Gå videre til innhold
​  Ford med premiere på nytt bobilkonsept

Pressemelding -

​ Ford med premiere på nytt bobilkonsept

Ford avduket i helgen sitt nye bobilkonsept Big Nugget på den internasjonale caravanmessen, Caravan Salon, i Düsseldorf i Tyskland.

Med den store, romslige og praktiske Big Nugget får campingbilentusiastene et perfekt feriehjem på hjul.

I samarbeid med campingspesialisten Westfalia har Ford utviklet bobilkonseptet som er bygd på en 2-tonns Transit med høyt tak. Den 6 meter lange bobilen kan by på hele 13 kubikkmeter innendørsplass og har mer enn 2 meter ståhøyde.

Kjøkken, bad, oppholdsområde og soverom for to

Med Big Nugget-konseptet blir all ekstra plass svært godt utnyttet, og bobilen kan by på hele fire klart definerte oppholdsarealer inni bilen.

Foran kan både sjåfør- og passasjersetet snus helt rundt. Det sørger for et åpent og komfortabelt oppholds- og spiseområde.

I midten av bobilen er det et separat baderom, med helintegrert toalett, servant og dusj. Her er det også et praktisk minikjøkken med to gassbluss, en stor vask og et 70-liters kjøleskap.

Helt bak i bilen er soverommet som er utstyrt med en 2 meter lang seng for to voksne personer. Sengen er plassert på tvers i bobilen.

Vurderer bobil basert på 2-tonns Transit for det europeiske markedet

Med Big Nugget-konseptet vurderer Ford muligheten for å introdusere en 2-tonns Transit-basert bobil i det europeiske markedet i tillegg til dagens Transit Custom Nugget.

Ford bestemte seg tidligere i år for å utvide sitt europeiske salg av Transit Custom Nugget til en rekke nye markeder som Østerrike, Belgia, Sveits og Storbritannia. Tidligere har den bare blitt solgt i Tyskland.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 194 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.50.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 64.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 20 produksjonsenheter (hvorav 13 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no