nytt luftfilter som blokkerer inntil 99% pollen og nitrogendioksid – en vanlig årsak til astma.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no