Gå videre til innhold
Reis på 1. klasse med nye Ford Galaxy. Nå også med AWD og en startpris fra kr. 451.000

Pressemelding -

Reis på 1. klasse med nye Ford Galaxy. Nå også med AWD og en startpris fra kr. 451.000

Nye Ford Galaxy er den romsligste personbilen fra Ford og med avansert utstyr som blendingsfrie LED-frontlys, AWD og praktiske detaljer som elektrisk heve- og nedfellbare seter i 3. seterad - er den en ideell familiebil for de som er opptatt av sikkerhet og høy komfort – både til hverdagskjøring og langturer.

Fords intelligente AWD leverer forbedret veigrep og fremkommelighet ved å kontinuerlig overvåke og sende kraft til hjulene som har mest grep, og sikrer tryggere kjøreegenskaper, spesielt ved krevende norske kjøreforhold. Det intelligente AWD-systemet bidrar også til bedret drivstoffeffektivitet og lavere CO2-utslipp.

Nye Galaxy starter på 451.000,- for en 2.0 TDCi med 120 HK. Grunnutgaven Trend vil ha et høyt nivå av standardutstyr og vi kan blant annet nevne; automatisk klimaanlegg med to temperatursoner, 7 seter, der de to bakerste seteradene kan felles ned til et flatt gulv, DAB+ radio/CD med SYNC, utvidet Active City Stop med fotgjengeroppdagelse, nøkkelfri start, cruisekontroll, trafikkskiltgjenkjenning, oppvarmet frontrute, elektrisk betjente, innfellbare sidespeil i bilens farge, takrails, bakkestartassistanse, elektronisk parkbrems og takkonsoll i full lengde med oppbevaringsplass og «barnepass»-speil.

Prisspranget fra Trend til Titanium blir kr 14.000 og Titanium har følgende standardutstyr over Trend; 17’’ 20 eikers aluminiumsfelger, automatisk klimaanlegg med tre temperatursoner, LED kjørelys, DAB+ radio/CD med SYNC 2 (8’’ skjerm), 10.1’’ instrumentdisplay i farger, lyddempende vinduer på fører- og passasjerside, filskifteassistanse med filskiftevarsler, føreroppmerksomhetsovervåkning og automatisk nær- og fjernlys.

Nye Galaxy tilbyr AWD sammen med 2.0-liters TDCi dieselmotor på 150 og 180 HK sammen med henholdsvis 6-trinns manuell girkasse og 6-trinns PowerShift automatgir. Galaxys motorprogram består også av 120 HK 2.0-liters TDCi-motor og den nye 2.0-liters TDCi Bi-turbo dieselmotor på 210 HK med reaksjonsvillige 450 Nm dreiemoment allerede fra 2.000 o/min.

Den vil også være tilgjengelig med den nye drivstoffeffektive 1.5-liters EcoBoost-bensinmotoren, med en effekt på 160 HK. Alle Galaxy-motorene innfrir Euro VI utslippsstandard og har regenerativ lading, Auto-Start-Stop og aktiv grillukkerteknologi.

Viktige priseksempler er: 2.0 TDCi, 150 HK, Titanium med PowerShift fra 515 000 kr, 2.0 TDCi med 150 HK, Titanium med AWD kr. 540 000,- og 2.0 TDCi, med 180 HK PowerShift, AWD og Titanium utstyrsnivå kr. 585 000,-

Med et eksteriør- og interiørdesign basert på Fords nyeste globale formspråk tilbyr Galaxy plass til syv voksne og en rekke praktiske innovasjoner og avanserte førerassistanseteknologier, som bl.a. inkluderer:

  • Intelligent hastighetsbegrensersom overvåker fartsgrensene og tilpasser bilens hastighet til gjeldende fartsgrense. Dermed kan sjåføren slappe mer av bak rattet med redusert risiko for fartsovertredelser.
  • Antikollisjonsassistent med fotgjengeroppdagelse, som i beste fall vil kunne hindre påkjørsel av fotgjengere, eller redusere alvorlighetsgraden av et eventuelt sammenstøt.
  • Dynamiske og adaptive LED hovedlys, med blendingsfrie fjernlys - oppdager møtende trafikk og reduserer lys som kan blende samtidig som andre deler av veien gis optimal belysning
  • Frontkamera med 180-graders visning forbedrer sjåførens sikt når det kjøres ut av en parkeringsplass eller inn i et kryss, og bildet vises på en 8-tommers skjerm i midtkonsollen

Galaxy har også fått en ytterligere forbedring av Fords anerkjente dynamiske egenskaper med Ford Adaptiv Styring, som justerer rattutvekslingen i henhold til bilens hastighet for å optimalisere manøvrering og styrepresisjon.

- Familier over hele Europa har vokst opp med Galaxys førsteklasses komfort og sikkerhet, så kundene er velkjente med denne Ford-modellens evne til å transportere opptil syv voksne personer med førsteklasses komfort. Nå gir den enda bedre fremkommelighet og mer trygghet med intelligent AWD, fastslår markedsdirektør Geir Haugaard hos den norske Ford-importøren.

Med intelligent AWD kan Galaxy også trekke en tilhenger med totalvekt opptil 2.000 kg

Med nye Galaxy utvider Ford antall modeller med intelligent AWD ytterligere. Fra før er teknologien tilgjengelig på Kuga, nye Mondeo, nye S-MAX, og vil neste år også kunne leveres på SUV-modellen Edge.

# # #

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no