Gå videre til innhold
Ford lanserer to nye nettløsninger for bedre flåtestyring

Pressemelding -

Ford lanserer to nye nettløsninger for bedre flåtestyring

Allerede neste år lanserer Ford to innovative webløsninger for flåtestyring i Norge. Disse skal gjøre jobben enklere og mer effektivt for norske bedriftskunder, enten de kjører nye eller eldre Ford-modeller.

- Mange av flåtekundene våre har i dag et stort press for å levere trygge og effektive tjenester innenfor det lovverket som eksisterer. Når våre kjøretøy er «online» hele tiden, åpner dette for en rekke nye og nettbaserte tjenester som skal hjelpe kundene våre med å få best mulig bruk av sine biler, holde driftskostnadene nede og samtidig ha full oversikt, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Gjennom forretningsenheten Ford Commercial Solutions (FCS) har derfor Ford i første omgang utviklet de to nye flåtestyringsløsningene Ford Telematics og Ford Data Services.

Ford Telematics gir operatørene full oversikt over alle Ford-kjøretøy som er «online» i en egen applikasjon. Ved å bruke informasjonen innhentet fra hvert kjøretøy får de - i et lettfattelig web-brukergrensesnitt - oversikt over hele operasjonen. Operatørene kan foreta justeringer i sanntid for å bedre effektiviteten og sikkerheten til den enkelte sjåfør.

Ford Data Services er en løsning som gir flåtekunder som bruker biladministrasjonsselskapers tilgang til såkalt OEM-kjøretøydata. Med denne kan flåtekunder som ønsker å samarbeide med tredjeparts serviceleverandører eller egne løsninger innenfor samme virksomhet, fortsette med det. Kjøretøydataene blir levert direkte fra kjøretøyet via en lagringssky til kundens interne IT-system - eller et biladministrasjonsselskap.

For mer informasjon om Ford Commercial Solutions: KLIKK HER

Flere flåtestyringsverktøy planlegges

Flåtestyringsverktøyene er bare de to første fra Ford Smart Mobility-enheten FCS. De bygger på Fords eget økosystem for oppkoblede kjøretøy. Begge produktnyhetene er utviklet ved å hente innsikt og erfaring fra mange store flåtekunder innenfor en rekke bransjer, i kombinasjon med Fords ekspertise og kjøretøydata.

Fordi Ford har designet kjøretøyene, teknologien, datasystemene og arkitekturen kan flåtekunder nå få tilgang til det siste av ekspertisen så fort de trenger det, og oppdateringer i det øyeblikket det er tilgjengelig.

Fungerer også sammen med eldre Ford-modeller

Ford har allerede annonsert at de innen 2020 skal tilby «online»-løsninger til alle sine kjøretøy i Europa. Begge de nye og innovative flåtestyringsløsningene er kompatible med de siste modellene av Fords personbiler og nyttekjøretøy. Det fungerer også sammen med alle Ford-modeller om ikke er eldre enn 2012. Dette løses med å benytte en egen Ford-utviklet såkalt PID-enhet som kobles inn i bilen.

Ford Commercial Solutions har allerede etablert et samarbeid med flere telematikkleverandører i Nord-Amerika, som Verizon Connect. Det jobbes nå med å få på plass tilsvarende avtaler i Europa.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no