Gå videre til innhold
Lanserer ny Ford-hjemmelader: Kan lade fra 10% til 80% på seks timer

Pressemelding -

Lanserer ny Ford-hjemmelader: Kan lade fra 10% til 80% på seks timer

Med Fords nye hjemmelader kan nye Mustang Mach-E lades opp fra 10% til 80% helt ned i seks timer. I dag presenterte Ford sin Ford Connected hjemmelader i 14 markeder i Europa, inkludert Norge.

– Nøkkelen til å få enda flere til å innse fordelene med elektrifisering er å skape tillit. Ford lanserer derfor nå en komplett ladeinfrastruktur for å gjøre det å eie en Mustang Mach-E enkelt i hele Europa, sa toppsjefen i Ford Europa, Stuart Rowley.

I forbindelse med Fords Go Electric-arrangementet i Hamburg i Tyskland lanserte de også selskapets planer for hjemmelading i en rekke europeiske markeder.

Med Ford Connected hjemmelader vil ladingen være både raskere, smartere og enklere.

7,4 kW og 11 kW hjemmelader

Den nye ladeløsningen kommer i to forskjellige versjoner, en 7,4 kW-versjon og en 11 kW-versjon. Med den veggmonterte laderen skal den nye elektriske SUV-en Mustang Mach-E - som kommer til Norge tidlig i 2021 - kunne lades fra 10 til 80% på rundt 6 timer. *

Eierne kan overvåke og styre hjemmeladeren fra mobiltelefonen via FordPass-appen. Her kan de sjekke både ladehastighet, energiforbruk og gi andre tilgang til å bruke laderen.

Laderen er bygd for utendørs bruk og kommer med en integrert ladeledning på 7,5 meter. Den kan selvfølgelig også brukes for raskere og enklere lading av Fords ladbare hybridmodeller.

Kunden kan velge å kjøpe hjemmeladeren med eller uten installasjon. Laderen vil bli solgt gjennom Ford sitt forhandlernettverk i Norge.

Med Mustang Mach-E vil det også bli levert to ladekabler. En 6 meter lang ladekabel for bruk ved offentlige AC-ladestasjoner, og en 6,7 meter lang ladekabel for hjemmebruk. Denne kan både kobles til en standard veggkontakt (nødlading) og en blå industrikontakt for kunder som har denne muligheten.


Opptil 75%  rabatt på lading for Mustang Mach-E kunder

Tidligere i høst annonserte Ford at norske kunder som nå bestiller den nye Mustang Mach-E får mer enn 75% rabatt på lading i lynladenettverket IONITY det første året.

Mens den veiledende prisen er 8,40 kr per kWt, får eiere av nye Mustang Mach-E hurtiglade sin nye bil for bare 1,88 kr. per kWt i IONITY-nettverket.

Med en ladehastighet på opptil 150 kW kan nye Mustang Mach-E, med opptil 610 km rekkevidde og bakhjulstrekk, lade hele 119 km på bare 10 minutter.

Nye Mustang Mach-E-kunder får også fem års gratis tilgang til FordPass ladenettverket for enkel lading i hele Europa i samarbeid med NewMotion. Dette er Europas største nettverk av offentlige ladestasjoner - som omfatter mer enn 155 000 ladestasjoner plassert over hele Europa. I Norge innebærer dette blant annet at Mustang Mach-E kundene vil kunne bruke FordPass-appen for lading i Fortum Charge & Drive sitt ladenettverk.

Opptil 610 km rekkevidde og mulighet for firehjulstrekk fra lansering

Nye Mustang Mach-E er tilgjengelig med to batteristørrelser. Den kan fås med bakhjulstrekk eller firehjulstrekk. Utstyrt med den største batteripakken og bakhjulstrekk har Mustang Mach-E en rekkevidde på opptil 610 km i henhold til WLTP-målemetoden.

Med firehjulstrekk og den største batteripakken er det forventet at Mustang Mach-E vil levere 337 HK og et dreiemoment på 565 Nm, med en rekkevidde på opptil 540 km. Akselerasjonen fra 0-100 km/t på denne varianten vil være 5,1 sekunder.

 * 7,4 kW-versjonen av Ford Connected hjemmelader kan lade en Mustang Mach-E med standard range-batteri fra 10% til 80% på ca. 8 timer, eller på rundt 10 timer med long range-batteriet. 11 kW-versjonen kan lade en Mustang Mach-E med standard range-batteri fra 10 - 80% på ca. 6 timer, eller rundt 7 timer med et long range-batteri.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 58.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide anlegg og 7 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no